تاریخ: ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۶:۱۰
بازدید: ۷۴
کد خبر: ۲۹۴۷۳۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

پیش بینی قیمت سنگ آهن در ۲۰۲۳/ چین؛ بزرگترین بازیگر بازار در سال جاری

‌می‌متالز - بازار سنگ آهن در اواسط سال جاری میلادی سقوط کرد و همچنان در آخرین روز‌های سال نتوانسته این روند را جبران کند. پیش‌بینی‌ها برای سال پیش‌رو نیز وابسته به تغییرات احتمالی در صنعت ساخت‌و‌ساز چین است.

به گزارش می‌متالز، ۲۰۲۲ میلادی سال خوبی برای بازار سنگ آهن نبود. این کامودیتی سال جاری میلادی را با قیمت بیشتر از ۱۲۰ دلار در هر تن آغاز کرد و در نخستین ماه‌های سال تا فراتر از ۱۶۰ دلار در تن هم اوج گرفت. با این حال این جایگاه صعودی دوامی نداشت و در ادامه سال قیمت سنگ آهن سیر نزولی پیدا کرد. این روند نزولی هم برآمده از کاهش تقاضا بود.

تقاضا جهانی برای سنگ آهن در نیمه دوم سال کم شد، چون تولید فولاد پایین آمد و سنگ آهن در جایگاه ماده اولیه فولادسازی دیگر خواهان نداشت.

این جریان نزولی تا اواخر سال هم ادامه پیدا کرد و تنها در آخرین ماه سال جاری میلادی (دسامبر) بازار سنگ آهن کمی گرم شد و قیمت‌ها سیر صعودی به خود گرفت، اما همچنان نتوانست به قیمت حول و حوش ۱۲۰ دلار در هر تن، نقطه‌ای که در ابتدای سال در آن قرار داشت برسد و حداکثر تا ۱۱۳ دلار در هر تن پیش رفت.

نمودار زیر برگرفته از وب‌سایت ماینینگ، نمایشگر افت و خیز قیمت سنگ آهن از ابتدا تا انتهای سال جاری میلادی است.

پیش بینی قیمت سنگ آهن در ۲۰۲۳/ چین؛ بزرگترین بازیگر بازار در سال جاری

عوامل سردی بازار سنگ آهن در ۲۰۲۲

مهرداد حق‌گو، کارشناس بازار سرمایه، وقایع تاثیرگذار بر بازار سنگ آهن در ۲۰۲۲ میلادی را اینگونه توضیح داد: بیشترین کاربرد فولاد در ساختمان‌سازی و بنای زیرساخت‌هاست و بزرگترین مصرف‌کننده فولاد جهان چین است؛ بنابراین وضعیت صنعت ساخت و ساز در چین نقش پررنگی در افت و خیز بازار فولاد و در زیرمجموعه آن بازار سنگ آهن دارد.

وی افزود: در سالی که رو به پایان است بازار مسکن چین روز‌های بحرانی را پشت سر گذاشت و این بحران سبب ورشکستگی بسیاری از بنگاه‌های فعال در این صنعت شد.

این کارشناس ادامه داد: رکود ساخت و ساز چین در ۲۰۲۲ میلادی تقاضا برای فولاد را پایین آورد و در پی همین کاهش تقاضا حتی بزرگترین تولیدکننده‌های فولاد جهان هم وزن تولید خود را کاهش دادند، در حالی که تولید جهانی فولاد از سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون همواره افزایشی بوده است.

حق‌گو خاطرنشان کرد: در کنار اتفاقات رخ داده در چین، شاهد افزایش نرخ بهره فدرال رزرو -که همه بازار‌ها را رکودی کرده و بازار سنگ آهن هم از این قاعده مستثنی نبوده- نیز هستیم.

چشم‌انداز روشنی ترسیم نمی‌شود

این کارشناس درباره‌ی عواملی که به طور مثبت بر بازار سنگ آهن تاثیرگذار هستند نیز گفت: چین اقدام به انتشار شماری از اوراق مالی به‌ویژه برای زیرساخت‌ها کرده و همین اتفاق نویدبخش رونق ساخت و ساز و کاهش فشار روانی حاصل از رکود بود. در پی همین گشایش، بازار سنگ آهن در اواخر سال جاری میلادی اندکی رونق گرفت.

او ادامه داد: همچنین اعتراضاتی که حدود یک ماه پیش در چین منجر به اعمال محدودیت‌های سختگیرانه شیوع کووید ۱۹ شد، از شدت محدودیت‌ها کاست و این خود گشایش اقتصادی را در بازار سنگ آهن به وجود آورد. با این حال تشدید شیوع کرونا می‌تواند همه چیز را به وضعیت پیشین بازگرداند.

حق‌گو در پایان نتیجه گرفت که براساس شواهد موجود، چشم‌انداز روشنی برای بازار سنگ آهن و فولاد دست‌کم در ماه‌های اولیه سال آینده میلادی ترسیم نمی‌شود.

با این تفاسیر برای بازگشت رونق به بازار سنگ آهن باید در انتظار وقوع تغییرات بزرگ در اقتصاد چین بود با امید به اینکه شیوع کووید به صفر برسد و ساخت و ساز از سر گرفته شود.

منبع: تجارت نیوز

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده