به گزارش میمتالز، صابر پرنیان در نشست بررسی وضعیت فعالیت واحدهای صنایع غذایی استان از دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان خواست عملکرد بانکهای خصوصی در رابطه با ارایه تسهیلات به صورت جدی پیگیری شود تا با شفاف سازی عملکرد خود، پاسخگوی اقتصاد استان باشند.
وی با اشاره به ۱۳ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده به بخش تولید استان از مهر ماه سال گدشته تا کنون، افزود: آمار پرداخت تسهیلات بانکهای خصوصی زیر پنج درصد است.
وی تامین سرمایه در گردش واحدهای صنایع غذایی را بسیار مهم دانست و گفت: علاوه بر تامین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی، مشکلات زنجیرههای تولید، توزیع و ناوگان حمل و نقل نیز باید برطرف شود چرا که با رفع موانع، فعالیت و اتصال تمام اجزای زنجیره بهره وری افزایش یافته و قیمت تمام شده محصولات نیز کاهش مییابد.
پرنیان با اشاره به تاثیر اجرای طرح مردمی سازی یارانهها در واحدهای صنایع غذایی افزود: تولید این واحدها در ۹ ماهه نخست امسال رشد داشته یعنی بخش تولید در حال حرکت است که البته تامین سرمایه در گردش نیز بسیار مهم است.
وی ادامه داد: علاوه بر آماده کردن پروندهها و پیگیری تمام موارد، تا چند روز آینده پذیرش تسهیلات تبصره ۱۸، سهمیه سال آینده آغاز میشود که در این زمینه تلاش میکنیم سهم بیشتری از این محل جذب کنیم.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با اشاره به اهمیت حرکت به سمت روشهای نوین برای تامین سرمایه گفت: امیدواریم با همکاری دستگاههای متولی سرعت حرکتی که در بخش تولید شروع شده کند نشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد ظرفیت تولید شیرینی و شکلات کشور در تبریز و آذربایجان شرقی قرار دارد که این موضوع تبریز را از لحاظ صنایع غذایی به قطب درخشان کشور تبدیل کرده است.
پرنیان افزود: محصولاتی که در تبریز تولید میشود از لحاظ قیمت، کیفیت، بسته بندی و ذائقه مشتری بی نظیر است به طوری که میتواند حتی با کشورهای اروپایی که در تولید محصولات شیرینی و شکلات سرآمد هستند رقابت کند.
وی با اشاره به بهره مندی واحدهای صنایع غذایی استان از تکنولوژیهای روز دنیا گفت: بسیاری از هیاتهای تجاری که در یک سال گذشته به استان سفر کرده اند از پیشرفت تولیدات صنایع غذایی حیرت زده شده اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اعلام کرد: حدود ۵۶۰ کارخانه صنایع غذایی در استان وجود دارد که حداقل ۴۰ هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۲۰ هزار نفر به طور غیرمستقیم در این حوزه فعالیت میکنند.
پرنیان کیفیت بالای غذای آذربایجان و کیفیت محصولات قنادیهای تبریز را هنر صنعتی با جایگاه بالا توصیف کرد و گفت: امیدواریم این حرکت بالنده با همت بخش خصوصی توانمند در استان تداوم داشته باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی اضافه کرد: صنعت غذا مهمترین زنجیره تولید در دنیا است، زیرا که از کشاورزی تا سفره مردم ادامه دارد.
پرنیان در خصوص مسایل زیست محیطی واحدهای صنعتی استان گفت: بهره گیری از تکنولوژیهای جدید علاوه بر افزایش تولید، آلایندگی را کاهش داده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی افزود: کشور در بخش تولید به ویژه در سالهای اخیر بسیار با قدرت پیش رفته است.
وی با بیان این که محیط زیست ثروت و میراث نسلهای آینده است بنابراین باید حافظ محیط زیست باشیم، گفت: هر چه محلهای تولید به سکونتگاهها نزدیک باشند انضباط واحد تولیدی افزایش مییابد در حال حاضر عمده آلودگی هوا مربوط به خودروها است و کارخانهها سهم کمتری از آلودگی دارند.
پرنیان افزود: امیدواریم سیاست سازمان محیط زیست کشور به سمتی سوق پیدا کند که اولویت این نهاد نظارت بر تکنولوژی تولید و کنترل خروجی واحدهای صنعتی باشد تا با ایجاد یک تعامل سازنده تحول اساسی در صنعت را شاهد باشیم.
آذربایجان شرقی بیش از چهار هزار واحد تولیدی و صنعتی دارد که به گفته مسوولان اتاق بازرگانی تبریز به ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز دارند.
منبع: آژانس خبری تحلیلی نصر