تاریخ: ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۵۸
بازدید: ۸۸
کد خبر: ۳۰۰۷۴۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

موعد نخستین ارتباط تجاری خراسان رضوی با قرقیزستان تعیین شد

موعد نخستین ارتباط تجاری خراسان رضوی با قرقیزستان تعیین شد
‌می‌متالز - رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: نخستین پذیرش هیات تجاری از کشور قرقیزستان در این استان برای آخر اردیبهشت ماه امسال تعیین شده است که آغازگر تعاملات تجاری و اقتصادی دو کشور با محوریت خراسان رضوی خواهد بود.

به گزارش می‌متالز، امیرعلی فخریان گفت: ایران در سال گذشته بیشترین مراودات تجاری را در بین کشور‌های همسایه با قرقیزستان داشت، علاقه مندی برای توسعه روابط بین این ۲ منطقه به سبب ظرفیت‌های بالای دو کشور، عضویت آن‌ها در اتحادیه اوراسیا و پیمان شانگ‌های بسیار زیاد است.

وی خاطر نشان کرد: استاندار اوش کشور قرقیزستان در سال گذشته به خراسان رضوی سفر کرد که روابط بین این دو منطقه را بیشتر نمود، ضمن اینکه تقریبا ۷۵ درصد تجارت ایران و قرقیزستان از طریق خراسان رضوی است چراکه تجار خراسان رضوی ارتباط سنتی و حسنه‌ای طی سالیان گذشته با این کشور داشته اند و ادامه این روند برای استان بسیار حائز اهمیت است.

رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در این راستا امسال اعزام و پذیرش هیات‌های تجاری بین خراسان رضوی و قرقیزستان در دستور کار قرار گرفته است که نخستین رویداد پذیرش هیات تجاری از آن کشور در پایان اردیبهشت ماه در مشهد و برگزاری همایش تجاری با حضور این هیات خواهد بود، همچنین هیات تجاری از خراسان رضوی تابستان امسال به قرقیزستان اعزام می‌شود.

امیرفخریان اظهار داشت: یکی دیگر از دلایلی که ارتباط تجاری خراسان رضوی با قرقیزستان توسعه یافته است، ایجاد کمیته مشترک ایران و قرقیزستان با محوریت خراسان رضوی است که ظرفیت‌های این استان برای توسعه مراودات با آن کشور را بیش از پیش کرده است.

وی برپایی نمایشگاه تخصصی کالایی ایران در قرقیزستان یا بالعکس را از دیگر برنامه‌ها برای توسعه مراودات بین ۲ کشور ذکر و بیان کرد: تغییر روند در این بخش به سمت برپایی نمایشگاه‌های تخصصی در کشور قرقیزستان با محوریت خراسان رضوی برای پاییز سال جاری خواهد بود.

رییس اداره بازرگانی خارجی اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با وجود اینکه بیشترین مراودات ایران در زمینه برپایی نمایشگاه، برگزاری همایش، اعزام و پذیرش هیات، بازدید از صنایع طی سال گذشته با قرقیزستان بوده است، میزان صادرات ایران به این کشور کاهش یافت و هدف گذاری لازم محقق نشده است، که عارضه یابی این موضوع ضرورت دارد.

وی اضافه کرد: برای توسعه صادرات به قرقیزستان باید ظرفیت‌ها و نیاز‌های این کشور شناسایی و در این حوزه هدف گذاری و برنامه ریزی شود، بنابراین اقلام مورد نیاز قرقیزستان باید شناسایی شده و مطالبات بخش خصوصی اعم از ایجاد تعرفه ترجیحی و سرمایه گذاری مشترک و کمک دولت در دستور کار قرار گیرد.

قرقیزستان از جمله کشور‌های آسیانه میانه است و در همسایگی کشور‌های چین، ازبکستان، تاجیکستان و قزاقستان قرار دارد. جمعیت این کشور حدود ۶ میلیون نفر است که یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در استان اوش ساکن هستند. ۸۰ درصد جمعیت این کشور مسلمان و ۱۷ درصد مسیحی ارتدوکس و بقیه سایر مذاهب را تشکیل می‌دهند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

عناوین برگزیده