به گزارش میمتالز، علیاکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در نشستی خبری اظهار داشت: برای همه جایگاههای عرضه سوخت کارت اضطراری در نظر گرفتهایم؛ مردم نگران عدم وجود کارت آزاد در جایگاهها نباشند؛ هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد و کارت آزاد در سراسر جایگاههای سوخت موجود است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خاطرنشان کرد: کارت اضطراری سوخـتگیری در تمامی جایگاهها موجود است و اینگونه نیست که مردم در مراجعه بهجایگاهی با نبود کارت سوخت گیری، مواجه شوند.
وی افزود: بر اساس تکلیف قانونی، تا پایان امسال حجم استفاده از کارتهای سوخت شخصی در خودروهای بنزینسوز باید به ۹۰ درصد و در خودروهای گازوئیلسوز به ۹۵ درصد برسد که در کنار ساماندهی کارتهای آزاد سوخت جایگاهها به منظور توزیع یکپارچه سوخت، بهدنبال فرهنگسازی در استفاده بیشتر از کارت سوخت شخصی هستیم.
نژادعلی با بیان اینکه "تا پیش از اجرای طرح ساماندهی کارتهای آزاد سوخت جایگاهها استفاده مردم از کارت سوخت شخصی برای سوختگیری بنزین ۳۰۰۰ تومانی ۱ درصد بود"، گفت: درحال حاضر میزان استفاده مردم از کارت سوخت شخصی برای خرید بنزین ۳۰۰۰ تومانی، به ۳۵ درصد رسیده است.
وی افزود: هماکنون در شرایط همترازی تولید و مصرف بنزین قرار داریم و تا امروز واردات بنزین نداشتهایم و ذخایر استراتژیک بنزین کشور نیز با تولیدات داخلی تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با بیان اینکه "در حال حاضر نهواردات بنزین داریم و نه صادرات بنزین"، گفت: تنها مساله سوآپ فرآوردههای نفتی مطرح بوده که در حال انجام است.
وی ادامه داد: رشد مصرف بنزین در سال گذشته حدود ۲۱ درصد بود و در سال جاری نیز تاکنون رشد مصرف بنزین کشور حدود ۱۰ درصد بوده بهطوری که بهطور متوسط روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر بنزین در کشور مصرف میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی خاطرنشان کرد: طرحهای توسعهای پالایشی بهمنظور افزایش ظرفیت تولید بنزین در کشور با جدیت در پالایشگاههای کشور در حال پیگیری و اجرا بوده و برای توزیع یکنواخت و یکپارچه سوخت در کشور ناچار به اجرای سیاستهای غیرقیمتی هستیم.
نژادعلی با بیان اینکه "تأیید میکنم که در یک بازه زمانی متوسط زمان انتظار صدور کارت سوخت المثنی به ۶ ماه هم رسید"، گفت: تأخیر در صدور کارت سوخت المثنی به دلیل مشکلاتی بود که در تأمین کارت سوخت خام داشتیم که درحال حاضر تا حدود زیادی این مشکلات برطرف شده و متوسط زمان صدور کارت سوخت المنثی ۳۰ تا ۴۰ روز رسیده است و در تلاشیم که باز هم این زمان را کوتاهتر کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: تمامی ثبتنامها برای صدور کارت سوخت تا پایان سال گذشته بهنتیجه رسیده و کارت آنها صادر شده و جهت تحویل به متقاضیان به ادارات پست ارسال شده و طبق آخرین اعلام اداره پست، ۴۵۰ هزار کارت تولیدشده هماکنون در باجههای معطله پست قرار دارد که نیازمند پیگیری از سوی مالکان است.
وی خاطرنشان کرد: امکان تهیه کارت سوخت المثنی در کشور فراهم است و هماکنون ۳۸۰ هزار کارت سوخت المثنی در نوبت صدور قرار دارد.
نژادعلی با بیان اینکه اگر CNG در کشور نبود امروز باید روزانه ۲۴ میلیون لیتر بنزین وارد میکردیم"، گفت: درحال حاضر روزانه ۲۴ میلیون مترمکعب مصرف CNG داریم که برابر با جایگزینی با مصرف ۲۴ میلیون لیتر بنزین است؛ جایگاههای عرضه CNG در کشور ۱۲ میلیون مترمکعب ظرفیت خالی دارند که لازم است با فرهنگسازی در این زمینه، مقدار استفاده از این سوخت پاک افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تصریح کرد: درخواست وزارت نفت از خودروسازان این است که اقدام به تولید خودروهای پایهگاز سوز کنند و این مسئله باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: ثبتنام رایگان خودروهای عمومی برای تبدیل به دوگانهسوز همچنان ادامه دارد، اما تاکنون فقط ۲۶ درصد از خودروهای عمومی از این امکان استفاده کردهاند.
نژادعلی با بیان اینکه "پیشنهاد ما این بوده که امکان ثبتنام برای خودروهای شخصی نیز فراهم شود"، گفت: در این طرح به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی مجوز داده شده تا ۹۲۶ هزار و ۹۱۰ دستگاه خودرو به صورت رایگان دوگانهسوز شوند که تاکنون ۲۵۷ هزار خودرو در این طرح، دوگانه سوز شده اند.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در پاسخ بهسوالی در خصوص احتمال افزاش نرخ عرضه بنزین گفت: با توجه به قانون بودجه، هیچ برنامه و تکلیفی برای تغییر در قیمت بنزین، گازوئیل و سایر فرآوردههای نفتی در سال جاری وجود ندارد.
منبع: خبرگزاری تسنیم