به گزارش میمتالز، الگوی مصرف آب در تهران ۱۴مترمکعب برای هر خانوار در ماه است، ۴۰درصد مشترکان تهرانی مطابق الگو و ۲۰درصد کمی بیش از الگو آب مصرف میکنند. ۱۵درصد باقی مانده هم مشترکان پرمصرف و پنجدرصد از مشترکان پایتخت بدمصرف هستند که هشتدرصد آب شرب خانگی این کلانشهر را مصرف میکنند.
مشترکانی که ماهانه بیش از دوبرابر الگوی مصرف یعنی بیش از ۲۸مترمکعب مصرف آب دارند، «بدمصرف» محسوب میشوند. ۱۳۳هزار و ۶۸۲خانوار در شهر تهران بیش از دوبرابر الگو و حد مجاز آب مصرف میکنند. مشترکانی که ماهانه ۱۴مترمکعب و کمتر آب مصرف کنند «خوش مصرف» هستند. دومیلیون و ۳۷۵۵مشترک پرمصرف آب در تهران وجود دارد. پرمصرفهای تهرانی ۵۷درصد هستند که ۶۵درصد از حجم آب شرب خانگی را مصرف میکنند. مطابق قانون مشترکانی که ماهانه تا دوبرابر الگوی مصرف یعنی ۱۴ تا ۲۸مترمکعب آب مصرف میکنند، مشترک «پرمصرف» هستند. از تابستان سال گذشته برای مقابله با پرمصرفها طرحی اجرایی و براساس آن محدودیتهایی برای پرمصرفها اعمال شد. معاون درآمد و امور مشترکان آبفای استان تهران در این باره اعلام کرد: اجرای طرح ایجاد محدودیت برای مشترکان بدمصرف تهرانی در سال گذشته توانست ۱۰درصد میانگین مصرف هر خانوار را نسبت به زمان شروع طرح کاهش دهد. میزان مشترکان بدمصرف در استان تهران نسبت به شروع این طرح بیش از ۳۵درصد و نسبت به میانگین سال گذشته ۳۰درصد کاهش داشته است. سیدرسول باقری با تاکید بر اینکه اجرای این طرح تا زمان تغییر رفتار مشترکان بدمصرف ادامه خواهد داشت، گفت: سال گذشته افزون بر ۱۷هزار اشتراک غیرمجاز در استان تهران شناسایی شدند که از این تعداد ۷هزار انشعاب تبدیل به مجاز، ۹هزار انشعاب قطع و یکهزار انشعاب نیز اصلاح شده است. با شناسایی و برخورد با این دسته از مشترکان غیرمجاز، از هدررفت ۴هزار مترمکعب آب در شبانه روز جلوگیری شده است.
محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب تهران نیز با اشاره به اقدامات صورتگرفته برای مقابله با بدمصرفی پیشتر گفت: امسال اولین سالی است که به صورت پلکانی برای مشترکان محاسبه قبض صورت میگیرد و اکنون بیشترین قبضی که برای مشترکان بدمصرف داده شده، بیش از ۸۰۰هزار تومان نبوده است. وی با بیان اینکه در راستای برخورد با مشترکان بدمصرف سهمرحله اخطار به آنها داده میشود که تا ۴۸ساعت نیز آب آنها را قطع میکنیم و در صورت عدمرعایت اخطارها تا حدود سهبرابر مورد جریمه قرار میگیرند، اظهار کرد: امسال براساس پلکان افزایش تعرفه اعمال شده، با این حال در تهران هنوز قبضی بالای ۸۰۰هزار تومان صادر نشده است. بختیاری با بیان اینکه متوسط قیمت هر مترمکعب آب در شهر تهران ۲۷۰۰تومان است، اظهار کرد: قیمت تمامشده در سال ۱۴۰۰ بیش از ۵هزار تومان بود که یعنی مشترکان حدود ۵۰درصد قیمت تمامشده را پرداخت میکنند.
منبع: دنیای اقتصاد