تاریخ: ۲۰ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۵۳
بازدید: ۱۴۴
کد خبر: ۲۸۳۸۸۳
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
رئیس سازمان صمت فارس خبر داد؛

بازگشت ۲۲۰ واحد راکد به چرخه تولید در فارس

بازگشت ۲۲۰ واحد راکد به چرخه تولید در فارس
‌می‌متالز - رئیس سازمان صمت فارس از بازگشت ۲۲۰ واحد راکد به چرخه تولید خبر داد.

به گزارش می‌متالز، حمیدرضا ایزدی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس در یک مصاحبه تفصیلی به تشریح بخشی از عملکرد ۸ ماهه نخست این سازمان در سال جاری و عمده‌ترین چالش‌های پیش روی سه حوزه مذکور پرداخت.

شیرازه: عملکرد سازمان صمت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ایزدی: وظیفه سازمان صمت این است که چهار هدف کلی که از طرف دولت سیزدهم ابلاغ گردید را پیگیری کند که این اهداف عبارتند از حفظ وضع موجود و تثبیت اشتغال در واحد‌ها که این موضوع بدان معناست که وضعیت واحد‌های تولیدی، صنایع و معادن را به حداقل ثبات برسانیم و کمک کنیم که این وضع به کمبود ظرفیت برسد و به تعطیلی نینجامد.

همچنین قابل ذکر است که بخش مهم اهداف این سازمان بحث فعال سازی واحد‌های راکد و افزایش ظرفیت واحد‌های فعال بوده، همچنین راه اندازی طرح‌های نیمه تمام که نیازمند تسهیلات هستند، همچون کارخانه سیلیکون که امیدواریم به بهره برداری برسد.

این سازمان هر هفته جلسات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را با حضور استاندار فارس برگزار می‌کند و در آن به عمده‌ترین موانع موجود سد راه صنعت گران میپردازد.

شیرازه: سهم بانک‌ها در موانع موجود برای صنایع چند درصد است:

ایزدی: در حال حاضر در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید از ابتدای سال تا کنون ۳۲ جلسه برگزار شده ودر آن به بررسی مشکلات بنگاه‌های تولیدی و صنایع و سهم حوزه‌های مختلف در بروز و ظهور این موانع می‌پردازد.

در این راستا بانک‌ها ۳۲ درصد، امور مالیاتی ۱۰ درصد، تامین اجتماعی ۴ درصد و سایر موارد ۵۴ درصد را به خود اختصای داده اند که در مجموع ۷۴ درصد مصوبات در جلسات مذکور انجام شده است.

شیرازه: تعداد بنگاه‌های اقتصادی رفع مشکل شده در استان فارس؟

ایزدی: قابل ذکر است که ۶۷۱ بنگاه اقتصادی در استان که مسائل و مشکلاتی داشتنه اند که بخشی از آن‌ها حل شده است، همچنین واحد‌های بسیار بزرگی که با موانعی روبرو بودند نیز در این کارگروه مطرح شده و مشکلاتشان رفع شد. واحد‌هایی همچون شرکت گلسار، واحد صنعتی سیمان سپهر قرو کارزین، پگاه فارس، اساس صنعت پارس و ... که بدهی مالیاتی و یا یا رفع تعهدات ارزی داشته اند و ما توانستیم مشکلاتشان را حل کنیم.

شیرازه: تعداد کارخانه‌های راکد در فارس را عنوان کنید

ایزدی:۲۲۰ واحد راکد و نیمه فعال یا واحد‌هایی که زیر ظرفیت کار می‌کردند از ابتدای مهرماه سال گذشته تا پایان مهرامسال به چرخه تولید برگردانده شده و رونق دادیم. همچنیین ۱۱۳واحد راکد احیا شده خارج از شهرک صنعتی در بازه زمانی ذکر شده به چرخه تولید برگشته و وسط این سازمان احیا شدند که از این اقدام برای ۹۶۹ نفر اشتغال زایی شده و همچنین تعداد ۱۰۷ واحد صنعتی دارای افزایش ظرفیت در همین تاریخ به سرانجام رسیده است.

شیرازه: بیشترین مشکلاتی که در بانک‌ها برای صنایع وجود دارد مربوط به چه مواردی است؟

ایزدی: بیش از ۳۰ درصد مشکلات مربوط به بانکهاست که بیشترین سهم مربوط به موقعات بانکی می‌باشد. متاسفانه به دلیل نوسانات مختلفی که در بخش بازار به وجود می‌آید در نرخ ارز و مواد اولیه باعث نوسانات در بنگاه اقتصادی می‌شود.

از طرفی معوقاتی را که در دست داریم باعث می‌شود که جریمه دیر کرد در تسهیلات بخورد و مشکلاتی دیگری حاصل شود.

