تاریخ: ۰۴ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۴۹
بازدید: ۱۳۲
کد خبر: ۲۸۹۵۰۹
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

بهره‏‏‌وری با انقلاب چهارم صنعتی/ رئیس هیات عامل ایمیدرو در نهمین همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی مسیر تحول در شرکت‌ها را تشریح کرد

بهره‏‏‌وری با انقلاب چهارم صنعتی/ رئیس هیات عامل ایمیدرو در نهمین همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی مسیر تحول در شرکت‌ها را تشریح کرد
‌می‌متالز - نهمین همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی در روز سوم بهمن ۱۴۰۱ برگزار شد و از شرکت‌های برتر تقدیر به عمل آمد. در این همایش مسوولان و مدیران عامل شرکت‌های معدن و صنایع معدنی در زمینه شاخص‌های بهره وری به ایراد سخنرانی پرداختند.

اولویت‌های ایمیدرو در حوزه بهره وری

به گزارش می‌متالز، وجیه‌الله جعفری رئیس هیات عامل سازمان ایمیدرو در این همایش تخصصی عنوان کرد: مرز‌های اقتصادی به هم نزدیک شده اند، از این رو رقابت‌های شدیدی بین بنگاه‌ها شکل گرفته و برای حفظ موقعیت خود باید تلاش کنند که یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار ارتقای بهره وری است. یکی از عوامل اصلی ارتقای بهره وری، تعهد مدیریت است؛ مدیران متعهد روند رشد را به خوبی طی می‌کنند. عامل دیگر بهره وری، بحث فناوری است. ایمیدرو با هماهنگی با وزارت صمت سعی کرده خود را در حوزه فناوری ارتقا دهد که در این راستا ورود به انقلاب چهارم و هوشمندسازی صنایع معدنی در راستای برنامه‌های ایمیدرو بوده است. اگر این سیاست را به پیش ببریم، شرکت‌ها می‌توانند ۳۰‌درصد بهره وری خود را افزایش دهند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: فرآیند ارزیابی را باید تقویت کرد، در ایمیدرو با کمک سازمان ملی بهره وری این هدف را دنبال می‌کنیم. ایمیدرو به دنبال توسعه بخش معدن و صنایع معدنی است و به دنبال بستر سرمایه‌گذاری در این حوزه است. اولویت سرمایه‌گذاری در سه حوزه پژوهش و فناوری، بخش اکتشاف و کمک به ایجاد زیرساخت هاست.

جعفری ادامه داد: ایمیدرو در حوزه‌های پرریسک سرمایه‌گذاری می‌کند و ادامه کار را به بخش خصوصی می‌سپارند. در بخش اکتشاف نیازمند برنامه ریزی بیشتر هستیم.

ایمیدرو در بهره وری نظریه ساز شود

محمدرضا حصاری معاون سازمان ملی بهره وری در این همایش عنوان کرد: سازمان ملی بهره وری ۶ جایزه دارد که یکی از آنها، جایزه بهره وری ایمیدرو است. از جایزه ایمیدرو انتظار داریم به سمت نظریه پردازی در زیست بوم حرکت کند.

حصاری در ادامه عنوان کرد: برای رشد اقتصادی دو بعد کمی و کیفی وجود دارد که از نظر کیفی افزایش بهره وری یکی از عوامل تاثیرگذار است. ما در ۴۰ سال گذشته رشد بهره وری صفر و زیر صفر داشته ایم، البته طی دو سال گذشته مثبت شده است که امیدواریم این روند مثبت ادامه داشته باشد.

شاخص‌های بهره وری در آلومینای ایران

در این همایش تورج زارع مدیرعامل آلومینای ایران عنوان کرد: شرکت‌ها این روز‌ها در حالت جنگ به سر می‌برند، در تابستان برق و در زمستان گاز ندارند، آلومینای ایران نیز این شرایط را دارد، اما با وجود این تاب آوری خوبی دارد. زارع در ادامه خاطرنشان کرد: آلومینای ایران در سال ۱۳۸۱ راه اندازی شد که تمام تجهیزات آن وارداتی بود.

وی در ادامه با اشاره به دستاورد‌های کلیدی این شرکت در زمینه بهره وری عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین دستاورد‌های شرکت، راه اندازی تولید شمش بوده است. سایر دستاورد‌ها شامل دستیابی به منابع قابل اتکای بوکسیت، کسب دانش فنی تولید با بوکسیت مدول۷/ ۳، ثبت نماد شرکت در بورس اوراق بهادار، کسب رتبه برتر در بین ۵۰۰ شرکت برتر در سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ و کسب تندیس برنزین جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی ایران در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ می‌شود.

فعالیت در ۲۷ استان کشور

همچنین در این همایش خدایار کریم نژاد مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران عنوان کرد: شرکت تهیه و تولید در ۲۷ استان کشور فعالیت معدنی در عرصه‌های اکتشاف، استخراج و فرآوری و طرح‌های توسعه دارد. کریم نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از مولفه‌های اصلی شرکت تهیه و تولید، برون سپاری و استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی است. وی در ادامه تصریح کرد: شرکت تهیه و تولید در زمینه بهره وری اقدامات مهمی انجام داده که مهم‌ترین آن دستیابی به معادنی در کلاس جهانی است. در ۵ سال اخیر نیز این شرکت ۳۵۰‌هزار متر حفاری انجام داده که به ۳۲ گواهی کشف منجر شده است.

سه رکن اصلی بهره وری

در ادامه این همایش حسن خلج طهرانی مدیرعامل منطقه ویژه صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس عنوان کرد: ما معتقدیم اگر از ظرفیت داخلی خود استفاده کنیم، می‌توانیم شاخص‌های مختلف را به سمت مثبت پیش ببریم. در منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس، عملکرد مثبتی داشته ایم. البته قابل یادآوری است که در سال‌های گذشته سازمان ایمیدرو نهایت همکاری را با ما داشته است. خلج طهرانی در ادامه خاطرنشان کرد: نیروی انسانی، فناوری و سرمایه سه رکن بهره وری به شمار می‌رود. فناوری را می‌توان با سرمایه خریداری کرد، اما نیروی انسانی را نمی‌شود خریداری کرد، بلکه باید روی نیروی انسانی سرمایه‌گذاری و برایش برنامه ریزی کرد. ما در برنامه‌های خود بر نیروی انسانی تاکید داشته ایم.

رتبه بندی ۳۶ شرکت معدنی

غلامرضا ملاطاهری دبیر همایش جایزه بهره وری معادن و صنایع معدنی عنوان کرد: در نهمین همایش جایزه بهره وری، از بین ۶۰ شرکت، ۴۲ شرکت اظهارنامه ارائه کرده، ۳۶ شرکت در سطوح مختلف دارای رتبه شده اند. وی عنوان کرد: باید در حوزه بهره وری فرهنگ سازی کرد. در ۱۰سال گذشته شاخص بهره وری همواره منفی بود، در دو سال گذشته این شاخص به ۹/ ۲درصد رسیده و در دو سال پیاپی به ۳‌درصد رسیده است و در دولت سیزدهم برنامه ریزی شده که به ۵/ ۳درصد برسد.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت