تاریخ: ۲۱ آذر ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۳۲
بازدید: ۹۲۳
کد خبر: ۲۸۳۹۹۴
سرویس خبر : انرژی

افزایش آلایندگی هوا در شرایط گازسوزی نیروگاه‌ها/ چه کسانی آدرس غلط می‌دهند؟

افزایش آلایندگی هوا در شرایط گازسوزی نیروگاه‌ها/ چه کسانی آدرس غلط می‌دهند؟
‌می‌متالز - در حالی نیروگاه‌ها در تهران و کلانشهرهایی، چون اصفهان و اراک متهم آلایندگی این روز‌های هوا شده اند که حدود ۱۰ سال است مازوتی در نیروگاه‌های تهران مصرف نشده و در شرایط گازسوزی نیروگاه‌ها در اصفهان و اراک نیز شاهد بهبود وضعیت هوا نبوده‌ایم.

به گزارش می‌متالز، نازترازی ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیون مترمکعبی تولید و مصرف گاز در فصل سرد امسال، آثار خود را در آذرماه با محدودسازی گازرسانی به نیروگاه‌ها و صنایع در پی افزیش مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری نشان داده است.

نیروگاه‌ها به منظور تولید مستمر برق، ناچار به استفاده از سوخت دوم یا جایگزین (سوخت مایع) شده‌اند؛ با این حال، برخی نیروگاه‌های کشور یا شرایط استفاده از سوخت مازوت را ندارند، و یا به دلیل قرارگرفتن در مجاورت کلانشهر‌های بزرگ، اجازه استفاده از سوخت مازوت را ندارند.


در تهران که میزان آلایندگی هوا به قدری تشدید شده که طی روز‌های جاری، مدارس در مقاطع تحصیلی مختلف، غیرحضوری شده و توصیه به عدم تردد غیرضروری برای شهروندان شده است، اساسا مصرف مازوت در نیروگاه‌ها نداریم.

ساناز جعفرزاده، مدیرکل برنامه ریزی تولید شرکت برق حرارتی، در این خصوص گفت: مطالعاتی روی سه کلانشهر تهران، اصفهان و اراک انجام داده‌ایم و مشاهده شد که تعداد روز‌های ناسالم در هر سه کلانشهر، در ۶ ماهه نخست امسال، بیشتر از مدت مشابه سال گذشته شده، درحالی که نیروگاه‌های تهران ۱۰ ساله که گاز مصرف می‌کنند و نیروگاه شهید منتظری اصفهان و نیروگاه شازند اراک، در نیمه نخست هر سال تماما گاز مصرف می‌کنند.

وی افزود: هیچ مصرف مازوتی در ۱۰ سال اخیر در نیروگاه‌های تهران نداشته‌ایم، اما مشاهده می‌کنید که شاهد بهبود کیفیت هوا در شهر تهران نبودیم و این مسئله به ما نشان می‌دهد که محل اثر جای دیگری است و به‌جای اینکه بیاییم، در خصوص بزرگ‌ترین صنعتی که دم دست ماست، شسته و رفته کار می‌کند و هیچ ماده شیمیایی در فرایند تولید محصول آن وجود ندارد و محصول آن در کشور ما محصولی اقتصادی نیست، بلکه خدماتی است، تشویش اذهان کنیم و به اشتباه، متهم به آلایندگی هوا می‌کنیم، در حالی که منابع اصلی آلایندگی جای دیگری است.

همچنین، ناصر اسکندری، معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی در این خصوص، با تاکید بر اینکه هیچ یک از نیروگاه‌های تهران طی ۸ سال گذشته از مازوت استفاده نکرده اند، گفت: نیروگاه‌های مستقر در پایتخت سال‌هاست از سوخت گاز استفاده می‌کنند و نقشی در آلودگی هوای تهران ندارند.

وی افزود: به استناد اطلاعات استخراج شده از نرم افزار سوخت کشور، میزان مازوت مصرفی نیروگاه‌های اطراف تهران از سال ۱۳۹۳ تاکنون صفر درصد بوده که نشان می‌دهد افزایش شاخص دی اکسید گوگرد طی ماه‌های اخیر به دلیل مصرف سوخت مازوت در نیروگاه‌های اطراف تهران نبوده است.

وی تاکید کرد: مساله آلودگی هوای کلانشهر‌ها از جمله تهران ناشی از پارامتر ذرات (PM۲.۵) بوده که به استناد اطلاعات درج شده در ترازنامه انرژی، حدود ۸۱ درصد از آلایندگی ناشی از ذرات مرتبط با بخش حمل و نقل است.

اسکندری تصریح کرد: براساس اطلاعات ترازنامه انرژی کشور، سهم آلاینده ذرات ناشی از احتراق مازوت با احتساب صنایع تولید کننده سیمان و نیروگاه‌ها در حدود ۱.۹ درصد است از این رو منبع افزایش آلودگی هوا در تهران و یا سایر کلانشهر را باید در منابعی به غیر احتراق ناشی از مصرف مازوت جستجو کرد.

اسکندری با اشاره به مطالعات انجام شده که به تائید سازمان حفاظت محیط زیست نیز رسیده است، گفت: از سال ۹۴ تاکنون سهم آلاینده ترکیبات اکسید گوگردی در تعداد روز‌های ناسالم کلانشهر تهران صفر درصد بوده که ثابت می‌کند از سال ۱۳۹۳، مصرف مازوت در نیروگاه‌های بخاری تهران صفر درصد بوده است.

معاون راهبری برق حرارتی خاطرنشان کرد: مازوت به عنوان سوخت جایگزین تنها در نیروگاه‌های بخاری قابلیت مصرف دارد که تنها ۱۸ درصد از ظرفیت شبکه برق کشور را تشکیل می‌دهند و ممنوعیت مصرف مازوت در این نیروگاه‌ها به معنای مصرف سوخت گاز در نیروگاه‌های واقع در شهر تهران بوده است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت