به گزارش میمتالز، جعفر قادری در توضیح شرایط صنعت استان با بیان اینکه در بعضی موارد کارهای خوبی در استان انجام شده است، گفت: در بخش فولاد مجوزهایی صادر شده و در حال دنبال شدن است، از جمله در کوار، خرامه، نیریز، اقلید، فسا، جهرم، آباده طشک. در کوار چهار فاز به بهره برداری رسیده، نیریز فاز دوم دارد به بهره برداری میرسد و در خرامه نیز فاز اول به زودی به بهره برداری میرسد.
وی ادامه داد: در اقلید و آباده طشک دارد کار میشود. در جهرم و فسا هم کارهای مقدماتی انجام شده و اگر به همین منوال ادامه پبدا کند به زودی فارس قطب تولید فولاد کشور میشود.
قادری افزود: در پتروشیمیها مجوزهایی داریم، اما متأسفانه به سرانجام نرسیده است. پیگیریها با جدیت بیشتری باید انجام شود تا با توجه به ذخایری که داریم بتوانیم جایگاه خوبی در تولید نفت و گاز کشور داشته باشیم.
نماینده شیراز و زرقان در مجلس گفت: در بحث پالایشگاه دوم هنوز مشکل جدی داریم و نیاز به انجام کار ویژه است.
وی درباره خطوط انتقال فرآوردههای نفتی گفت: ما چهار خط فرآورده از بندرعباس به شیراز، خط نفت خام از گچساران به شیراز، خط اتیلن از عسلویه به پتروشیمی و پروپیلن از عسلویه به مرودشت را داریم که بعضی از این خطوط هم در دولت هم در شورای اقتصاد مصوب شدهاند، اما بعضی در شورای اقتصاد به تصویب نرسیده و ما باید این خطوط را به سرانجام برسانیم.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در تشریح دیگر واحدهای صنعتی استان گفت: ماشین آلات فاز دوم کارخانه کربنات سدیم به زودی نصب میشود که این فاز یک میلیون تن است، آلومینیوم لامرد یک فاز آن به بهره برداری رسیده و باید فاز دوم دنبال شود.
وی افزود: در خودروسازی صاحب سه مجموعه خودروسازی در استان هستیم که باید خط رنگ و بدنه بیاوریم و کمک کنیم مشکل حل شود، در تراکتورسازی مجددا ساخت و ساز آغاز شده و ساخت سالن دوم را شروع کردهاند.
به گفته قادری در این چند حوزه شرایط ما در حال بهتر شدن است.
نماینده مردم شیراز تصریح کرد:، اما بعضی واحدهای صنعتی هستند مثل واحد آزمایش که متاسفانه در آن هیچ اتفاق خاصی نیفتاد، مالکین صادقانه رفتار نکردند و من فکر میکنم باید با آنها برخورد شود و وادارشان کنیم تا از این ظرفیت، سرمایه و امکاناتی که وجود دارد، استفاده شود. در خصوص کارخانه کاغذ سازی زاگرس هنوز متاسفانه وام را ندادهاند.
قادری افزود: کارخانه آی تی آی باید زودتر در اختیار کسی قرار بگیرد که بتواند آن را احیا کند.
به گفته وی؛ درمورد کارخانجات مخابراتی ایران (زیمنس) اقداماتی انجام شد که سهامشان در ایران خودرو فارس واگذار شده و باید منابع مالی شان آزاد شود تا بتوانند از ظرفیت سیستم بانکی استفاده کنند.
قادری خاطر نشان کرد: به نظر میرسد مشکلات زیمنس حل شود، جلساتی برگزار کردیم و برنامهریزی شده که به سمت تولید تجهیزات برقی حرکت کنند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: مشکلات روغن نباتی در حال حل شدن است. مالک کارخانه تا پایان سال گذشته سرمایه گذاریهایی در کارخانه انجام داد. خط تولید را به روز کرد و ظرفیت را افرایش داد. تلاش میکنیم کارخانه را در منطقه ویژه اقتصادی تجمیع کند.
به گفته جعفر قادری، بعضی واحدهایی که تعطیل شدهاند مثل کابل سازی همچنان مشکل دارند.
وی تأکید کرد: ما نیاز داریم واحدهای بزرگ در استان شکل بگیرد.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس در مورد بخش معدنی استان فارس گفت:، ما معادن مس و نیکل داریم که شرکت توسعه صنایع و معادن غدیر باید تعیین تکلیف کند، اگر نمیخواهد سرمایه گذاری کند، معادن از آن گرفته شود، به سرمایه گذار دیگری داده شود.
وی افزود: ایرادات پایانه صادراتی برطرف شده و امید داریم که زودتر بتوانند عقب ماندگیها را جبران کنند.
قادری با بیان اینکه شرایط باید به شکلی باشد که احداث واحدهای تولیدی مشکلی برای تامین زمین نداشته باشند، گفت: شهرک صنعتی بخشی از زمینهای اطراف را تملک کرده توسعه داده، منطقه ویژه اقتصادی نیز شهرک صنعتی خصوصی احداث کرده است.
وی ادامه داد: در رحمت آباد زرقان و لپویی در حال تاسیس شهرک صنعتی هستیم.
در سیاخدارنگون هم تلاش داریم شهرک صنعتی تأسیس کنیم. سعی شد مشکل زیرساختهای شهرک صنعتی بیضا و شهرک صنعتی سروستان۲ حل شود.
نماینده مردم شیراز با بیان اینکه در مواد مختلف بتوانیم ظرفیتهای را ایجاد کنیم تا کارهای زیربنایی و زیرساختی توسعه پیدا کند، گفت: تا این اقدامات انجام نشود نمیتوان انتظار داشت مشکل اشتغال مردم، مشکل درآمد مردم و مشکل توسعه استان حل شود.
وی به شرایط حمل و نقل استان پرداخت و گفت: فارس الان ۷ فرودگاه دارد که لازم است شرکتهای هواپیمایی در استان فعالتر شود و استان در صنعت هوایی توسعه بیشتری پیدا کند.
به گفته قادری از ظرفیت سفر هیئت دولت باید برای تکمیل سریعتر خطوط ریلی و جاده ایمان و به بهرهبرداری رسیدن جادهها استفاده شود.
نماینده مردم شیراز افزود: ما کنار دریا هستیم و باید بتوانیم از ظرفیت دریا استفاده کنیم و در سفر دوم رئیس جمهور بحث ساحلی شدن و زیرساختهای بندری مطرح شود.
قادری در خصوص استفاده استان از منابع بانکی گفت: بانکهای دولتی منابع شان محدود است، بانکهای خصوصی هم متاسفانه همراه نمیکنند. لازم است برنامه ریزی جدی تری در رابطه با بانکهای غیر دولتی داشته باشیم داشته باشیم و آنها را ملزم کنیم که در حوزه سرمایه گذاری در استان ورود کنند.
به گفته وی بعضی از بانکها نه در آوردن منابع و پرداخت تسهیلات ورود میکنند و نه در سرمایه گذاری اقدام میکنند که باید در این زمینه برخورد جدیتری صورت بگیرد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به ضعف استان در استفاده از بازار سرمایه و جذب سرمایه گذار اشاره کرد و گفت: ما متاسفانه از ظرفیت بازار بورس برای تامین مالی پروژهها استفاده نکرده ایم. همچنین در جذب آورده سرمایه گذاران کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس به خوبی عمل نکرده ایم.
وی ادامه داد: باید راه را برای سرمایه گذارانی که میتوانند منابع بیاورند باز کنیم. اتاق بازرگانی، استانداری، سازمان صمت، منابع طبیعی، محیط زیست باید کمی مهربانتر و در واقع منطقیتر و بازتر با سرمایه گذار برخورد کنند تا اقدامات خوب و موثری انجام پذیرد.
قادری در پاسخ به این پرسش که آیا استان میتواند مانع فعالیت بانک خصوصی شود؟ گفت: ما نمیتوانیم مانع فعالیت بانکهای خصوصی شویم. ولی میتوانیم تسهیلات به آنها پرداخت نکنیم و مردم را تشویق کنیم آنجا سپرده گذاری نکنند و منابع خود را در بانکهایی قرار دهند که در توسعه استان احساس مسوولیت میکنند.
قادری گفت: برای کسی باید بمیریم که برایمان تب کند وقتی یک بانک برای توسعه استان اقدام نمیکند دلیل ندارد از استان خدمات خدمات بگیرد و مردم به سمت آنها بروند.
وی درباره استفاده از ظرفیت شورای انتظامی بانکها در برخورد با بانکهای خصوصی گفت: برخورد قهری و سلبی نمیشود کرد، فقط میتوان از سپرده گذاران خواست منابع خود را خارج کنند.
قادری در خصوص ماموریتهای انجام نشده استانداری در راه اندازی کارخانجات قدیمی استان گفت: باید مجموعههایی که مسوولیت داشتند در خصوص تعللهای انجام شده پاسخ گو باشند که چرا مشکلات حل نشده، دولت در سفری که خواهد داشت برای این موضوعات پاسخ میخواهد. این وضعیت یک نمره منفی برای مدیران استان است.
منبع: خبرگزاری فارس