تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۳۹۷ ، ساعت ۲۳:۴۱
بازدید: ۱۸۷
کد خبر: ۲۸۵۸۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
معاملات کم‌رمق در آغاز هفته نیمه تعطیل بورس؟

دیده‌بان بورس یک‌شنبه (21 بهمن)

می متالز - شاخص کل بورس تهران در هفته گذشته افت حدود یک درصدی را تجربه کرد. بورس تهران در هفته جاری با تعطیلی دو روز ابتدایی و میانی مواجه است. طی هفته گذشته رشد قیمت جهانی کالاها به خصوص فلزات تا حدودی از قیمت سهام حمایت کرد. با این حال در پایان هفته بازارهای داخلی، بار دیگر با نگرانی از تشدید جنگ تجاری بین اقتصادهای بزرگ دنیا شاهد عقب‌نشینی قیمت‌ها بودیم.
دیده‌بان بورس یک‌شنبه (21 بهمن)

به گزارش می متالز، معاملات امروز بورس تهران پس از افت نسبی قیمت جهانی فلزات در بازار جهانی در پایان هفته گذشته آغاز می‌شود. در حالی‌که در هفته گذشته رشد قیمت فلزات در حمایت از قیمت سهام گروه‌های مرتبط اثرگذار بود با نگرانی دوباره از اوج‌گیری جنگ تجاری و به دنبال آن افت قیمت جهانی فلزات احتمال توقف قیمتی نمادهای این گروه در مسیر صعودی وجود دارد. در این خصوص همچنان ابهام در تصمیمات ترامپ و همچنین ادامه نگرانی از رکود اقتصاد جهانی از مهم‌ترین دلایل فشار بر قیمت فلزات محسوب می‌شود. با این حال باید توجه داشت که بر اساس آن‌چه در اخبار رصد می‌شود بهبود نسبی نرخ‌های ارز در سامانه نیما بعضا مشاهده شده است که این موضوع می‌تواند به اهرمی برای سودآوری شرکت‌های کالایی بورس تهران تبدیل شود. البته موضوع تسعیر ارز در شرایط کنونی تا حدودی با ابهام مواجه است. از طرفی انتظار برای بازگشت چینی‌ها به بازار جهانی پس از تعطیلات سال جدید وجود دارد.

مرحله جدید تجدید ارزیابی بانک‌ها

اظهار نظر حسابرس در خصوص افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی بانک صادرات در پایان هفته گذشته روی «کدال» قرار گرفت. در حالی‌که قیمت سهام گروه بانکی با وجود انتشار اخبار از افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی بانک‌ها مسیر نزولی را در پیش گرفته بود باید منتظر ماند که آیا انتشار گزارش حسابرس می‌تواند بار دیگر هیجان معاملاتی را به این گروه بازگرداند یا خیر؟

با توجه به انتشار گزارش حسابرس احتمالا باید در انتظار برگزاری مجامع این شرکت‌ها برای تصویب افزایش سرمایه از تجدید ارزیابی دارایی‌ها باشیم. در این میان بار دیگر دستورالعمل جدید توقف نمادهای معاملاتی می‌تواند بر روند قیمتی سهام موثر باشد. عدم بازگشایی نمادهای معاملاتی که با افزایش سرمایه بیش از 200 درصدی از محل انتشار سهام جایزه همراه هستند تا زمان ثبت افزایش سرمایه موضوعی است که همچنان می‌تواند پایان زودهنگام را بر مسیر داغ قیمتی سهام با افزایش سرمایه سنگین رقم بزند.

به  دنبال تعطیلی نخستین روز هفته و همچنین فردا و انتظار برای بازگشایی بازار جهانی، احتمال این‌که معامله‌گران محتاطانه‌تر از گذشته در معاملات شرکت کنند، وجود دارد. با این حال نکته‌ای که باید به آن توجه کرد جذابیت سهام با پشتوانه بنیادی است. با توجه به متغیرهای کلان  همچنان سهام بسیاری از شرکت‌ها به کالایی‌ها با نسبت قیمت به درآمد مناسب همراه هستند و این موضوع می‌تواند در ما‌ه‌های آتی اثرات خود را در قیمت سهام منعکس کند.  

رویدادهای داخلی از نگاه «دنیای بورس»

الف) کلان: بعد از راه‌اندازی سازوکار مبادله مالی اروپا با ایران حالا اما براساس گزارش بلومبرگ، گوردن ساندلند؛ نماینده آمریکا در اتحادیه اروپا به شرکت‌هایی که قصد استفاده کردن از سازوکار مالی ویژه برای تجارت با ایران را دارند هشدار داد که ممکن است توسط آمریکا تحریم شوند.

