تاریخ: ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۲۱
بازدید: ۲۲۱
کد خبر: ۲۹۰۱۹۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

حمایت میلگرد صادراتی ترکیه از بازار قراضه

‌می‌متالز - بازار‌های صادراتی محصولات طویل فولادی ترکیه ظرف روز‌های پایانی سال افزایشی شد. این موضوع در کنار احتمال کاهش بهای انرژی، زمینه رشد بهای قراضه را فراهم کرد. در این شرایط تعطیلات سال نوی چینی باعث شده است تا سنگ آهن در جنوب شرق آسیا با حداقل نوسان نرخ معامله شود.

به گزارش می‌متالز، تعطیلات سال نوی چینی تا روز دوشنبه هفته جاری یعنی ۳۰ژانویه ادامه دارد و فعلا بازار‌های جنوب‌شرق آسیا روند نسبتا آرامی را پشت سر می‌گذارند. پلتس بهای هر تن سنگ آهن عیار ۶۲‌درصد وارداتی به بنادر شمالی چین را براساس تقاضای محدود در معاملات آتی این محصول در روز جمعه ۲۷ژانویه ۱۲۷دلار و ۴۰سنت ارزیابی کرد. این نرخ نسبت به بهای فروش آن در روز قبل تغییری نداشت؛ اما نسبت به نرخ فروش این محصول پیش از شروع تعطیلات سال نو در روز ۲۰ژانویه افزایش حدود ۸۰سنتی داشت.

این موضوع بیانگر امیدواری فعالان این بازار به رشد نرخ پس از اتمام تعطیلات سال نو است. به گفته منابع پلتس، در حال حاضر برخی از تاجران همچنان علاقه زیادی به خرید محموله‌های سنگ آهن با عیار پایین دارند. با توجه به حاشیه سود پایین فولادسازی در چین معتقدند که تولید محصول با این سنگ آهن مقرون به صرفه‌تر خواهد بود. ظرف روز جمعه ۲۷ژانویه اخباری مبنی بر کاهش بهای گاز طبیعی برای مصارف صنعتی در ترکیه از اول فوریه منتشر شد. انتشار این خبر با ایجاد امیدواری نسبت به کاهش هزینه فولادسازی در این کشور به رشد تقاضا برای قراضه در ترکیه منجر شد و به این ترتیب پلتس بهای این محصول را با ثبت رشد روزانه ۵/ ۴دلاری برابر ۴۱۹دلار و ۵۰سنت ارزیابی کرد.

به این ترتیب بهای قراضه تحویل ترکیه به بیشترین نرخ خود ظرف یک‌ماه ابتدایی سال ۲۰۲۳ بازگشت. در عین حال ظرف روز‌های پایانی ماه ژانویه، بازار میلگرد صادراتی ترکیه نیز با رشد تقاضا مواجه شد و این موضوع نیز همزمان با احتمال کاهش بهای گاز طبیعی از رشد نرخ قراضه حمایت کرد. یکی از فولادسازان ترکیه در گفتگو با پلتس، نرخ ۴۲۰دلاری را برای هر تن قراضه تحویل این کشور بالا دانست؛ اما عنوان کرد که با توجه به وضعیت بازار محصولات فولادی امکان این رشد نرخ وجود دارد. وی در خصوص تاثیر بازگشایی بازار‌های آسیایی با اتمام تعطیلات سال نوی چینی گفت، بعید است که بازگشت فولادسازان چینی به بازار بر روند صادرات محصولات فولادی ترکیه اثرگذار شود.

منبع: دنیای اقتصاد

عناوین برگزیده