تاریخ: ۰۲ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۷:۲۸
بازدید: ۱۷۲
کد خبر: ۲۸۹۱۰۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

ماهیت پول دیجیتال بانک مرکزی از نوع «اسکناس و سکه» است

ماهیت پول دیجیتال بانک مرکزی از نوع «اسکناس و سکه» است
‌می‌متالز - یک مقام مسوول در بانک مرکزی هدف این بانک از انتشار ریال دیجیتال را ریل گذاری برای اقتصاد دیجیتال اعلام کرد و گفت: پول دیجیتال بانک مرکزی ماهیتی از نوع پولی مشابه اسکناس و سکه است که کاملا دیجیتالی ارائه و تحت عنوان ریال دیجیتال معرفی می‌شود.

به گزارش می‌متالز، محمد رضا مانی یکتا هدف بانک مرکزی از انتشار پول دیجیتال را ارائه یک پول کاملا دیجیتالی و دارای ظرفیت برنامه پذیری دانست و گفت: افتتاح حساب‌های الکترونیکی برای بانک‌ها از سوی بانک‌های مرکزی را می‌توان، نقطه آغاز انتشار پول دیجیتال بانک‌های مرکزی تلقی کرد.

وی افزود: هدف اصلی بانک‌های مرکزی، خلق گونه جدیدی از پول، تسهیل پرداخت‌های بین‌بانکی موسسات پولی و بانکی و تسهیل عملیات تسویه بین بانکی در زیرساخت‌های پرداخت کشوراست. پول دیجیتال باید بتواند نیاز‌های اساسی مدل‌های کسب و کار مختلف، اعم از نحوه هزینه کرد، نحوه تقسیم و تسهیم و سایر انتظارات از یک واحد پولی دیجیتال معتبر را برآورده سازد.

وی در مورد جایگاه پول دیجیتال بانک مرکزی در اقتصاد کشور، گفت: نقطه عطف این پول ارائه قرارداد‌های هوشمند است که تبلور آن در دنیای واقعی در فضای رمزارز‌ها و کریپتو کارنسی‌ها می‌بینیم این مفهموم هنوز در فضای پول ملی کشور‌ها عملیاتی نشده است.

مانی یکتا، گردش پول در قالب قرارداد‌های هوشمند را عامل محرک ارزش آفرینی دیجیتال معرفی کرد و گفت: ما در ابتدای این فرایند و درحال بستر سازی هستیم. با ادامه کار و بلوغ در این زمینه و رایج پول دیجیتال در جامعه، امکان ارائه قرارداد‌های هوشمند در فضای کسب و کار فراهم می‌شود.

معاون تحقیق و توسعه اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی یادآور شد: اثرات انتشار این شکل از پول روی موضوعات اقتصادی از دو بعد قابل بررسی است؛ اول تاثیر انتشار پول دیجیتال بر ترازنامه بانک‌ها و ترازنامه بانک مرکزی است که البته ملاحظات زمینه‌ای و بنیادین در این حوزه وجود دارد. از سوی دیگر باید میزان ارزش آفرینی پول دیجیتال در فضای اقتصادی کشور سنجیده شود.

وی بر اهمیت موضوع ارزش آفرینی پول دیجیتال در فضای اقتصادی تاکید کرد و گفت: بررسی میزان ارزش آفرینی ریال دیجیتال از منظر اثربخشی­ پولی و تحریک اقتصادی انجام پذیر است. بانک مرکزی باید همزمان با گسترش دامنه ریال دیجیتال، به صورت پیوسته تاثیر انتشار پول دیجیتالی که بر اساس پایه پولی خود منتشر می‌کند را بر پارامتر‌ها و محرک‌های اقتصادی کشور پایش کند.

به گفته این کارشناس بانک مرکزی، پول دیجیتالی که بانک‌های مرکزی منتشر می‌کنند نه تنها با سایر شعوب پول دیجیتال اعم از رمز ارز‌ها متفاوت است بلکه به پشتوانه دامنه قانونی حاکمیت قانونی موجود منتشر می‌شود و کاملا متفاوت از فضای رمز ارزهاست.

وی در ادامه ارزیابی خود در مورد آینده پول دیجیتال بانک مرکزی نیز گفت: کشور‌های زیادی در حال مطالعه و بررسی جوانب مختلف انتشار پول دیجیتال و طراحی پارامتر‌های تخصصی و اجرای آزمایشی آن هستند. چند کشور نیز به مرحله انتشار رسیده اند؛ پیش بینی می‌شود دهه آینده شاهد تحقق کامل اقتصاد دیجیتال مبتنی بر پول‌های دیجیتال بانک مرکزی باشیم.

منبع: خبرگزاری تسنیم

عناوین برگزیده