بیژن رنگنه؛ وزیر نفت از زمان افتتاح چهار پالایشگاه پارس جنوبی با ظرفیت ۱۱۰ میلیون مترمکعب و فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس با حضور رئیس جمهور خبر داد. در همین حال یاسوشی اونودا؛ مدیر و نایب رئیس برنامه‌ریزی سازمانی شرکت JXTG نیپون اویل اند انرژی در کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرد که این شرکت بارگیری نفت ایران را در اوایل مارس (اواسط اسفند) متوقف خواهد کرد؛ مگر این که ژاپن تمدید معافیت ۱۸۰ روزه از تحریم‌های آمریکا را تضمین کند.

همچنین براساس گزارش خبرگزاری تاس، آناتولی یانوسکی؛ معاون وزیر انرژی روسیه در همین باره می‌گوید: ارایه پروژه کریدور انرژی ایران-ارمنستان- گرجستان- روسیه تا پایان سال ۲۰۱۹ انجام خواهد شد. به گفته یانوسکی مطالعات در مورد امکان متصل کردن این کریدور انرژی و بررسی‌ها از همه جنبه‌ها انجام شده است و امسال جلسات منظم کارگروه که پروژه در آن ارایه می شود، برگزار خواهد شد. پیش از این گزارش شده بود که ایران و روسیه در مورد دو پروژه کریدور انرژی مذاکره کرده‌اند که یکی از گرجستان و ارمنستان و دیگری از آذربایجان می‌گذرد. مقام‌های وزارت انرژی روسیه خبر دادند نخستین پایلوت عرضه انرژی روسیه از طریق منطقه آذربایجان به ایران برای سال ۲۰۱۹ برنامه ریزی شده است.

در رویداد دیگری هم گمرک اعلام کرد: دولت برای ساماندهی واردات کالا از طریق مناطق مرزی،  مصوبه‌ای در سال۹۵ داشته است که بر اساس آن، ورود ۱۳۰۰ قلم کالا به کشور از همین مرز‌ها ممنوع شده بود. با توجه به شرایط مرزنشینان، کمیسیونی در این خصوص تشکیل شد و فهرست جدید کالا‌هایی که در گذشته ورود آن مجاز بود و کالا‌های موجود در فهرست ممنوعیت به تصویب وزیران رسید. پیش‌تر هم علی لاریجانی؛ رئیس مجلس از دستور رهبر انقلاب برای اصلاح ساختارها در چهار ماه آینده خبر داده بود. البته گام جدیدی برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان برداشته شده بود. براین اساس با موافقت وزیر صنعت، معدن و تجارت گشایش جدیدی در تجارت خارجی شکل گرفت و صادرکنندگان مجاز به واردات اقلام اولویت‌دار شدند.

 ب) صنایع: آمارهای جدید بانک مرکزی حاکی از آن است که بدهی‌های بخش دولتی (دولت و شرکت‌ها و موسسه‌های دولتی) به بانک مرکزی در آبان‌ماه سال جاری افزایش یافت و به حدود ۶۷ هزار میلیارد تومان رسید. بدهی دولت به بانک مرکزی در آبان‌ماه سال جاری به حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان رسید. در این میان ۱۱ راهبردبانک مرکزی در یادداشتی اینستاگرامی از سوی عبدالناصر همتی؛ رئیس کل بانک مرکزی اعلام شد. پیش‌تر با تصویب هیات وزیران، نحوه محاسبه سود و وجه التزام تمامی مطالبات ارزی بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری غیربانکی از دولت مشخص شد.

 ج) شرکت‌ها: آمار منتشره وزرات صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد سایپا از آغاز سال جاری تا پایان دی‌ماه ۳۵۲ هزار و ۸۳۷ دستگاه انواع خودرو تولید کرد که در هم‌سنجی با سال گذشته ۳۴.۶ درصد کاهش یافت. 

همچین زمان قطعی عرضه اولیه ۲۰ و ۵ درصدی سهام کشت و دامداری فکا و فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش مشخص شد تا این دو شرکت ۳۰ و ۱۰۰ میلیارد تومانی پانزدهمین و شانزدهمین شرکت های جدید سال بازار شوند.

عناوین برگزیده