به گزارش میمتالز، مهران محرمیان معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در نشست خبری نهمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت گفت: دیجیتالی شدن به خودی خود ارزش نیست. این مقوله زمانی ارزش دارد که برای مشتری نهایی ارزش ایجاد کند. آنچه مرکز توجه مشتری قرار دارد ارزش آفرینی است؛ در نتیجه دیجیتالی شدن باید در راستای خلق ارزش برای مشتری باشد و همه نهادهای ذیربط باید توجه خودشان را به مردم معطوف کنند چرا که ارزش آفرینیها برای مردم بسیار حائز اهمیت است.
این مقام مسوول در بانک مرکزی در خصوص سرانجام ریال دیجیتال اینطور توضیح داد: «ریال دیجیتال» از شهریورماه عملیاتی شده و اقدامات مختلف از حیث امنیتی و فنی بین شبکه بانکی انجام میشود تا مشکلی را شاهد نباشیم. هم اکنون ارز دیجیتال در مرحله آزمایشی است و افراد جدید به صورت تدریجی به آن اضافه میشوند و عجلهای در این زمینه نداریم و در کل دنیا نیز اقدامات در این حیث آرامتر انجام میشود. معامله با ریال دیجیتال انجام شده و تعداد آن محدود بوده است.
وی با بیان اینکه کشورهای بسیاری بر پول ملی دیجیتال کار کردند، تاکید کرد: در ریال دیجیتال ارزش آفرینی برای مردم بسیار مهم است چراکه عمدتا این موضوع مطرح میشود که ریال دیجیتال چه نفع و ارزشی برای مردم دارد. سعی میکنیم در همایش بانکداری الکترونیک این مباحث را مطرح کنیم.
محرمیان درباره ابهامات و مشکلاتی که در خصوص اعتبارسنجی مشتریان در نظام بانکی وجود دارد، گفت: اعتبارسنجی اولویت بالایی در بانک مرکزی دارد، اما مشکل اصلی در اخذ اطلاعات از سوی دیگر سازمانهاست. اجماع خوبی در این باره شگل گرفته تا کار به سرعت پیش برود ضمن اینکه در این مسیر گامهای مثبت خوب رو به جلویی برداشته شده است.
محرمیان در خصوص اقدامات بانک مرکزی برای تأمین اسکناس مورد نیاز مردم در ایام پایانی سال و رفع اختلال دستگاههای خودپرداز گفت: تنوعی که در حوزه پرداخت در کشور داریم، در دنیا مثال زدنی است. در حال حاضر کمتر کسی نیاز به پول نقد دارد، اما گاهی در زمانهای خاص مانند ایام پایانی سال نیاز به پول نقد بیشتر میشود که بانک مرکزی در حال برنامه ریزی است تا مشکلی در اینخصوص نداشته باشیم.
منبع: خبرگزاری تسنیم