تاریخ: ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۱:۵۹
بازدید: ۲۷۲
کد خبر: ۲۹۸۰۰۸
سرویس خبر : آهن و فولاد

اما و اگر‌های یک پروژه ۱۳ ساله/ راه اندازی واحد کنسانتره سازی تا چه اندازه برای فولاد خراسان حائز اهمیت است؟

اما و اگر‌های یک پروژه ۱۳ ساله/ راه اندازی واحد کنسانتره سازی تا چه اندازه برای فولاد خراسان حائز اهمیت است؟
‌می‌متالز - پروژه احداث واحد کنسانتره سازی فولاد خراسان پس از ۱۳ سال و با ورود شرکت تجلی این پروژه سرعت گرفته است و بهره برداری از این طرح می‌تواند سوددهی مجموعه را افزایش دهد.

به گزارش می‌متالز، تامین مواد اولیه شرط اصلی بقای واحد‌های فولادی است. این در حالی است که توسعه صنعت فولاد براساس ذخایر سنگ آهن شکل گرفت. اما در نقطه‌ای میزان سرعت توسعه در صنعت فولاد از حلقه‌های بالا دستی فراتر رفت و همین موضوع باعث شد تا صنعت فولاد با چالش‌هایی در بحث تامین مواد اولیه مواجه شود.

فولاد خراسان یکی از مجموعه‌های فولادی فعال در شرق کشور است که نسبت به سایر تولیدکنندگان فولاد دسترسی بهتری به ذخایر سنگان که از آن به عنوان عسلویه معدنی یاد می‌شود، دارد.

با این حال پروژه کنسانتره سازی آن پس از ۱۳ سال تاخیر قرار است در نیمه دوم سال آینده با ظرفیت ۲/۵ میلیون تن به بهره برداری برسد. این تاخیر ۱۳ ساله می‌تواند چندین دلیل به همراه داشته باشد که اصلی‌ترین آن به گفته مدیران قبلی این مجموعه، وضع تحریم علیه کشور بود.

هرچند نمی‌توان تحریم را در این باره بی اثر دانست، اما نمی‌توان دلیلی قانع کننده برای عدم اجرایی شدن این طرح طی ۱۳ سال اخیر باشد، زیرا در همین مدت بسیاری از طرح‌های توسعه‌ای و واحد‌های جدید ایجاد شده است.

پس مشکل اصلی کجاست؟

مدیریت صحیح و برنامه ریزی کارشناسی شده می‌تواند یکی از راهکار‌هایی باشد که در شرایط بحرانی به کمک مدیران برای پیش برد اهداف بیاید.

در سال‌های تحریم راهکار‌هایی وجود داشت که با تدبیر و برنامه ریزی گذر از بحران را فراهم می‌کرد، اما نگاه غیرکارشناسی برای پیش برد اهداف از دلایلی است که می‌تواند اجرای این پروژه را به تعویق اندازد.

اما راه اندازی این واحد تا چه اندازه برای فولاد خراسان حائز اهمیت است؟

واحدی که تولیدکننده فولاد و میلگرد است و می‌تواند نقش مهمی در صادرات غیر نفتی به کشور‌های منطقه داشته باشد، در بحث تامین مواد اولیه با چالش همراه است و کنسانتره خود را از واحد‌های دیگری تامین می‌کند. این در حالی است که با بهره برداری از این واحد میزان تولید و صادرات در فولاد خراسان با افزایش همراه می‌شود.

اهمیت این پروژه و تاثیر آن بر سوددهی مجموعه را باید در جایی دید که شرکت تجلی برای اجرای این پروژه وارد سرمایه گذاری شده است. با ورود تجلی و سرعت گرفتن این پروژه می‌توان گفت یکی از اصلی‌ترین مشکلات بحث تامین سرمایه بود، که حالا با سرمایه گذاری تجلی این پروژه سرعت گرفته است.

با راه اندازی این واحد و تامین مواد اولیه می‌توان انتظار داشت قیمت تمام شده کاهش یافته و‌قدرت رقابتی فولاد خراسان در بازار‌های صادراتی افزایش پیدا کند. این موضوع سوددهی فولاد خراسان را افزایش می‌دهد و از سویی دیگر باعث می‌شود تا این مجموعه به سراغ اجرای طرح‌های توسعه‌ای برود.

منبع: تیتر ۲۰

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده