تاریخ: ۲۰ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۴۹
بازدید: ۱۶۳
کد خبر: ۲۸۷۹۳۳
سرویس خبر : آهن و فولاد

صرفه جویی یک میلیارد دلاری در صنعت فولاد با داخلی سازی قطعات

صرفه جویی یک میلیارد دلاری در صنعت فولاد با داخلی سازی قطعات
‌می‌متالز - عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: ساخت داخل قطعات صنعت فولاد در سه سال گذشته، حدود یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی را رقم زده است.

به گزارش می‌متالز، نادر سلیمانی در برنامه صبحگاهی سلام خبرنگار با بیان اینکه هم اکنون ۳۰ میلیون تن فولاد تولید می‌کنیم افزود: قبل از انقلاب، کل فولاد تولیدی کشور ۸۵۰ هزار تن بود که این میزان بعد از پیروزی انقلاب و تا پایان جنگ، به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید یعنی سال ۱۳۶۸ که برنامه پنج ساله اول نوشته شد، جامعه فولاد و زنجیره این قول را داد که سالی یک میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد کشور اضافه کند این تولید طبق برنامه پنج ساله اول، به سالی یک میلیون نرسید، اما به ۸۰۰ هزار تن در سال رسیده است.

تعداد بازدید : 1



سلیمانی ادامه داد: مهم این است که در ۱۵۰ سال گذشته، کل تولید یک میلیون تن بوده، اما هم اکنون به ۳۰ میلیون تن رسیده است و رتبه بندی جهانی ما از رده‌های آخر، در ماه‌های اخیر به رده دهم در دنیا رسیده و کشور‌هایی مثل ایتالیا، فرانسه و اسپانیا که خودشان فولادساز هستند بعد از کشور ما قرار دارند و این تداوم ارتقای ظرفیبت تولید فولاد موجب شد در دو ماهه گذشته به رتبه هفتمی صعود کنیم.

تعداد بازدید : 3


این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: با توجه به سقوط قیمت‌های جهانی، درآمدی که می‌توانیم از ۳۰ میلیون تن فولادسازی داشته باشیم حداقل ۱۵ میلیارد دلار است و اگر مصرف سرانه را ۲۰۰ کیلو در نظر بگیریم ۱۶ میلیون تن به مصرف داخل می‌رسد بنابراین هم اکنون توانایی جامعه فولاد برای صادرات، ۱۴ تا ۱۵ میلیون تن است.

 

تعداد بازدید : 1


سلیمانی افزود: از چهار میلیون تن واردات فولاد در سال ۱۳۵۵ امروز به صادرکننده فولاد در حد ۱۵ میلیون تن رسیده ایم اتفاقی بود که بعد از انقلاب افتاده یعنی هیچ کس نمی‌تواند منکر این شود که این اتفاق بعد از انقلاب افتاده است.

تعداد بازدید : 2



وی ادامه داد: نکته بعدی این است که در دوره ترامپ شدیدا با تحریم‌ها مواجه شدیم یعنی نخستین جایی که بعد از صنایع موشکی مورد هدف تحریم قرار گرفت جامعه فولاد است. آن زمان ارزبری ما برای تولید ۱۲۰ دلار در هر تن بود جامعه فولاد در سال ۱۳۹۷ تصمیم گرفت که با بومی کردن قطعات یدکی، هم بتواند بر تحریم‌ها غالب شود و هم بتواند به هدفگذاری رسیدن به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تن در برنامه ۱۴۰۴ برسد.

تعداد بازدید : 1


سلیمانی گفت: سال ۱۳۹۷ این اتفاق افتاد جامعه فولاد و همه سازنده‌ها را دعوت کردیم ۲۶ هزار قطعه در جامعه فولاد در زنجیره شناسایی شد و همه سازندگان داخلی به کمک آمدند؛ و هدف این بود که هم جلوی تحریم‌ها ایستادگی شود و هم این قطعات بومی سازی شود.

وی افزود: هم اکنون ۸۵ تا ۹۰ درصد قطعات به صورت بومی در داخل ساخته می‌شود و هزینه تولید را از ۱۲۰ دلار به ۸۰ دلار رسانده ایم و طبق برنامه ریزی‌های انجام شده قصد داریم ۸۰ دلار را حداقل به ۵۰ دلار برسانیم بنابراین این یک چشم انداز بسیار روشنی دارد ما هم ۱۲۰ شرکت دانش بنیان و قطعه ساز‌های بزرگ را که در طول آن سه سال کمک کردند دعوت کردیم در این نمایشگاه غرفه شرکت کنند.

سلیمانی گفت: در این نمایشگاه سازنده‌ها با مصرف کنندگان ملاقات می‌کنند شرکت‌های دانش بنیان و قطعه ساز‌های داخلی این‌ها را شناسایی می‌کنند و تفاهم نامه‌ای امضا می‌شود.

این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد اضافه کرد: در موضوع بومی سازی قطعات مورد نیاز صنعت فولاد فقط شرکت‌های دانش بنیان مطرح نیستند بلکه همه قطعه سازان می‌توانند در این زمینه کمک کنند.

گفتنی است؛ دوازدهمین نمایشگاه چشم انداز صنعت فولاد و سنگ آهن تا ۲۲ دی در محل هتل المپیک تهران ادامه دارد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده