تاریخ: ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۱۶
بازدید: ۱۹۰
کد خبر: ۲۹۰۸۱۱
سرویس خبر : فلزات غیرآهنی
رییس سرویس فنی سالن احیای سالکو هشدار داد

قطع شریان تولید و صادرات آلومینیوم با قطع برق

‌می‌متالز - رییس سرویس فنی سالن احیای آلومینیوم جنوب (سالکو) با انتقاد شدید از قطع برق و هزینه‌های سنگینی که کارخانه‌های تولید آلومینیوم متحمل می‌شوند گفت: زیان ناشی از قطع برق فقط به شرکت‌ها مربوط نمی‌شود، بلکه اقتصاد کشور را با بحران رو به رو می‌کند.

به گزارش می‌متالز، محمد کریم پناه با اعلام اینکه قطع برق هزینه‌های سنگینی به کارخانه‌های تولید آلومینیوم وارد می‌کند گفت: با قطع برق یکباره، بخش قابل توجهی از سلول‌های ذوب آلومینیوم به مشکل می‌خورند که هزینه‌های بسیار سنگینی را به کارخانه تحمیل می‌کند.

وی با اعلام اینکه هر سلول آلومینیوم بسته به ابعادی که دارد، هزینه‌های متفاوتی برای ساخت آن به عمل می‌آید گفت: بزرگترین سلول‌های ذوب آلومینیوم مربوط به شرکت آلومینیوم جنوب (سالکو) است.

رییس سرویس فنی سالن احیای سالکو با اعلام اینکه هر سلول تولید آلومینیوم ۲۶ کاتد نیاز دارد گفت: قیمت هر کاتد بین ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار است که با توجه به تحریم‌ها و مشکلاتی که برای تهیه کاتد‌ها متحمل می‌شویم، هرگونه ضرر و زیان بسیار سنگین است.

وی با اعلام اینکه قیمت تجهیزات هر سلول تولید آلومینیوم بیش از ۴۰۰ هزار دلار است گفت: هر بار که برق را قطع میکنند، ده‌ها سلول با مشکل روبرو می‌شود و کاتد‌های آن‌ها به ضایعات تبدیل می‌شود.

کریم پناه با اعلام اینکه یک سلول ذوب آلومینیوم باید برق متناوب و ثابتی داشته باشد گفت: هر سلول باید جریان برقی ثابت، مقاوم و مداوم داشته باشد، در صورتی که با هر بار قطع برق، تمام مسییر به مشکل می‌خورد.

وی با اعلام اینکه جریان برق در بین سلول‌های ذوب آلومینیوم سری می‌شود گفت: هنگامی که برق به مشکل می‌خورد، تمامی سلول‌های مسیر تولید آلومینیوم با چالش و مشکل روبرو می‌شوند.

رییس سرویس فنی سالن احیای سالکو با اعلام اینکه وقتی یک سلول ذوب آلومینیوم وارد مدار می‌شود، اگر سه سال بی وقفه و مطابق با شرایط تعریف شده کار کند، می‌تواند هزینه‌های اولیه تولید را تامین کند گفت: هر سلول در صورتی که از بهترین شرایط تولید بهره‌مند باشد، تا ۹ سال رکورد فعالیت دارد که شرکت تولیدکننده تا پنج سال آن را تضمین می‌کند.

وی با اعلام اینکه اگر شرایط تولید به ویژه تخصیص برق، بدون هیچ مشکل و به صورت مستمر صورت بگیرد، میتوان عمر سلول‌ها را به ۹ سال رساند گفت: متاسفانه هر بار که برق قطع میشود، بسیاری از این سلول‌ها به مشکل میخورند که هزینه‌های سنگینی را بر دوش تولید می‌گذارند.

کریم پناه با اعلام اینکه قطع برق باعث می‌شود آلومینیوم مذاب باعث ترک خوردگی کاتد‌ها شود گفت: به مرور زمان آلومینیوم مذاب از ترک‌های کاتد عبور می‌کند و فولاد‌هایی که کاتد‌ها را نگهداری می‌کنند، ذوب و فولاد با آلومینیوم مخلوط شود که در نتیجه کیفیت آلومینیوم پایین می‌آید.

وی با تاکید بر اینکه ترک هر یک از کاتد‌ها هزینه‌های سنگینی به تولید تحمیل می‌کند گفت: هنگامی که یک کاتد ترک میخورد، چاره‌ای به غیر از تعویض آن وجود ندارد، زیرا جریان برق را با مشکل روبرو میکند.

رییس سرویس فنی سالن احیای سالکو با اعلام اینکه هر یک دهم ولت جابجایی برق که در نتیجه مشکلات به وجود آمده برای کاتد‌ها پیش می‌آید، ماهیانه ۲۹۰ میلیون تومان هزینه برق را بالا می‌برد گفت: بنابراین امکان ادامه کار با کاتد ترک خورده وجود ندارد و چاره‌ای به غیر از خارج کردن سلول معیوب وجود ندارد، زیرا به تمام خط تولید آسیب می‌زند.

وی با اعلام اینکه با هر بار قطع برق، کاتد‌های بسیاری معیوب می‌شود گفت: خارج کردن یک سلول تولید آلومینیوم از مدار تولید، بسیار زمان بر است و چنانچه بخواهیم یک سلول را تعمیر کنیم، مدت زیادی طول میکشد تا سلول تعمیر، بازسازی و به مدار تولید بازگردد.

کریم پناه خطاب به کسانی که در زمینه برق کشور تصمیم می‌گیرند گفت: گمان نکنید که قطع برق باعث نابودی کاتدها، قطع تولید و زیان به کارخانه‌های تولید کننده می‌شود، بلکه در شرایطی که تحریم کشور را آزار می‌دهد و با چالش‌های تامین ارز، خرید قطعات و لوازم از خارج رو به رو هستیم، قطع برق اقتصاد کشور را به چالش می‌کشد و بحران آفرینی می‌کند، اکنون تصمیم با دولتمردان است که این چالش‌ها را ادامه دهند یا به دنبال مدیریت آن‌ها باشند.

لازم بذکر است مجتمع آلومینیوم جنوب (سالکو) در منطقه ویژه اقتصادی لامرد قرار دارد و بزرگترین تولیدکننده آلومینیوم کشور است. آلومینیوم سالکو به تنهایی معادل کارخانه‌های تولید آلومینیوم کشور تولید دارد.

منبع: پول نیوز

عناوین برگزیده