به گزارش میمتالز، با آغاز به کار درگاه خدمات متقاضیان حوزه زمین، امکان ثبت درخواست خدمات "جواز تأسیس شهرک یا ناحیه صنعتی غیردولتی"، "جواز توسعه شهرک یا ناحیه صنعتی غیردولتی" و "پروانه بهره برداری شهرک یا ناحیه صنعتی غیردولتی" در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین برای عموم متقاضیان فراهم شده است.
این دسترسی با توجه به همکاری مشترک سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با سازمان فناوری اطلاعات ایران در زمینه اتصال درگاه خدمات الکترونیکی به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین صورت گرفته است و برای تکمیل ارائه خدمات مرتبط و سایر خدمات حوزه زمین و ساختمان در پهنه شهرکها و نواحی صنعتی ادامه خواهد داشت.
درگاه خدمات متقاضیان حوزه زمین اکنون برای استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، اصفهان، البرز، چهارمحال و بختیاری، زنجان، سمنان، فارس، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، مازندران، مرکزی و یزد قابل بهره برداری میباشد.
در این استانها از پذیرش حضوری متقاضیان در شرکت شهرکهای صنعتی خودداری و درخواست حوزه زمین در شهرکهای صنعتی غیردولتی بهصورت الکترونیکی از طریق سامانه پنجره واحد مدیریت زمین به نشانی https://www.iraneland.ir انجام میشود.
شایان ذکر است، سازمان فناوری اطلاعات ایران با همکاری دبیرخانه ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی بهعنوان متولیان سامانه پنجره واحد مدیریت زمین میباشند و ضوابط اجرایی این سامانه با امضای معاون اول رئیس جمهور به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
بر اساس این مصوبه، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین بهعنوان تنها درگاه ارتباطی با متقاضیان اخذ خدمات حوزه زمین کشور محسوب میشود و همه دستگاههای اجرایی ارائه دهنده خدمات مذکور، پس از راه اندازی سامانه در هر استان موظفاند تنها از طریق درگاه ارتباطی این سامانه نسبت به تعامل الکترونیکی با متقاضیان اقدام نموده و درخواست خدمت و خروجی آن را از این طریق با متقاضیان تبادل کنند.
همچنین همه دستگاههای اجرایی مرتبط با حوزه زمین باید ضمن ارائه سرویسهای خدمات الکترونیکی موجود در سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، نسبت به برنامه ریزی لازم برای ایجاد زیرساختهای مناسب برای تبادل رایگان اطلاعات مورد نیاز، نظیر نقشههای الکترونیکی، عکسهای هوایی و تصاویر ماهوارهای برای پاسخگویی الکترونیکی به استعلامات دریافتی از سامانه اقدام کنند، بهطوری که تا پایان سال ۱۴۰۱ در همه استانها در بدو ثبت درخواست متقاضی، امکان سنجی اجرای درخواست و تصدیق اصالت مدرک و مستندات متقاضی به روش الکترونیکی فراهم شود.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۰۹ شهرک و ۳۴۰ ناحیه صنعتی و ۵ منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره برداری، ۸۵ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری، ۱۰۰ هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره برداری از ۴۹ هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سه هزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸ هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم نموده است.
منبع: شاتانیوز