به گزارش میمتالز، مهندس «مهدی زحمتکش» مدیرعامل مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب (سالکو) در لامرد اظهار کرد: با توجه به اعمال تحریمهای ظالمانه دشمنان نظام اسلامی علیه کشورمان در سالهای اخیر که دسترسی به تجهیزات و تکنولوژیهای بین المللی را دشوار، پرهزینه و زمان بر نموده است به گونهای که در پارهای از موارد چنین امکانی به طور کلی میسر نمیباشد.
وی افزود: بومی سازی تجهیزات و ماشین آلات در این مجتمع صنعتی در دستور کار قرار گرفته است، که علاوه بر ارتقاء دانش فنی و به روز نگاه داشتن سطح تکنولوژی شرکت میتواند یکی از راههای دسترسی ایمن و ارزان به تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و از سویی جلوگیری از خروج ارز از کشور، شود.
مدیرعامل مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب تصریح کرد: متخصصین جوان سالکو موفق شده اند با تکیه بر دانش فنی و خلاقیتهای نوآورانه، در تمامی زمینهها و بخشهای مختلف کارخانه، اهتمام لازم در بومی سازی، بهینه سازی و ارتقای کیفی فرآیند، تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز را در دستور کار خود قرار داده و بسیاری از قطعات و تجهیزات مورد نیاز از جمله مهمترین تجهیزات سالن احیاء، واحد ریخته گری، قالبهای شمش ۱۲۰۰ و ۵۰ پوندی، واحد میله گذاری، پخت آند و... از طریق طراحی و یا مهندسی معکوس و با اتکاء بر توانایی صنایع محلی در داخل استان و یا اقصی نقاط کشور ساخت نمایند.
وی افزود: امروز دهها شرکت و کارگاه داخلی و طیف وسیعی از شرکتهای دانش بنیان، تمرکز خود را بر پایه ریزی زیرساختهای مورد نیاز جهت رفع نیازهای سالکو و صنعت آلومینیوم قرار داده اند.
زحمتکش ادامه داد: ارتقاء پتانسیلهای فنی و مالی قابل توجه برای صنایع، کارخانجات و شرکتهای داخلی و استفاده حداکثری از توان آنان، صرفه جویی ارزی و جلوگیری از خروج ارز از کشور، قطع وابستگی به خارج از کشور در راستای راهبردهای بالادستی مدیریت کلان کشور و کارآفرینی و اشتغال دهها جوان متخصص و جلوگیری از توقف خط تولید و وارد شدن هزینههای جبران ناپذیر را از جمله مزیتها و آثار مثبت این سیاست برشمرد.
وی تصریح کرد: متخصصین جوان سالکو، تاکنون موفق به بومی سازی بیش از ۳۵۰ قطعه و تجهیزات، به ارزش بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان شده اند، که میتوان به مهمترین آنها، طراحی و مونتاژ سیستم لیفتینگ بیم در جکینگ فریم از مهمترین تجهیزات سالن احیاء، طراحی و ساخت قطعات تجهیز تولید بیلت، لنس گاز زدایی واحد ریخته گری، نازل مشعل end disk در واحد پخت آند، چرخ ریخت گری، پروانه آب ریخته گری، قطعه در تجهیز مخلوط کن ضمیر آند در واحد آند خام، راد و یوک در واحدهای میله گذاری، آند و مهندسی که وظیفه نگهداری و انتقال جریان الکتریکی به آند را بر عهده دارند، ساخت قطعات دستگاههای خردکن آند خام، ساخت پلت فرم تعمیراتی کوره پخت آند، قطعات دستگاههای جداسازی حلقه چدنی از راد، قالبهای شمش ۵۰ پوندی و ۱۲۰۰ پوندی اشاره کرد.
بر اساس این گزارش از لامرد، مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب که در منطقه ویژه اقتصادی شهرستان لامرد واقع شده است، بزرگترین و مدرنترین کارخانه آلومینیوم کشور میباشد که در فاز یک آن ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم تولید میشود.