به گزارش میمتالز، هفته گذشته صدو چهارمین جلسه شورای گفتگو با حضور وزیر اقتصاد، و سایر اعضا برگزار شد. یکی از مصوبات این جلسه این بود که آییننامه مشاغل سخت و زیانآور اصلاح شده و سازمان برنامهوبودجه درباره شاخصهای تعدیل این سازمان در قراردادهای پیمانکاران تجدیدنظر کند. یکی از موارد دیگر مطرح شده در جلسه از سوی نماینده اتاق تعاون بود که خواستار رسیدگی به سند بخش تعاون شد.
درخواست نماینده اتاق تعاون در راستای اظهارات سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهوردر روز یکشنبه ۱۳ شهریور بود. رئیس جمهور در مراسم گرامیداشت روز ملی «تعاون» با اشاره به تصویب سند ملی تعاون در سال ۱۳۹۱ و تحقق حدود ۲۰ درصدی اهداف آن در طول ۱۰ سال گذشته اظهار داشت: دستگاههایی که در اجرای این سند دارای مسوولیت هستند، از امروز ۱۵ روز زمان دارند تا نظرات و دیدگاههای خود درباره دلایل ایفا نشدن این مسوولیتها و راهکارهای پیشنهادی برای اجرای این مسوولیتها را به معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه کنند.
وی افزود: همچنین معاونت تعاون وزارت کار نیز ۱۵ روز زمان خواهد داشت تا این نظرات را جمعبندی و نهایی کند و در جلسه آتی که نهایتا تا ۲ ماه آینده برگزار خواهد شد، ارائه کند تا از این جلسه بتوانیم نتیجهای عینی و اجرایی برای پیشبرد اهداف سند ملی تعاون به دست بیاوریم.
رئیس جمهور بیان کرد: آنجا که سند ملی تعاون با قوانین موضوعه تعارض دارد، در وهله اول تقدم با قانون است، اما آنجا که تقدم بخشیدن به قانون باعث معطلی و عدم اجرای سند میشود، باید نسبت به اصلاح سند و در صورت لزوم اصلاح قانون اقدام مقتضی به عمل آید. در نتیجه بررسیهایی که معاونت تعاون وزارت کار و دستگاههای دارای مسوولیت در یک ماه آینده انجام خواهند داد، سند ملی تعاون باید یک سند کاملاً دارای قابلیت اجرایی باشد.
مهرداد لاهوتی، معاون حقوقی و امور مجلس اتاق تعاون به دیدار تعاونگران با رئیس جمهور در روز ملی تعاون گفت: رئیس جمهور محترم، دستور اصلاح سند توسعه بخش تعاون را صادر و در حال حاضر اتاق تعاون ایران، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اصلاح پیشنهادی تهیه و در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است. وی از ریاست و اعضای شورای گفتگو درخواست کرد که این سند اصلاحی مورد موافقت شورا قرار گیرد که اعضا با پیشنهاد اتاق تعاون ایران موافقت کردند که به دولت ابلاغ شود که در روند تصویب تسریع شود.
گفتنی است، مصوبات شورای گفتگو پس از مورد موافقت ظرف یک ماه باید در هیات دولت مطرح شود.
به گفته لاهوتی، در مورد اصلاح شاخصهای تعدیل سازمان برنامه و بودجه برای قراردادهای پیمانکاران و حق الزحمه خدمات نظارت مهندسین مشاور مقرر شد نامه با امضاء ریاست شورا وزیر اقتصاد به جناب آقای رئیسی اعلام و درخواست گردد سازمان برنامه در خصوص اصلاح شاخصها سریعا تعیین تکلیف نماید تا پیمانکار و مشاورین متضرر نشوند. همچنین پیشنهاد اصلاح آئین نامه مشاغل سخت و زیان و زیان آور مورد موافقت قرار گرفت که به هیئت دولت جهت اصلاح آئین نامه ارسال شود.
محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این نشست، پیشنهاد داد تا با توجه به عدم تحقق اهداف تعریف شده در حوزه تعاون، آسیبشناسی صورت گیرد و در این بین ساختارهای شرکتهای تعاونی مورد بررسی قرار گیرد. باید مزیتهایی که موجب میشود شرکتها در شیوه شکلگیری به سمت تعاونی نروند، شناسایی و برطرف شوند.
وی با بیان اینکه قانون تعاون از طرف دولت به شکل لایحه در مجلس مطرح است و مدت زمان طولانی از تهیه این لایحه میگذرد و باید در کوتاهترین زمان ممکن تعیین تکلیف شود، گفت: اتاق تعاون باید با هماهنگی دولت موضوع لایحه اصلاح قانون تعاون که مدتها در کمیسیون اقتصادی مجلس باقی مانده را دنبال کند.
منبع: خبرگزاری تسنیم