تاریخ: ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۷:۵۳
بازدید: ۱۳۵
کد خبر: ۳۰۱۸۹۷
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

صادرات ۹۰ میلیون دلاری کالا از گمرک پرویزخان/ رتبه نخست گمرکات استان در صادرات کالا به کشور عراق

صادرات ۹۰ میلیون دلاری کالا از گمرک پرویزخان/ رتبه نخست گمرکات استان در صادرات کالا به کشور عراق
‌می‌متالز - مدیرکل گمرک پرویزخان گفت: در فروردین ماه امسال ۹۰ میلیون دلار کالا به ارزش وزنی ۲۲۰ هزار تُن از این گذرگاه رسمی به عراق صادر شد.

به گزارش می‌متالز، قاسم مطلبی مدیرکل گمرک پرویزخان گفت: میزان صادرات کالا از این گذرگاه رسمی از ابتدای فروردین ماه سال جاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته در مجموع از نظر دلاری پنج درصد و از نظر وزنی چهاردرصد رشد داشته است.

وی، عمده کالا‌های صادر شده از این مرز رسمی به عراق را میوه و تره بار، لبنیات، کیک و کلوچه، مصنوعات فلزی، مصنوعات پلاستیکی، سنگ، کاشی و مصالح ساختمانی و واردات را شامل ضایعات آلومینیوم و پلاستیک بیان کرد.

مدیرکل گمرک پرویزخان ادامه داد: حجم تجارت خارجی از مرز رسمی پرویزخان در فروردین ماه امسال ۴۰۵ هزارتن کالا با ۳۵۳میلیون دلار است.

مطلبی اضافه کرد: تجارت خارجی از مرز رسمی پرویزخان شامل صادرات، واردات، ورود موقت و خروج موقت، ترانزیت مبدا و ترانزیت مقصد که در فروردین ماه در قالب چهار هزار و ۸۴۶ اظهارنامه انجام شده است.

او ادامه داد: هم اکنون روزانه بیش از یک هزار کامیون کالا از این گذرگاه رسمی صادر می‌شود و این نشان از اهمیت و نقش این گذرگاه رسمی و بی المللی در تجارت و مبادلات اقتصادی است.

ایجاد دهکده لجستیک برای پویایی اقتصاد، رونق تجارت و ایجاد اشتغال

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه به رتبه نخست گمرکات استان در صادرات کالا به کشور عراق در بین گمرکات هم مرز با این کشور در سال گذشته اشاره داشت و گفت: ایجاد دهکده لجستیک برای پویایی اقتصاد، رونق تجارت و ایجاد اشتغال در استان ضروری است.

علی‌اصغر عباس‌زاده بر ضرورت ایجاد دهکده لجستیک در استان کرمانشاه تأکید داشت.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه به رتبه نخست گمرکات استان در صادرات کالا به کشور عراق در بین گمرکات هم مرز با این کشور در سال گذشته اشاره داشت و افزود: گمرکات استان در سال ۱۴۰۱ در بین گمرکات اظهاری کشور در صادرات به عراق، رتبه چهارم را ازآن خود کرده است.

عباس‌زاده با توجه به روند رو به شتاب جهانی شدن و تحولات ایجاد شده در سطح ملی و بین‌المللی در زمینه مناسبات تجاری، تصریح کرد: گمرک جمهوری اسلامی ایران در طول سنوات گذشته حرکت خود را به سمت گمرک الکترونیک آغاز کرد و از سال ۱۳۹۴ توانست با پیاده‌سازی سامانه جامع امور گمرکی و الکترونیکی کردن امورات گمرکی، گامی بزرگ را در کاهش زمان انجام تشریفات گمرکی رویه‌های گمرک بردارد و با کاهش زمان ایستایی کالا در گمرک و افزایش سرعت به‌همراه دقت بالا در انجام تشریفات گمرکی، درآمد‌های گمرک را چندین برابر افزایش دهد.

سرپرست حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه به درآمد‌های ملی و استانی حوزه نظارت گمرکات استان کرمانشاه اشاره‌ای داشت و گفت: رقم درآمد گمرکات استان در سال گذشته بیش ۴۹۹ میلیارد تومان بوده و درآمد حوزه نظارت گمرکات استان در مقایسه با سال ۱۴۰۰ افزایش ۴۲۶ درصدی داشته است.

وی افزود: درآمد عمومی پیش‌بینی شده استانی از سوی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمانشاه برای گمرکات استان در سال گذشته، ۴۰ میلیارد ریال بوده که گمرکات استان نه تنها توانست است این درآمد پیش‌بینی شده را کسب کند بلکه با ارائه خدمات فوق‌العاده گمرکی رقم درآمد کسب شده برای استان را به ۷۰ میلیارد ریال برساند.

عباس‌زاده با اشاره به موضوع سند آمایش سرزمین و نقش آن در شناسایی قابلیت‌ها، امکانات و توان‌های محیطی استان، اظهار کرد: با توجه به پتانسیل خاص استان کرمانشاه، از جمله وجود راه آهن، داشتن چندین مرز فعال مشترک با کشور عراق، می‌توان در راستای سند آمایش سرزمین و با هدف ساماندهی مطلوب فضا و بهره‌برداری بهینه از امکانات موجود، جهت نیل به اهداف تجاری با ایجاد دهکده و پارک لجستیک در استان کرمانشاه، پویایی اقتصاد، رونق تجارت و اشتغال استان را بهبود بخشید.

وی استفاده از پتانسیل‌های بخش خصوصی و ظرفیت‌های شرکت‌های سرمایه‌گذار را برای برون رفت از شرایط فعلی پیشنهاد کرد و ادامه داد: می‌توان با بکارگیری ظرفیت‌های شرکت‌های سرمایه‌گذار و بهره‌گیری از توان مالی آنان در ایجاد دهکده و پارک لجستیک در استان کرمانشاه ضمن مرتفع کردن مشکلات موجود در سر راه تجارت استان در توسعه زیر ساخت‌های مرز‌های استان قدم برداشت و به این نحو در به حرکت درآوردن چرخ اقتصاد و افزایش رونق مبادلات تجاری استان گامی مثبت و تاثیرگذار برداشت.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده