تاریخ: ۱۷ بهمن ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۱:۱۰
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۲۹۱۰۶۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پاسخ به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد با عنوان «شوک زنجیره‌ای به تولید»

پاسخ به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد با عنوان «شوک زنجیره‌ای به تولید»
‌می‌متالز - در پی انتشار مطلبی با عنوان «شوک زنجیره‌ای به تولید» در روزنامه دنیای اقتصاد، مرکز ارتباطات وزارت صمت جوابیه‌ای را منتشر کرد.

به گزارش می‌متالز، پیرو درج گزارشی با عنوان «شوک زنجیره‌ای به تولید» در روزنامه دنیای اقتصاد و ارتباط دادن افت شامخ صنعت با رکود اقتصادی در آن رسانه نکات زیر جهت تنویر افکار عمومی جهت انتشار ایفاد می‌گردد.

۱. همانگونه که در گزارش مذکور نیز اشاره شده است، افت شامخ به علت کمبود انرژی و سرمای هوا رخ داده است و همانگونه که آمار نشان می‌دهد، شامخ صنعت به جز ۲ ماه از سال بجز فروردین همواره بالای عدد ۵۰ بوده است که بیانگر صنعت رو به توسعه است.

۲. در موضوع گاز، این بحران به علت گسترش نیافتن زیرساخت‌ها در طول سال‌های گذشته رخ داده است و ارتباطی با عملکرد وزارت صمت در بیش از یک سال گذشته ندارد؛ بهتر است آن رسانه به ترک فعل دولت گذشته در توسعه زیرساخت‌های تامین گاز بپردازد. در خصوص تامین برق واحد‌های صنعتی نیز گرچه این اتفاق به علت مشابه با کمبود گاز رخ داده است، اما وزارت صنعت، معدن و تجارت در همکاری مشترک با وزارت نیرو اقدام به اجرای پروژه‌های مشترکی نموده که دستاورد آن حل مشکل برق بخش صنعت تا ۲ سال آینده است.

۳. برخلاف آنچه در این گزارش ذکر شده است، نوسانات ارز تغییری در سیاست‌های ارزی تامین مواد اولیه نداشته است و آنچنان که وزیر صمت نیز در دیدار با فعالان اقتصادی استان اصفهان تاکید کرد، مواد اولیه از سامانه نیما خارج نمی‌شوند.

۴. افت شامخ یکبار دیگر در یکی از ماه‌های تابستان نیز به علت مشکل تامین برق رخ داد، اما در ماه بعد بار دیگر با رفع مشکل تامین انرژی به روند صعودی خود بازگشت، بنابراین مرثیه سرایی رسانه‌های زنجیره‌ای و نگران کردن مردم از باب رکود بخش صنعت تلاشی بیهوده جهت ناکارآمد نشان دادن عملکرد دولت سیزدهم در بخش صنعت است.

۵. مهمترین دغدغه فعالان اقتصادی کشور که در سفر‌های استانی وزیر صمت و دیدار با فعالان اقتصادی هر استان بیان می‌شود، سرمایه در گردش است. قریب به اتفاق تمامی فعالان اقتصادی این روز‌ها مشکل سرمایه در گردش را مهمترین چالش خود عنوان می‌کند که همین موضوع بیانگر رشد تولید است چرا که تولیدکننده برای تولید بیشتر نیاز به سرمایه در گردش دارد.

۶. در خصوص بازار تولیدات صنعتی به خصوص لوازم خانگی نیز لازم به یادآوری است که اقدامات لازم در جهت ارائه تسهیلات در قالب‌های مختلف به خریداران انجام شده است. ضمن اینکه با اقدامات صورت گرفته در موضوع تجارت خارجی، بازار‌های بین المللی به روی تولید کنندگان گشوده است که رشد صادرات محصولات صنعتی گواه این امر است.

منبع: شاتانیوز

عناوین برگزیده