تاریخ: ۱۷ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۵:۳۵
بازدید: ۲۱۰
کد خبر: ۲۹۷۶۷۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

بررسی آخرین وضعیت بازار فولاد ترکیه پس از زلزله مرگبار فوریه/ آشفتگی قیمت‌ها در بازار محصولات تخت

بررسی آخرین وضعیت بازار فولاد ترکیه پس از زلزله مرگبار فوریه/ آشفتگی قیمت‌ها در بازار محصولات تخت
‌می‌متالز - تازه‌ترین گزارش از بازار جهانی فولاد نشان می‌دهد: در طول ماه مارس، قیمت محصولات تخت ترکیه در بازار بدون ثبات گزارش شدند.

به گزارش می‌متالز، براساس جدیدترین شماره نشریه متال بولتن، در طول ماه مارس، قیمت محصولات تخت ترکیه در بازار بدون ثبات گزارش شدند. در همین حال، تقاضا در آغاز ماه آوریل به دلیل حجم بالای سفارشات قبل کاهش یافت.

کارخانه‌های فولادی مناطق زلزله‌زده ترکیه به یک سوم تولیدات فولاد این کشور متکی هستند. با این حال، بزرگترین فولادسازی کشور، ایسدمیر، به تولیدات خود ادامه می‌دهد.

البته فولادسازان ترکیه در رایزنی با وزارت بازرگانی برنامه عرضه فولاد برای عملیات بازسازی مناطق زلزله‌زده را مورد بررسی قرار دادند. موضوع اصلی این رایزنی بیان نیاز ۵ میلیون تن فولاد برای عملیات بازسازی منطقه تا سال آینده است. دومین رایزنی نیز در ماه مارس برگزار شد که درباره عملیات بازسازی بود، این درحالی است که فعالیت بازسازی هنوز آغاز نشده است.

تازه‌ترین گزارش‌ها نشان می‌دهد: تولیدکنندگان محصولات تخت ترکیه در طول هفته پایانی ماه مارس، سفارشات با تحویل اواخر ماه ژوئن و اوایل ماه ژوئیه دریافت می‌کردند. دولت ترکیه اعمال افزایش عوارض واردات محصولات تخت فولادی را به یکم ماه می ۲۰۲۳ (۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) موکول کرد. این دومین باری است که افزایش عوارض به تاخیر می‌افتد. در ابتدا قرار بر این بود این اعمال افزایش عوارض از تاریخ ۲۷ فوریه (۷۸ اسفند ماه ۱۴۰۱) صورت گیرد.

در همین حال، افزایش عوارض واردات محصولات تخت فولادی بین ۵ تا ۱۱ درصد از یکم مای (۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) موثر خواهد بود.

بنابر اعلام، رئیس جمهور ترکیه قیمت برق برای تمامی مصرف‌کنندگان ۱۵ درصد افزایش یافت. در همین حال، قیمت گاز طبیعی برای مصارف صنایعی، ۲۰ درصد کاهش یافت. به گفته فعالان بازار ترکیه، انتظار می‌رود اعلامیه کاهش قیمت گاز باعث افت قیمت فولاد تا ۲۰ دلار به ازای هر تن شود.

تولید فولاد خام

بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، تولیدات فولاد ترکیه در ماه فوریه ۲۰۲۳ با کاهش ۲۸٫۹ درصدی به ۲٫۱۰ میلیون تن رسید.

این کشور در دو ماهه نخستین سال ۲۰۲۳، تنها ۴٫۷ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که این آمار حاکی از افت ۲۳٫۱ درصدی نسبت به سال گذشته است.

قیمت‌ها در بازار داخلی

قیمت کویل ورق گرم و سرد ترکیه در ابتدای سال افزایش یافت و سپس در ماه مارس افت کرد که ناشی از نوسانات آمار تقاضا و هزینه تولیدات بود.

براساس ارزیابیی فست‌مارکتز، قیمت کویل ورق گرم فولادی، بازار داخلی، EXW ترکیه ۸۲۰ تا ۸۴۰ دلار به ازای هر تن بود، این درحالی است که این محصول در ماه گذشته با قیمت بین ۸۲۰ تا ۸۶۰ دلار به ازای هر تن معامله می‌شد. قیمت این محصول در تاریخ ۱۷ مارس (۲۶ اسفند ماه ۱۴۰۱) به بالاترین بازه قیمتی خود (۸۴۰ تا ۸۷۰ دلار به ازای هر تن) رسید.

همچنین براساس ارزیابی‌ها، قیمت کویل ورق سرد، بازار داخل، EXW ترکیه به بازه ۹۰۰ تا ۹۴۰ دلار به ازای هر تن کاهش یافت. این محصول در ماه قبل با قیمت بین یک هزار دلار تا یک هزار و ۵۰ دلار به ازای هر تن معامله می‌شد.

در همین حال، افزایش تقاضای ساخت کانتینر باعث حمایت از تقاضای ورق روکش‌دار شد. ترکیه عوارض ۱۶ تا ۲۰ درصدی کانتینر وارداتی را تا ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد ماه ۱۴۰۲) حذف کرد. این کانتینر‌ها که در اکثر مواقع از ورق روکش‌دار ساخته شده‌اند، به عنوان سرپناهی موقت برای بازماندگان زلزله استفاده می‌شود.

ارزیابی هفتگی فست‌مارکتز نشان می‌دهد: قیمت ورق گالوانیزه گرم فولادی، در بازار داخلی، EXW ترکیه بین ۹۹۰ دلار تا یک هزار و ۷۰ دلار به ازای هر تن بود درحالی که قیمت این محصول در ماه گذشته بین یک هزار و ۱۳۰ تا یک هزار و ۱۵۰ دلار به ازای هر تن معامله می‌شد.

همچنین قیمت ورق گالوانیزه پیش‌رنگ، در بازار داخلی، EXW ترکیه بین یک هزار دلار و ۹۰ تا یک هزار و ۱۲۰ دلار به ازای هر تن بود درحالی که قیمت این محصول در ماه گذشته بین یک هزار و ۲۵۰ تا یک هزار و ۳۰۰ دلار به ازای هر تن معامله می‌شد.

ارزیابی فست‌مارکتز نیز قیمت ورق گالوانیزه گرم، صادرات، فوب ترکیه را بین ۹۹۰ تا یک هزار و ۲۰ دلار به ازای هر تن برآورد کرد. این محصول در ماه گذشته با قیمت بین یک هزار و ۱۲۰ تا یک هزار و ۱۴۵ دلار به ازای هر تن معامله می‌شد.

یک معامله صادرات ورق گالوانیزه گرم به یکی از کشور‌های بالکان در ماه مارس با قیمت یک هزار و ۱۰۰ دلار به ازای هر تن فوب شنیده شد.

در اواخر ماه مارس نیز معاملاتی میان ترکیه و آذربایجان و یک کشور اروپایی برای ورق گالوانیزه گرم با قیمت ۹۷۵ دلار به ازای هر تن فوب انجام شد.

علاوه بر این، در پایان ماه مارس معاملات ورق گرم گالوانیزه با کشور‌های بالکان با قیمت یک هزار و ۲۰ دلار به ازای هر تن فوب صورت گرفت.

قیمت محصولات وارداتی

تقاضای محصولات تخت وارداتی، به خصوص ورق گرم چین، در طول ماه مارس نیز صعودی بود. در این راستا، خریداران ترکیه در طول این ماه، بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون تن ورق چین خریداری کردند.

در آغاز ماه مارس، چین ورق گرم با تحویل اواخر ماه آوریل و شیوه معاملاتی CFR را با قیمت ۷۱۰ دلار به ازای هر تن فروخت و روسیه نیز این محصول را با قیمت ۷۷۰ دلار به ازای هر تن فروخت. مصر نیز بیش از ۳۰ هزار تن ورق گرم با شیوه معاملاتی CFR را بین ۸۰۰ تا ۸۱۰ دلار به ازای هر تن به این کشور عرضه کرد.

همچنین معامله ورق گرم دیگری میان چین و ترکیه در ماه مارس با قیمت ۷۳۰ دلار به ازای هر تن CFR شنیده شد.

براساس ارزیابی هفتگی فست‌مارکتز، قیمت کویل ورق گرم، واردات، CFR بندر اصلی ترکیه در بازه ۷۲۰ تا ۸۰۰ دلار به ازای هر تن بود درحالی که این محصول در ماه گذشته با قیمت بین ۷۱۰ تا ۸۰۰ دلار به ازای هر تن معامله می‌شد.

همچنین قیمت کویل ورق سرد، واردات، CFR بندر اصلی ترکیه در بازه ۷۸۵ تا ۸۸۰ دلار به ازای هر تن قرار داشت. این محصول در ماه گذشته با قیمت بین ۷۹۰ تا ۸۸۰ دلار به ازای هر تن معامله می‌شد.

صادارت کویل ورق گرم

بازار صادرات کویل ورق گرم ترکیه در ماه مارس عمدتا در سطحی متوسط قرار داشت. براساس گفته رئیس یک انجمن تولیدکننده محصولات تخت در ترکیه، تمرکز بخش محصولات تخت ترکیه باید بر رشد فعالیت صادارت باشد تا رشد عوارض واردات.

در اواخر ماه مارس، یک معامله میان اروپا و ترکیه با قیمت ۸۰۰ یورو به ازای هر تن CFR شامل آنتی دامپینگ انجام شد. طبق گفته یک تاجر، این قیمت باعث عادی‌سازی قیمت ۷۹۲ دلار به ازای هر تن فوب می‌‎شود. این معامله در ارزیابی فست‌مارکتز لحاظ نشد، زیرا اطلاعات دقیقی درباره صحت این خبر در دست نیست.

ارزیابی هفتگی فست‌مارکتز نشان می‌دهد: قیمت کویل ورق گرم، صادارت، فوب بندر اصلی ترکیه در بازه ۸۱۵ تا ۸۳۰ دلار به ازای هر تن محاسبه شد، این درحالی است که این محصول در آغاز ماه مارس با قیمت بین ۸۲۰ تا ۸۳۰ دلار به ازای هر تن معامله می‌شد.

آمار صادرات و واردات ترکیه

بنا به اطلاعات منتشر شده توسط موسسه آمار ترکیه، این کشور در ماه فوریه ۲۰۲۳، ۶۷۵ هزار و ۴۸۰ تن محصولات تخت را وارد کرد که این میزان حاکی از کاهش ۱۱٫۸۴ درصدی نسبت به فوریه سال ۲۰۲۲ حکایت دارد.

در همین حال، ترکیه ۲۰۷ هزار و ۲۳۱ تن محصولات تخت فولادی در ماه فوریه ۲۰۲۳ صادر کرد که این میزان حاکی از کاهش ۳۳٫۷۰ درصدی نسبت به فوریه سال گذشته است. آمار صادرات ترکیه در فوریه سال ۲۰۲۲، ۳۱۲ هزار و ۵۶۶ تن اعلام شده بود.

منبع: فولادبان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده