تاریخ: ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۳:۰۴
بازدید: ۱۵۳
کد خبر: ۲۸۹۵۴۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تداوم صف‌های طولانی در گمرک آستارا/ حل مشکل طی ۱ هفته با راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی

تداوم صف‌های طولانی در گمرک آستارا/ حل مشکل طی ۱ هفته با راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی
‌می‌متالز - همچنان صف‌های طولانی در گمرک آستارا ادامه دارد و گمرک اعلام کرده است که ایجاد سامانه نوبت‌دهی به‌عهده گمرک نیست و نهاد‌های دیگر مانند سازمان راهداری این وظیفه را به‌عهده دارند.

به گزارش می‌متالز، حدود دو ماه است که موضوع بار ترافیکی کامیون‌های صادراتی در گمرک آستارا مطرح می‌شود، بررسی‌ها نشان می‌دهد که به‌جز حمل‌ونقل زمینی ظرفیت‌های دیگری نیز برای حمل کالا در این شهر وجود دارد.

لازم به ذکر است، یکی از راهکار‌هایی که در خصوص کاهش بار ترافیکی گمرک آستارا مطرح می‌شود ایجاد سامانه نوبت‌دهی است که گفته می‌شود براساس برخی مفاد قانونی باید این کار توسط گمرک ایران انجام شود، با وجود این، شامانی مدیرکل دفتر صادرات گمرک ایران در خصوص ایجاد این سامانه گفت: ایجاد سامانه نوبت‌دهی مشمول این قانون نیست چرا که ایجاد سامانه نوبت‌دهی پیش از گمرک قرار دارد، قاعدتاً دستگاه‌های مربوط باید این کار را انجام دهند. زمانی که کالا وارد گمرک می‌شود کار تشریفات گمرکی در سریعترین زمان ممکن انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه بحث سامانه نوبت‌دهی پیش از گمرک قرار دارد، گفت: این بدین معنا است که مراحل بارگیری، حمل‌ونقل و صدور بارنامه خارج از گمرک انجام می‌شود، بنابراین عملاً بحث مربوط به سایر سازمان‌های مرتبط است، پس از ورود کامیون به گمرک و ارائه اظهارنامه است که کار گمرک آغاز می‌شود.

با توجه به این اظهارنظر مسوولان گمرک، پیگیری‌هایی از سایر دستگاه‌های دخیل در این موضوع انجام شده است. شفائی مدیرعامل انبار‌های عمومی شرکت آستارا گفت: با توجه به مصوبات شورای ترافیک شهرستان آستارا و همچنین تأکید فرماندار و معاونت استانداری گیلان در خصوص راه‌اندازی سامانه نوبت‌دهی توسط اداره راه استان در پایانه بار صادراتی آستارا که یکی از ضروریات برون‌رفت از معضل ترافیک فعلی کامیون‌های ترانزیتی و صادراتی می‌باشد، شرکت انبار‌های عمومی آمادگی خود را جهت برقراری این سامانه با ایجاد تفاهم‌نامه با اداره راه استان و موافقت آن‌ها اعلام نموده است که با تأیید این درخواست کارشناسان و همکاران ستادی این شرکت در آستارا جهت بررسی زیرساخت‌های مورد نیاز حاضر و پس از بازدید میدانی جلسات مشترک با سازمان مسوول (اداره راه) جهت اقدامات بعدی برگزار خواهد نمود.

وی اضافه کرد: ایجاد این سامانه ‎با توجه به تنوع کامیون‌های خروجی از مرز آستارا، شامل کامیون‌های ایرانی، آذری، روسی و… همچنین وجود پارکینگ و موارد دیگر، اجرای این پروژه نیاز به زمان است که در صورت توافق قبل از شروع عملیات راه‌اندازی زمان بهره‌برداری اعلام خواهد داشت.

ضرورت استفاده از ظرفیت بلااستفاده بندر آستارا/ تنها ۷۰ کشتی ظرف ۱۰ ماه وارد این بندر شد

کنار این موارد باید توجه داشت که در زمان حاضر از ظرفیت بخشی قابل توجه از بندر آستارا استفاده نمی‌شود، علت این موضوع این است که به‌طور مثال حمل بار از آستارا به‌مقصد قزاقستان هر سه هفته یک‌بار انجام می‌شود، به همین دلیل تجار علاقه ندارند کالای آن‌ها سه هفته در بندر معطل بماند.

شرکت خصوصی که بندر را اداره می‌کند اعلام کرده است که آمادگی افزایش ظرفیت وجود دارد، اما ابتدا باید تاجران بیشتری برای جابه‌جایی خود به بندر آستارا بیایند.

براساس آمار‌ها از فروردین تا دی ماه امسال به‌طورکلی ۷۰ کشتی به بندر آستارا وارد شده است و بار‌های یخچالی و سایر کالا‌ها به کشور‌های قزاقستان، آذربایجان و روسیه صادر شده است. ۵۴ کشتی از این تعداد مربوط به آذربایجان، ۱۴ کشتی قزاقستان و روسیه تنها ۲ کشتی بوده است، این در حالی است که در زمان حاضر بیشتر کامیون‌هایی که در صف گمرک آستارا قرار دارند، کامیون‌های روسی هستند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت