تاریخ: ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۲۱
بازدید: ۲۱۳
کد خبر: ۲۹۰۳۰۴
سرویس خبر : مسکن و ساختمان

انعکاس رکود مسکن در بودجه شهرداری

انعکاس رکود مسکن در بودجه شهرداری
‌می‌متالز - گزارش دخل و خرج شهرداری تهران در ۹ ماه نخست امسال حکایت از تحقق ۶۵ درصدی درآمد‌های بودجه مصوب ۱۴۰۱ دارد؛ اما گذشته از میزان تحقق، بررسی محتوای این گزارش نشان دهنده تاثیرپذیری بودجه شهرداری تهران از رکود عمیق بخش مسکن است.

به گزارش می‌متالز، حبیب کاشانی خزانه دار شورای شهر تهران در گزارشی که روز گذشته در صحن شورای شهر تهران ارائه کرد، گفت: بودجه ۵۰‌هزار و ۳۷۰ میلیارد تومانی امسال شامل سه بخش است؛ «درآمدها» به مبلغ ۳۸‌هزار و ۳۴۶ میلیارد تومان که ۷۶‌درصد از میزان بودجه را تشکیل می‌داد؛ «منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه ای» به مبلغ ۸‌هزار میلیارد تومان که معادل ۱۶‌درصد از کل بودجه بود و منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مالی به رقم ۳‌هزار و ۹۴۰ میلیارد تومان که حدود ۸‌درصد از کل درآمد‌ها را شامل می‌شود. کاشانی ادامه داد: در ۹ ماه منتهی به آذر ۱۴۰۱ مجموع درآمد حاصل از منابع نقد و غیرنقد حدود ۳۳‌هزار و ۷۲ میلیارد تومان است که ۳۲‌هزار و ۴۴۷ میلیارد تومان مربوط به عملکرد نقد و ۶۲۵ میلیارد تومان مربوط به عملکرد غیرنقد است.

خزانه دار شورای شهر در ادامه گزارش خود درباره اختصاص تخفیف تا ۴۰ درصدی عوارض ساخت‌وساز تصریح کرد که منابع حاصل از این زمینه به تفکیک در گزارش قید شده است. کاشانی گفت: در آذرماه بالغ بر ۴‌هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد از محل تخفیف ۴۰ درصدی عوارض ساخت‌وساز درآمد حاصل شده و در مجموع ۳‌هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان تخفیف به مؤدیان تعلق گرفته است. اما با وجود تاثیرپذیری تحقق بودجه از تخفیف ۴۰درصدی اعمال‌شده بر هزینه‌های صدور پروانه در فاصله نیمه آبان تا نیمه آذر امسال، همچنان عقب ماندگی قابل‌توجه از اهداف درآمدی در بخش عوارض ساختمانی در مفاد این گزارش مشهود است. کل درآمد ساختمانی شهر تهران در بودجه امسال نزدیک ۲۰‌هزار میلیارد تومان است که انتظار می‌رود در برش ۹ ماهه بالغ بر ۱۵‌هزار میلیارد تومان از این رقم محقق شده باشد. اما اعداد و ارقام منتشر‌شده در گزارش خزانه دار شورای شهر تهران گویای تحقق فقط حدود شش هزار میلیارد تومان از این رقم است و نشان می‌دهد در سه فصل نخست امسال رکود عمیق در بازار ساخت‌وساز بر بخش درآمد‌های بودجه شهرداری تهران اثر منفی داشته است.

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده