تاریخ: ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۱۴
بازدید: ۱۲۳
کد خبر: ۲۹۳۲۳۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

تحلیل بازار امروز / ترمز شاخص کل کشیده شد

تحلیل بازار امروز / ترمز شاخص کل کشیده شد
‌می‌متالز - افزایش عرضه‌ها از سوی حقوقی‌ها در فاز انتهایی بازار سه شنبه، دامن‌گیر بورس شد و نقشه بازار را سرخ کرد.

به گزارش می‌متالز، نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در پایان معاملات امروز در ارتفاع یک میلیون و ۶۵۶ هزار واحدی ایستاد. شاخص کل هم‌وزن نیز همسو با شاخص کل رفتار کرد و با کاهش ۰.۸ درصدی به سطح ۵۰۳ هزار و ۲۰۲ واحدی رسید.

همچنین تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات امروز را ۱۴ میلیارد و ۳۲۰ میلیون و ارزش معاملات را ۶ هزار و ۵۷۹ میلیارد تومان نشان می‌دهد.

رنگ سرخ به تابلو معاملات بازگشت

در جریان معاملات بورس تهران در آخرین روز کاری هفته، پس از رشد چشمگیر شاخص کل در دو روز ابتدایی اسفند ماه، جدال میان عرضه و تقاضا تقریبا برابر دنبال شد.

میزان عرضه‌ها در سهام متوسط و کوچک بازار بیشتر از بزرگان بازار بود. پس از رشد بیش از ۱۲۰ هزار واحدی شاخص کل در دو روز گذشته، برخی از کارشناسان عقیده دارند نماگر هم‌وزن بازار زودتر از شاخص کل به پیشواز اصلاح رفته است.

دیگر نکته منفی بازار امروز، تداوم روند خروج پول از بازار سرمایه است. بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی نشان می‌دهد به میزان ۳۹۰ میلیارد تومان دیگر از سرمایه افراد حقیقی از بورس تهران خارج شده است.

این موضوع می‌تواند نشان از آن داشته باشد که اصلاح آغاز شده در بازار می‌تواند ادامه دار باشد چرا که روند صعودی بازار از مسیر ورود پول می‌گذرد.

بیشترین و کمترین بازدهی صنایع

در پایان جریان دادوستد‌های امروز بازار سرمایه، صندوق‌های کالایی، استخراج زغال سنگ و چندرشته‌ای صنعتی به ترتیب ۳.۸ درصد، ۲.۷۱ درصد و ۲ درصد بازدهی بیشترین بازدهی را نصیب سهامداران خود کردند.

در مقابل در روزی که وزن بازدهی منفی صنایع بیشتر از سوی مثبت بازار بود، گروه سایر معادن، هتل و رستوران و عمده فروشی به ترتیب با ۳.۱۹ درصد، ۲.۸۹ درصد و ۲.۳۴ درصد بازدهی منفی بیشترین افت را به همراه داشتند.

پناه سرمایه‌ها به صندوق‌های درآمد ثابت

در میان بازار سرمایه متعادل امروز پس از صندوق‌های درآمد ثابت با ۶۶۳ میلیارد تومان، حمل و نقل انبارداری بیشترین ورود پول را به میزان ۶۹ میلیارد و ۱۰۰ میلون تومان به خود اختصاص داد.

پس از آن صندوق‌های کالایی و گروه هتل و رستوران، استخراج کانه‌های فلزی، محصولات کاغذی و واسطه‌گری‌های مالی به ترتیب با ۴۷ میلیارد و ۸۰۰ میلیون، ۲۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون، ۲۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون و ۱۴ میلیارد و ۱۰۰ میلیون بیشترین ورود پول را در میان صنایع دیگر داشتند.

از سوی دیگر بیشترین خروج پول در بازار از گروه فلزات اساسی بود که معادل ۸۸ میلیارد تومان پول از این گروه خارج شد.

پس از آن، فراورده‌های نفتی، بانک‌ها و خودرو به ترتیب با مقادیر ۷۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون، ۴۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، ۳۵ میلیارد تومان بیشترین خروج پول را در میان صنایع داشتند.

منبع: تجارت نیوز

عناوین برگزیده