به گزارش میمتالز، حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیأت رئیسه مجلس در موافقت با استیضاح فاطمی امین در صحن علنی مجلس، گفت: ساختار تصمیمگیری اقتصادی دولت دچار اشکالاتی است و ما با واقعیتهایی در جامعه مواجه هستیم و موضوعاتی را میبینیم و هیچکدام آنرا نمیتوانیم توجیه یا تبیین کنیم، زیرا از آنجا که نشأت میگیرد که عرض کردم.
وی با اشاره به اینکه از خداوند میخواهم آنی و لحظهای ما را به حال خود واگذار نکند، افزود: مهمترین بخش اقتصادی دولت وزرات صمت است که بالغ بر ۶۵ سهم اقتصادی کشور در این حوزه صنعت معدن و صادرات و واردات از این وزارتخانه اثر پذیری دارد.
عضو کمیسیون مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: امروز متأسفانه قیمت یک خودرو یک شاخص شده است و حتی در مسائل اجتماعی هم که میخواهیم تذکر دهیم در پاسخ میگویند پراید چند شده است؟ این یک شاخص شده است.
نماینده مردم برخوار، شاهینشهر و میمهدر مجلس اظهار داشت: ۱۸ ماه است از صدرات آقای فاطمی امین میگذرد. هم شما و هم ما تلاش کردیم شرایط اصلاح شود، اما نشد. مگر موضوع وزرات و وکالت من و شما است؟ ما آمدهایم به نام جمهوری اسلامی کار کنیم. حکومت داری که اینگونه نمیشود. در حالی که ما علاوه بر مسائل معنوی باید رفاه را هم فراهم کنیم.
وی افزود: تا کنون جز تذکرهای شفاهی ۲۹۰ تذکر کتبی دادیم. همچنین ۲۵۰ مورد سوال کرده و ۵ مورد هم اعلام جرم کردیم، اما اثری نداشته است.
سیاهکلی تصریح کرد: بعنوان وکیل مردم شهادت میدهم دولت در جهت حل مشکلات تمام تلاش خود را به کار گرفته است و بخش قابل توجهی از مسائل کشور را حل کرده است.
وی ادامه داد: در مواردی که دولت در مسیر اشتباه قرار گیرد به او گوشزد خواهیم کرد و اگر درست نشد از تمام ظرفیتهای قانونی برای استیفای حقوق مردم استفاده میکنیم تا مردم، کشور و نظام متحمل خسارت نشوند.
نماینده مردم قزوین در مجلس گفت: این مجلس و دولت باید حتما در حل مشکلات موفق باشند و این توطئه را همانند سایر دسیسهها خنثی کنیم.
سیاهکلی افزود: با شیوه شایسته سالاری و شایسته گزینی مسیر را پیش ببریم تا مدیران بر اساس شایستگی بر مسند قدرت وامور بنشینند و نه بر اساس فامیلی، دوستی و با من و بر من!
نماینده موافق استیضاح وزیر صمت تصریح کرد: از مجلس میخواهم طرحی را فراهم کند تا کشور را برای همیشه از شر اندرونیها و گروهکهای بی نام و نشان خلاص کند.
وی با بیان اینکه مهمترین وظیفه دولت سیاست گذاری و نظارت است و از تصدی گری دوری کند، افزود: چرا وزارت صمت علیرغم وعدههای متعدد در سنوات گذشته مدیریت خودرو سازی را به بخش خصوصی واگذار نکرد.
وی بیان کرد: آقای وزیر میگوید خودروسازی در کشور مقرون به صرفه نیست و کسی در کشور حاضر نیست سهام دولت را خریداری کند به همین دلیل این کار انجام نشد. آقای وزیر این موضوع اولا وعده شما بود و ثانیا باز هم مثل همیشه مسیر را اشتباه رفتید. چرا باید سهام دولت را واگذار کنید؟ شما باید مدیریت را واگذار کنید نه سهام را.
سیاهکلی عنوان کرد: علیرغم نظر کارشناسان فروش خودرو به بورس رفت و بلایی بر سر کشور آمد که پراید از رده خارج شده آرزوی مردم شد.
وی گفت: آقای وزیر دستاورد شما از بورس چه بود و به جز مزایده و گرانفروشی، در سال مهار تورم چرا قیمت خودرو ۷۰درصد رشد کرد و با ورود آقای مخبر این میزان ۴۲ درصد شد.
سیاهکلی با طرح این سوال که مخاطب فرمان رهبری چه کسی است؟ اظهار کرد: آقای وزیر شما مگر عضو مهم اقتصاد کشور نیستید؟ شما خودتان به گرانی در کشور دامن میزنید؟ آقای وزیر شما به جای اقدام و گزارش اقدام به آمار بازی و بازی با آمار پرداختید. به گونهای شاخصهای آماری را دستکاری کردید که دولت و مجلس بر این باور شدند که مدیریت شما عامل رشد اقتصاد بوده است.
وی با اشاره به گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، گفت: تعداد مجوزهای تاسیس، تسهیلات بانکی و میزان اشتغال گویاست.
وی گفت: در سال ۹۸ تعداد ۲۸هزار مجوز تاسیس، در سال ۹۹ تعداد ۴۰ هزار مجوز تاسیس، در سال ۱۴۰۰ تعداد ۳۹ هزار مجوز وجود دارد و در ۴ ماهه ۱۴۰۱ تعداد ۷ هزار مجوز وجود داشته است. یعنی در دو سال دوره وزارت صمت منهای چهاردرصد و منهای ۴۱ درصد افت داشته است.
سیاهکلی با بیان اینکه عمده توسعه بخش صنعت مبتنی بر صنایع منبع محور است نه دانش محور، افزود: تولید خودروی سواری در سال ۹۸ تعداد ۸۲۴ هزار دستگاه، سال ۹۹ تعداد ۹۸۴ هزاردستگاه، سال ۱۴۰۰ تعداد ۹۴۳ هزار دستگاه بود که کاهش داشته ایم.
وی با بیان اینکه در حوزه دارو ۴ درصد رشد داشته است، گفت:، اما در حوزههای دیگر از جمله پودر شوینده منفی ۲۱ درصد، سموم و دفع آفاتی که کشاورزان گرفتار آن هستند منهای ۳۶ درصد، کفش منهای ۲ درصد، الیاف پلی استر منهای ۱۳ درصد رشد وجود داشته است.
سیاهکلی عنوان کرد: آقای وزیر شما با واردات خودرو مخالف بودید، اما پس از یکسال موافقت کردید. مردم منتظر این جلسه هستند و بدانند مجلس کجای کار است.
منبع: خبرگزاری مهر