به گزارش میمتالز، بخش تعاون در راستای قوانین بالادستی یکی از ارکان اقتصاد کشور به شمار میرود. مطابق اصول ۴۳ و ۴۴ قانون اساسی، یکی از بخشهای مهم اقتصادی، بخش تعاونی است که با پویایی آن بخش اعظمی از مشکلات اقتصادی از نظام توزیع تا بیکاری برطرف و گام موثری در جهت ایجاد اشتغال پایدار و حذف دلالی و واسطهگری برداشته میشود.
اگر بخواهیم مزیتهای تشکیل بنگاههای اقتصادی را بیان کنیم فقرزدایی، توزیع عادلانه ثروت و درآمد، رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال مولد و پایدار، توسعه کارآفرینی، تقویت تولید ملی و تجمیع سرمایههای خرد از جمله مزیتها است. مطابق بررسیها هزینه ایجاد شغل در بخش تعاون ارزانتر از سایر بخشهاست و با سرمایه اندک میتوان در حوزه تعاون اشتغالزایی کرد.
مطابق آخرین گزارشهای آماری از معاونت تعاون ۸۸۸ طرح تعاونی در بخشهای تولیدی، خدمات، توزیعی و مسکن در اسفند ماه سال گذشته به بهرهبرداری رسید که از این تعداد، ۵۷۲ طرح (معادل ۶۴ درصد) در حوزه تولید، ۲۶۴ طرح در بخشهای خدمات و سایر توزیعی (معادل ۳۰ درصد) و ۵۲ طرح در حوزه مسکن (معادل ۶ درصد) است.
برای طرحهای افتتاح شده حدود ۵۰۳۱ میلیارد تومان سرمایهگذاری صورت گرفته که از این مبلغ حدود ۲۰۱۴ میلیارد تومان (معادل ۴۰ درصد کل) در طرحهای تعاونیهای تولیدی، ۱۶۳۹ میلیارد تومان (۳۳ درصد) در طرحهای خدماتی و سایر توزیعی و ۱۳۷۸ میلیارد تومان در طرحهای مسکن (معادل ۲۷ درصد) سرمایهگذاری شده است.
طبق آخرین اطلاعات معاونت امور تعاون وزارت کار، سرانه سرمایهگذاری به ازای ایجاد هر شغل موقت (تعاونیهای مسکن) ۳۹۵ میلیون تومان و به ازای هر شغل پایدار (تولیدی، خدماتی و سایر توزیعی) ۲۸۶ میلیون تومان است، همچنین هر طرح بهطور متوسط ۱۸ شغل ایجاد میکند که متوسط ایجاد شغل به ازای هر طرح در تعاونیهای تولیدی ۱۶ نفر، مسکن ۶۷ نفر (بهصورت موقت) و خدمات و سایر توزیعی ۱۴ نفر است.
منبع: خبرگزاری تسنیم