تاریخ: ۱۰ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۲۳
بازدید: ۱۲۵
کد خبر: ۲۸۶۱۷۱
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

رشد ۶.۵ درصدی شاخص فرابورس در هفته نخست زمستان

رشد ۶.۵ درصدی شاخص فرابورس در هفته نخست زمستان
‌می‌متالز - شاخص فرابورس ایران در هفته گذشته با رشد یک هزار و ۲۰۰ واحدی، بازدهی ۶.۵ درصدی را به ثبت رساند.

به گزارش می‌متالز، شاخص فرابورس ایران در هفته گذشته با رشد بالغ‌بر یک هزار و ۲۰۰ واحدی، در سطح ۲۰ هزار و ۴۱۷ قرار گرفت و بازدهی ۶.۵ درصدی را به ثبت رساند.

همچنین در این مدت طی ۴ روز معاملاتی بازار فرابورس بیش از ۸۳ هزار میلیارد تومان بزرگ‌تر شد و ارزش این بازار با رشد ۴.۴ درصدی به عدد ۱.۹ میلیون میلیارد تومان رسید.

بر اساس این گزارش، آمار معاملات در این مدت نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران فعال در بازار‌های فرابورس بیش از ۳۲ میلیارد برگه انواع دارایی مالی را به ارزش حدود ۲۲۹ هزار میلیارد تومان در یک‌میلیون و ۴۱۰ هزار نوبت معاملاتی، دادوستد کردند. این معاملات که در ۴ روز معاملاتی ثبت شد، ۸ درصد کاهش در حجم و ۲ درصد افت در ارزش را نسبت به ۵ روز معاملاتی هفته قبل از آن داشت، همچنین تعداد معاملات ۴ درصد بیشتر شد.

همچنین بررسی ارزش معاملات به تفکیک بازار‌ها نشان می‌دهد بازار اول طی این مدت با رشد معاملاتی ۱۸ درصدی، نزدیک به ۴ هزار میلیارد تومان دادوستد را تجربه کرد.

بازار دوم فرابورس نیز در این مدت حدود ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معاملات را به ثبت رساند که رشد ۱۳ درصدی نسبت به هفته ماقبل داشت.

نگاهی به سایر بازار‌های فرابورس نشان می‌دهد ارزش معاملات بازار پایه با ۲۶ درصد کاهش مواجه شده است. در این بازار طی هفته گذشته ۳.۲ هزار میلیارد تومان سهام جابه‌جا شد.

در بازار ابزار‌های مشتقه نیز شاهد کاهش ۳۳ درصدی ارزش معاملات بودیم، در این بازار بیش از ۲۲ میلیارد تومان اوراق مورد معامله قرار گرفت. بازار ابزار‌های نوین مالی هم طی این مدت با معاملات ۲۱۹ هزار میلیارد تومانی شاهد کاهش ۲ درصدی ارزش معاملات بود.

در بازار ابزار‌های نوین مالی هم طی هفته گذشته معاملات اوراق مالی اسلامی با ۳ درصد کاهش همراه شد، اما در این مدت شاهد رشد ۱۰ درصدی ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله و افزایش ۱۳ درصدی ارزش معاملات اوراق گواهی تسهیلات مسکن بودیم.

ارزش معاملات خرد نیز طی این مدت با رشد بیش از ۱۰ درصدی نسبت به هفته ماقبل مواجه شد. به این ترتیب طی این مدت گروه هتل و رستوران ۹ درصد ارزش معاملات خرد را به خود اختصاص داد. پس از آن سرمایه‌گذاری‌ها ۸ درصد، فلزات اساسی و خودرویی‌ها هرکدام ۷ درصد و محصولات شیمیایی و محصولات غذایی هرکدام ۶ درصد از ارزش معاملات خرد را از آن خود کردند. به این ترتیب بیشتر از ۴۳ درصد ارزش معاملات متعلق به ۶ گروه بود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده