به گزارش میمتالز، شرکت فولاد هرمزگان در چند سال اخیر و به ویژه در سال جاری با ثبت رکوردهای پی در پی در تلاش است تا میزان تولید خود را افزایش داده و از ظرفیت اسمی کارخانه بالاتر برود. این موضوع علاوه بر افزایش فروش و سوددهی «هرمز» بر افزایش قدرت این مجموعه در بازار داخلی و صادراتی اضافه خواهد کرد.
اما نکته مهم در این میان کمبودها در حوزه تامین انرژی است که در سال جاری بسیاری از تولیدکنندگان فولاد را با مشکلات جدی همراه کرد.
کمبود برق و گاز باعث شد تا برخی برنامههای تولیدی با مشکل و تاخیر در تحقق همراه شوند. اما در این بین شرکت فولاد هرمزگان در شرایطی که تولیدکنندگان فولادی برای تامین انرژی با مشکل همراه بودند، با رکورد زنیهای پی در پی موفق به افزایش تولید شد.
یکی از دلایل اصلی در تحقق این هدف، برنامه ریزی دقیق و افزایش بهره وری در بخشهای مختلف بود. تیم اجرایی و مدیریتی در فولاد هرمزگان میداند که با یک خرد جمعی، نگاهی تخصصی و همراهی پرسنل میتواند هر هدفی را حتی در شرایط بحرانی محقق کند.
در همین راستا برای تحقق اهداف تولیدی توجه به نظام پیشنهادها از سوی فولاد هرمزگان در اولویت کاری این مجموعه قرار گرفت تا با اجرای برخی طرحها بتواند بهره وری را افزایش دهد.
در همین زمینه عطاالله معروفخانی، مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان با اشاره به ثبت چندین رکورد تولید روزانه و ماهیانه در فولاد هرمزگان طی سال جاری، بیان کرد: یکی از ثمرات توجه به نظام پیشنهادها از سوی فولاد هرمزگان، افزایش چشمگیر تولید در شرکت بود که حتی با وجود محدودیتهای انرژی در تابستان و زمستان رقم خورد. یکی از عواملی که باعث افزایش تولید در فولاد هرمزگان شد، طرح «فرآوری گرم سرباره کورههای قوس الکتریکی» بود که در قالب نظام پیشنهادها ارائه شد و این طرح به همراه چند عامل دیگر، موجبات افزایش تولید را فراهم کردند.
اما اجرای طرح «فرآوری گرم سرباره کورههای قوس الکتریکی» چطور باعث شده فولاد هرمزگان موفق به رکوردزنیهای پی در پی شود.
این مجموعه با فرآوری گرم سربارههای کورههای قوی الکتریکی که دپوی آنها هزینه زیادی به همراه دارد، توانست در تولید شاهد رکورد زنی باشد. شاید یکی از نکات مهم در اجرای این طرح کاهش مصرف آب باشد که برای یک واحد فولادی اتفاق مهمی خواهد بود. در واقع فولاد هرمزگان تلاش کرده است با استفاده از این طرحها صرفه جویی در بخش انرژی را شاهد باشد.
اجرای این طرح راندمان تولید را بالا میبرد و از سویی دیگر ریسک در فولادسازی را هم کاهش داده است.
اما نکته مهم دیگرآن است که جمع آوری سرباره مشکلات بسیاری نظیر توقفات تولید، خرابی تجهیزات و ماشین آلات را به همراه داشت؛ که حالا با اجرای این طرح میتوان از بروز این موارد جلوگیری کرد. حذف توقفات و خسارتهای ناشی از آن میتواند در راندمان و ایجاد ارزشافزوده اقتصادی بیشتر سازمان مؤثر باشد.
در سالهای گذشته و پیش از اجرای این طرح به طور میانگین حدود ۱۰۰ هزار تن از تولید محصول به دلیل جمعآوری سرباره در زیر کورهها از دست میرفت که حالا این میزان به تولید اضافه میشود.
با اجرای این طرح توقفات تولید حذف میشود و ۹۰ درصد توقفات ناشی از شاتدان سالیانه تولید نیز انجام نخواهد شد. درنتیجه به ظرفیت تولید اضافه خواهد شد.
درواقع اجرای این طرح علاه بر ایجاد صرفه جویی و افزایش تولید در مجموعه هرمزگان، نشان میدهد که مجموعه فولاد هرمزگان بر توسعه دانش فنی و ارتقای تکنولوژی تاکید بسیاری دارد که نتایج آن به خوبی قابل مشاهده است.
منبع: تیتر ۲۰