تاریخ: ۰۹ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۸:۲۰
بازدید: ۱۴۵
کد خبر: ۲۹۴۲۸۷
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
سعدمحمدی:

استاندارد ذخایر کشور هنوز مورد تایید استاندارد‌های بین‌المللی نیست

استاندارد ذخایر کشور هنوز مورد تایید استاندارد‌های بین‌المللی نیست
‌می‌متالز - اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات با عنوان اکتشاف ذخیره معدنی؛ فرصت‌ها و چالش‌ها گفت: استاندارد ذخایر کشور هنوز مورد تایید استاندارد‌های بین‌المللی نیست.

به گزارش می‌متالز، ضرورت توسعه متوازن در تمام حوزه‌های آموزش دانشگاهی، اکتشاف و استخراج در کشور احساس می‌شود. سیلابس درسی دانشگاهی نیازمند اصلاح و تغییر است.

به‌طور مثال واحدی مانند طراحی اکتشاف در گرایش‌های اکتشاف و استخراج معدن وجود ندارد، هم‌چنین فارغ‌التحصیلان رشته معدن برای کار‌های عملی مانند استفاده از تجهیزات، ماشین‌آلات معدنی و حتی ماشین‌آلات قدیمی، آموزش ندیده‌اند.

وی افزود: روش‌های اکتشافی مورد استفاده در کشور، قدمت بیش از ۵۰ ساله در دنیا دارد و از مدل‌های ریاضی با درصد خطای کمتر که امروزه در اکتشاف ذخایر دنیا استفاده می‌شود، در ایران ناشناخته است.

مدیرعامل شرکت توسعه معادن و فلزات گفت: در آمریکا تا سال ۲۰۲۰، ۲۰ میلیون کیلومتر مربع، در استرالیا ۱۸/۵ میلیون کیلومتر مترمربع اکتشاف خطی انجام شده است درحالی‌که در ایران ۱/۹ میلیون کیلومتر مربع اکتشاف صورت گرفته است.

محدوده‌های معدنی کشور به صورت مکتوب و مدون کدگذاری نشده و با مدل‌های ارزش‌گذاری بین‌المللی فاصله دارد. باید به بخش خصوصی فرصت‌های حرفه‌ای، شفاف و قابل کنترل اعطا شود.

درحال حاضر در دنیا سرمایه‌گذاری ۴ تریلیارد دلاری برای توسعه زیرساخت‌ها انجام می‌شود. تجارت یک علم و استراتژی بلندمدت است که نیاز به برنامه‌ریزی دارد.

سعدمحمدی گفت: هنوز کشور ما در اکتشاف از سیستم قدیمی ۱۰۰ سال روسی استفاده می‌کند و عملا تمایلی برای استفاده از روش‌های پیشرفته دنیا ندارد در حالی‌که در صورت استفاده از روش‌های علمی دنیا هزینه اکتشاف به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد.

مدیرعامل ومعادن: امروز ۴میلیون تن ظرفیت کک در کشور داریم، درحالی‌که ۱/۵ میلیون تن زغال تولید می‌شود، این بدان معنا است که همه شرکت‌ها زیرظرفیت کار کرده و باعث می‌شود هزینه‌ها به‌طور سرسام آوری افزایش و سودآوری کم شود.

وی در پایان افزود:”بازیافت” امروزه به صورت جدی در دنیا مورد بحث و برنامه‌ریزی قرار گرفته است. شرکت‌های دانش‌بنیان باید بر خلق ارزش و متحول کردن روش‌های سنتی متمرکز باشند.

منبع: گسترش نیوز

عناوین برگزیده