به گزارش میمتالز، مهدی فکور مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با بیان جایگاه مدیریت اکتشاف در صنعت نفت گفت: اکتشاف در صنعت نفت جایگاه ویژهای دارد و قصد داریم اکتشاف را از یک محیط بسته خارج کرده و موضوعات را رسانهای کنیم.
وی افزود: اکتشاف خطوط اقتصادی کشور را تعیین میکند و در محیط زیست و منابع طبیعی نیز تاثیر گذار است.
فکوری گفت: دولت سیزدهم توانسته در حوزه برون مرزی اکتشاف نیز دستاورهای بزرگی داشته باشد به نوعی که مشاور امور انرژی عمان تمام پیشنهادات اکشتافی ایران را پذیرفته است. در مورد کشور تاجیکستان نیز پنج موضوع به توافق رسیده است که سه مورد آن پیرامون اکتشاف بوده است.
وی افزود: کشور تاجیکستان خواستار ایجاد یک ساختار اکتشافی در درون وزارت انرژی خود به کمک نیروهای ایرانی است که از مهمترین اولویت آن احیای چاههای کم بازده است.
مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت گفت: مقامات روسی نیز در آیندهای بسیار نردیک به ایران سفر خواهند کرد که دال اصلی سفر آنها مذاکرات پیرامون تکنولوژی ایرانی در استفاده از مخازن خاص ایرانی است.
وی افزود: پیرامون میادین مشترک با کشور عراق نیز مذاکراتی خوبی صورت گرفته و آنها نیز مانند تاجیکها راغب ایجاد مدیریت اکتشافی در دل وزارتخانه خود به کمک ایرانیها هستند.
فکور ادامه داد: دولت سیزدهم توانسته دیپلماسی خوبی را در این دوره داشته باشه و به علاوه این موضوعات در حوزه دورههای آموزشی، مهندسی اکتشاف و صادرات کالا بسیار کارآمد بوده است.
وی ادامه داد: حدود هفت سال یک فرایند اکتشافی زمان میبرد که یکی از اهداف این است که بتوانیم زمان را کاهش دهیم و این موضوع نیز مستلزم تکنولوژیهای روز دنیا است.
فکور گفت: بنابراین با اصلاح فرآیندهای اکتشاف توانستیم توانستیم زمان را از ۷ سال به ۵ سال کاهش دهیم که کار بزرگی است.
وی با اشاره به قرارداد دکلها گفت: در حال حاضر قرارداد ۸ دکل را بستیم که ۶ عدد فعال است. در آینده نیز ۴ دکل اضافه میشود و تعداد دکلها از ۸ به ۱۲ افزایش پیدا میکند.
فکور در ادامه گفت: ۶ چاه را تا کنون کشف کردهایم و هفتمین چاه نیز در بهار آینده اعلام خواهد شد و به لطف خدا تاکنون هر چه چله زدیم یا گازی بوده یا نفتی و به چاه خشک بر نخوردهایم.
منبع: خبرگزاری برنا