شیرازه: آیا واحد صنعتی تملک شده‌ای در فارس وجود دارد؟

ایزدی: خیر، چون یکی از مصوباتی که دولت مشخص نمود و دادستان کل کشور هم به بانک‌ها اعلام کرد، این است که ممنوعیت ایجاد شد تا واحد‌هایی صنعتی و بنگاه‌هایی که مشکل موقعه دارند از صدور اجرائیه برای آن‌ها خود داری شود، اما می‌توانند از املاک خارج از آن واحد صنعتی بدهی خود را تملک نمایند.

بحث اعطای تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی مورد دیگری است که پیگیری کردیم، به دلیل اینکه کمبود منابع در بانک به وجود می‌آید و بانک ادعا می‌کند که نمی‌تواند تسهیلات را بدهد، از طرفی نیز مصوبه‌ای مطرح شد که بانک‌ها باید تسهیلات دریافتی را در خود همان استان مصرف نمایند که این نیز کمک بزرگی به گرداخت تسهیلات به صنایع بود.

شیرازه: به منظور برخورد با دستگاه‌های مختلف در صورت عدم اجرای مصوبات چه اقداماتی انجام شده است؟

ایزدی: با دستور استاندار فارس و دادستانی مقرر گردید دستگاه‌هایی که مصوبات اجرائی را عملیاتی نمی‌کنند به دادستانی معرفی شوند، آن‌ها باید در حوزه‌های قضایی پاسخگو باشند و امیدواریم دستگاه‌های اجرائی و بانک‌ها به صورت صحیح عمل کنند.

شیرازه: در این یک سال اخیر چه تعداد طرح توسط سازمان صمت افتتاح شده؟

ایزدی: در مجموع ۶۵ طرح مهم و تاثیر گذار در استان به مناسبت دهه مبارک فجر ۱۴۰۰ و روز صنعت و تجارت و هفته دولت ۱۴۰۱ با حضور مدیران دستگاه‌های اجرائی و ملی افتتاح شد.

شیرازه: شهرک‌های صنعتی همچنان با مشکلاتی روبرو است آیا سازمان صمت جهت کاهش مشکلاتشان به این قضیه ورود کرده است؟

ایزدی: هدف ایجاد شهرک‌های صنعتی در کشور این است که زیر ساخت‌ها را تامین کرده و با قیمت مناسب در اختیار واحد‌های صنعتی و معدنی یا بنگاه‌های اقتصادی قرار گیرد و شروع به فعالیت کند. اما بحث ایجاد و تامین زیر ساخت‌ها طبق قانون تا درب شهرک‌های صنعتی وظیفه دستگاه‌های خدمات رسان است.

در شهرک صنعتی بزرگ شیراز نیاز به آب داریم و البته از خطوط مختلفی مصوبات گرفته شده، اما باید اهتمام ویژه‌ای شود تا واحد‌های صنعتی به مشکل برخورد نکنند.

ما در واحد‌های صنعتی بزرگ شیراز یک موقعیت خوب مثل تصفیه خانه فاضلاب شیراز داریم که هم مقدار پساب بسیار زیادی دارد و هم از لحاظ کیفیت جز استان‌های برتر کشور است.

ما در این راستا در جلسات متعدد تاکید کرده ایم که شرکت شهرک‌های صنعتی اهتمام ویژه‌ای باید داشته باشند و حداقل آب بخش صنعتی را از این مکان تامین کند، ضمن اینکه از این آب می‌توانند جهت آبیاری فضای سبز استفاده کنند و این موقعیت بسیار خوبی است که شهرک صنعتی شیراز دارد.

شیرازه: در بخش معادن چه اقدامتی انجام شده است؟

ایزدی: سازمان صمت در جهت فعال سازی معادن اقدامات بسیاری را انجام داده است؛ در استان فارس ۲۹۹ معدن کشف شده وجود دارد که در حال حاضر در ۶۹۷ معدن دارای پروانه بهره برداری با استخراج اسمی ۵۳ میلیون تن و اشتغال مستقیم ۹ هزار و ۳۶۴ نفر در حال فعالیت هستند.

شیرازه: مهم‌ترین ماده معدنی استان فارس چیست؟

ایزدی: در این استان ۲۳ نوع ماده معدنی در حال استخراج و مهم‌ترین مواد معدنی استان خاک‌های صنعتی و نسوز است که مواد اولیه کارخانه‌های کاشی و سرامیک را تامین می‌کند و از کل خاک صنعتی و نسوز تولید کشور حدود ۹۰ درصد آن به استان فارس تعلق دارد.

همچنین قابل ذکر است ۱۷۵ معدن سنگ مرمریت و چینی در فارس فعالیت می‌کنند که با استخراج سالانه بیش از ۳ میلیون تن حدود ۱۸ درصد از سنگ ساختمانی و نمای کشور را تامین می‌نماید.

این معادن بیش از ۴۶ درصد از کل اشتغال معدنی استانی را به خود اختصاص داده است و بخشی از سنگ استخراج شده صادر و مابقی در بیش از ۳۵۰ واحد سنگبری استان مصرف می‌شود.

بازگشت ۲۲۰ واحد راکد به چرخه تولید در فارس

موضوع دیگری که در این گفتگو به آن پرداخته شد، کارخانه روغن نباتی نرگس شیراز بود که این روز‌ها نفس هایش به شماره افتاده و چند سالی است مالکان آن تمایل چندانی به سرو سامان دادن آن ندارند.

شیرازه: سرانجام کارخانه روغن نباتی شیراز به کجا رسیده؟

ایزدی: کارخانه روغن نباتی شیراز یکی از قدیمی‌ترین کارخانه‌های استان فارس به شمار می‌رود و موقعاتی را مخصوصا در بخش کارگران و بازنشستگان دارد و ما تا کنون کمک بسیاری به این واحد صنعتی کرده ایم و شخص استاندار به منظور کاهش مشکلات این کارخانه به این موضوع به صورت جد ورود پیدا کرده است.

از طرفی نیز سال گذشته زمینی در منطقه ویژه اقتصادی به ساخات مکان جدید کارخانه تعلق گرفت که حتی طی مراسمی رسمی کلنگ زنی آن آنجام شد، اما ظاهرا مالکین هنوز اقدامی انجام نداده و پیشرفت فیزیکی قابل توجهی نداشته به همین منظور استاندار فارس در آخرین جلسه‌ای که برگزار شد پیرو مصوبه‌ای اعلام کرد که اگر بر اساس تعهدات خود عمل نکنند زمین مذکور نیز باز پس گرفته خواهد شد.

ظاهرا مدیران این کارخانه تمایلی به احداث کارخانه جدید که ندارند هیچ، بلکه برای رفع مشکلاتشان نیز اهتمامی به خرج نمی‌دهند. به همین منظور قوه قضاییه هم ورود کرده و ما چندین بار مهلت دادیم و در آخرین جلسه‌ای که گرفته شد، صاحبان کارخانه اعلام کردند که جهت تهیه اقلام اولیه تسهیلاتی نیاز دارند که بانک هم پای کار آوردیم، اما شرط بر این شد که اول معوقات بانکی را پرداخت کنند و سپس تسهیلات جدید دریثافت نمایند.

شیرازه: آیا تصمیمی برای مزایده کارخانه گرفته شده است؟

ایزدی: ما همچنان جهت رفع مشکل در کنارشان هستیم و تا تعیین تکلیف نکنند استان قدمی بر نمی‌دارد، اما تاکنون ما سعی کردیم کمک کنیم تا کارخانه تعطیل و یا به مزایده گذاشته نشود.

شیرازه: یکی از کارخانه کاشی و سرامیک آباده نیز همچنان دارای مشکلاتی است که شیرازه نیز سال گذشته گزارشی پیرامون آن کار کرد، آیا به این حوزه ورود کرده اید؟

ایزدی: این سازمان به کارخانه کاشی سرامیک آباده بسیار کمک کرده است، اما معوقات فراوانی از آب، برق، گاز و... گرفته تا بدهی‌های بانکی دارد که دستگاه‌های اجرائی کمک‌های چشمگیری به آن‌ها کرده اند. اما ظاهرا مجدد در حال تکرار ماجرای قبل می‌باشد.

از مدیریت این کارخانه میخواهم که اهتمام ویژه‌ای داشته باشد بعضی کارخانه‌ها در بحث فروش و ... مشکلاتی را دارند، اما کارخانه کاشی سرامیک آباده از نظر مدیریتی باید تجدید نظر اساسی کند چرا که شاهد این هستیم که بعضا خارج از بحث کاشی و سرامیک برنامه ریزی می‌کند که گاهی مرتبط با موضوع نیست و مشکلاتی ایجاد می‌شود ما می‌خواهیم که روش مدیریت را اصلاح کند.

سری هم به صنوف زدیم و از ایزدی خواستار توضیحاتی در مورد اصناف در زمان اغتشاشات و واحد‌های پلمپ شده در این ماجرا‌ها شدیم.

رئیس سازمان صمت با توجه به ورود فرمانداری، اماکن پلیس و دستگاه‌هایی که متولی امر هستند پاسخ این موضوع را خارج از حیطه کاری خود دانست و آمار و ارقام مربوط به تخلفات صنوف در اغتشاشات اخیر را به متولیان امر محول نمود.

شیرازه: اقدامات انجام شده در حوزه اتحادیه و صنوف چه بوده است؟

ایزدی: استان فارس در برگزاری انتخابات اتحادیه‌ها و اتاق اصناف برتر بودیم و با توجه به محدودیت زمانی این کار را پیگیری کردیم و بیش از ۱۷۰ هزار پروانه کسب داریم و گاهی در روز ۳ انتخابات اتحادیه‌ها را انجام می‌دادیم و با کمترین اعتراض انتخابات اتحادیه‌ها را انجام داده ایم.

سازمان صمت سامانه ۱۲۴ را دارد که بحث نظارت بر بازار را در پی دارد و در کشور رتبه اول را داریم و این سامانه شکایات و مردمی و تمام اتفاقاتی که در این سازمان به وجود می‌آید را رسیدگی می‌کند.

منبع: شاتانیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده