تاریخ: ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۴۱
بازدید: ۲۶۸
کد خبر: ۳۰۳۰۱۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

خام‌فروشی، چوب حراج بر ذخائر معدنی گناباد

خام‌فروشی، چوب حراج بر ذخائر معدنی گناباد
‌می‌متالز - سالانه ۵۱۰ هزار تن انواع مواد معدنی در شهرستان گناباد استخراج می‌شود که ۵۵ درصد آن در این شهرستان فرآوری شده و ۴۵ درصد به صورت خام به دیگر نقاط استان و کشور ارسال می‌شود.

به گزارش می‌متالز، کارشناسان اقتصادی بر این باورند که ایجاد صنایع تکمیلی برای فرآوری این میزان محصولات معدنی، علاوه بر جلوگیری از خام فروشی این تولیدات، می‌تواند با ایجاد اشتغال برای ساکنان منطقه، اقتصاد جنوب خراسان رضوی را شکوفا کند.

شهرستان گناباد با برخورداری از ۲۰ ماده معدنی به ویژه کائولن، سنگ‌های ساختمانی، مس، آهن، سرب، قلع و روی، ۱۷۲ واحد صنعتی در بخش‌های صنایع کانی فلزی و غیر فلزی، غذایی، شیمیایی و سلولزی، به دلیل ضعف در صنایع بسته بندی، مقادیر زیادی از مجموع تولیدات این بخش‌ها را به صورت خام به دیگر شهرستان‌ها و استان‌ها ارسال می‌کند.

سرمایه‌گذاران صنایع فرآوری باید به میدان بیایند

یک کارشناس مسائل اقتصادی گناباد گفت: این شهرستان از ذخائر معدنی خوبی به خصوص در بخش سنگ‌های ساختمانی و کائولن بهره‌مند است که به دلیل مشکلات موجود در روند سرمایه گذاری برای فرآوری، به صورت فله‌ای از منطقه خارج می‌شود.

جواد رمضانی اضافه کرد: برخی سرمایه گذاران، تنها به انگیزه کسب صرفه اقتصادی و بدون تعلق خاطر و آشنایی با ظرفیت‌های اقتصادی گناباد، به این شهرستان می‌آیند که با بروز کوچکترین مشکلی سرمایه خود را به دیگر نقاط انتقال می‌دهند.

وی تصریح کرد: این در حالی است که اگر هدف سرمایه گذار توسعه این شهرستان باشد، در ایجاد اشتغال پایدار به موفقیت‌های بیشتری دست می‌یابد که باید در کنار پرداخت تسهیلات و حمایت لازم و رفع موانع سرمایه گذاری، انگیزه لازم نیز برای سرمایه گذاران در این منطقه ایجاد شود.

خام‌فروشی، چوب حراج بر ذخائر معدنی گناباد

کاهش هزینه تولید، انگیزه سرمایه‌گذاران را افزایش می‌دهد

رییس نمایندگی نظام مهندسی معدن گناباد و بجستان گفت: خام‌فروشی و افزایش هزینه‌ها از معضلات مهم فعالان معدن در این ۲ شهرستان جنوبی خراسان رضوی به شمار می‌رود.

محمد علیزاده ریابی گفت: تجهیزات و دستگاه‌های به کار گرفته شده در معادن این منطقه قدیمی شده و روزآمد نیست که این مساله موجب افزایش هزینه‌های معدن کاری و بروز مشکلاتی برای معدن کاران شده است.

وی اظهار داشت: افزایش ده‌ها برابری قیمت مواد اولیه معدنی در سال جاری نسبت سال‌های پیش، دیگر مشکل معدن کاران به خصوص در شهرستان‌های گناباد و بجستان است که به دلیل دور بودن از بازار‌های هدف این مشکلات در حال افزایش است.

علیزاده خاطرنشان کرد: با وجود ذخائر و معادن غنی شهرستان‌های گناباد و بجستان، به دلیل نبود واحد‌های فرآوری، بخش زیادی از مواد معدنی استخراجی از این معادن به صورت خام به سایر نقاط کشور ارسال می‌شود.

توسعه سرمایه گذاری فرآوری مواد معدنی نیازمند مشوق‌های لازم

رییس نمایندگی نظام مهندسی معدن گناباد و بجستان گفت: مسوولان مرتبط باید با ایجاد مشوق‌های لازم بستر افزایش سرمایه گذاری در این بخش را فراهم کنند.

علیزاده ریابی تصریح کرد: با ایجاد واحد‌های فرآوری صنایع معدنی، علاوه بر جلوگیری از خام فروشی، بستر توسعه و رونق اقتصادی و اشتغال در این منطقه گسترده‌تر می‌شود.

وی افزود: واحد‌های تولیدی و صنایع مرتبط در گناباد و بجستان که مواد اولیه آن‌ها از معادن این منطقه تامین می‌شود، بسیار محدود است که با افزایش این واحد‌های تولیدی معضل خام فروشی نیز کاهش می‌یابد.

وی اظهار داشت: ۲۰ درصد معدن کاران شهرستان‌های گناباد و بجستان از تخصص لازم برخوردارند و ۸۰ درصد تخصص لازم را ندارند و به تدریج در مدت انجام کار به صورت تجربی به آگاهی‌هایی در این زمینه دست یافته اند، در حالی که افزایش تخصص در هر بخش و از جمله معادن، موجب بالارفتن بهره وری و ارزش افزوده خواهد شد.

خام‌فروشی، چوب حراج بر ذخائر معدنی گناباد

خام‌فروشی ۴۵ درصد مواد معدنی گناباد

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد، خام فروشی را از مهمترین مشکلات این شهرستان ذکر کرد و گفت: از مجموع ۵۱۰ هزار تن مواد معدنی استخراجی در گناباد، ۵۵ درصد توسط چهار واحد در خود این شهرستان فرآوری و ۴۵ درصد به صورت خام از منطقه خارج می‌شود.

هادی ایزدی افزود: مقادیر زیادی مواد معدنی و ۲۵۰ هزار تن خاک و سنگ، سالانه در شهرستان گناباد استخراج می‌شود که برخی از این مواد به خصوص کائولن به دلیل نبود صنایع فرآوری به صورت خام برای مصارف واحد‌های تولیدی به دیگر نقاط کشور ارسال می‌شود در حالی که اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد با پرداخت تسهیلات از سرمایه گذاران راه اندازی این واحد‌ها حمایت می‌کند.

وی اضافه کرد: تولید کائولن از جمله قابلیت‌های خاص گناباد به شمار می‌رود و با توجه به حجم زیاد استخراج آن، تعداد واحد‌های فرآوری موجود جوابگوی نیاز این بخش نیست.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: وجود ۲۰ ماده معدنی به ویژه کائولن، سنگ‌های ساختمانی، مس، آهن، سرب، قلع و روی، فعالیت ۱۷۲ واحد صنعتی در بخش‌های صنایع کانی فلزی و غیر فلزی، غذایی، شیمیایی و سلولزی و شناسایی ۱۴ نقطه امیدبخش معدنی و سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد ریالی در اکتشافات معادن مس و طلا، از جمله توانمندی‌های این شهرستان در عرصه معدن است.

خام‌فروشی، چوب حراج بر ذخائر معدنی گناباد

مساله نبود شعبه بانک صنعت و معدن

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد اظهار داست: راه اندازی شعبه بانک صنعت و معدن از نیاز‌های مهم این شهرستان برای روان سازی پرداخت تسهیلات به فعالان و سرمایه گذاران منطقه است.

ایزدی تصریح کرد: به دلیل نبود شعبه این بانک، سرمایه گذاران در برخی موارد با مشکلات و کندی در دریافت و پرداخت تسهیلات مواجه هستند از این رو راه اندازی شعبه منطقه‌ای بانک صنعت و معدن جنوب خراسان رضوی با محوریت گناباد جزو درخواست‌های بخش معدن این شهرستان است.

وی با اشاره به بهره برداری از فرودگاه گناباد در آینده نزدیک، از این امر به عنوان زیربنای مهم توسعه و رونق اقتصادی جنوب خراسان رضوی یاد کرد و گفت: با توجه به مسافت زیاد گناباد با مرکز استان و کشور، انتظار می‌رود با راه اندازی فرودگاه گناباد، بستر حضور مسوولان، کارآفرینان، سرمایه گذاران و هیات‌های اقتصادی در منطقه برای شناسایی قابلیت‌های سرمایه گذاری و توسعه‌ای فراهم شود و این خود در معرفی این قابلیت‌ها در سطوح ملی و بین المللی تاثیر بسیاری دارد.

ایزدی افزود: این طرح همچنین موجب شتاب بخشی به سفر کارشناسان داخلی و خارجی برای بررسی، تعمیر و تامین تجهیزات مورد نیاز واحد‌های صنعتی که دچار توقف و تعطیلی شده اند، می‌شود.

شناسایی ۱۴ نقطه امیدبخش معدنی در گناباد

شناسایی ۱۴ نقطه امیدبخش برای اکتشاف و استخراج مواد معدنی از ظرفیت‌های مهم توسعه سرمایه گذاری مواد معدنی در شهرستان گناباد به شمار می‌رود.

رییس اداره صنعت، معدن و تجارت گناباد گفت: این نقاط امیدبخش معدنی در زمینه‌های مس، سرب، آهن، منگنز و ... شناسایی شده که مطالعات آن طی سال‌های گذشته در شهرستان گناباد صورت گرفته و یا در دست انجام است.

ایزدی ادامه داد: یکی از نتایج مهم مطالعات در نقاط امیدبخش معدنی گناباد آغاز عملیات اکتشاف معدنی توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران از نیمه دوم پارسال در حوالی روستای "نجم‌آباد" این شهرستان است.

رییس اداره صعت و معدن و تجارت گناباد گفت: بیشتر معادن این شهرستان از نوع کانی غیرفلزی است و با توجه به اینکه معادن گناباد ظرفیت استخراج کانی‌های فلزی را نیز دارد و ارزش اقتصادی معادن فلزی زیاد است، برای رونق چرخه معادن این شهرستان به دنبال اکتشاف معادن فلزی از جمله مس، سرب، آهن، منگنز و امثال آن هستیم.

موافقت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای سرمایه گذاری معدنی در گناباد

فرماندار گناباد گفت: توسعه کمی و کیفی واحد‌های فرآوری از ضرورت‌های کاهش معضل خام‌فروشی در این شهرستان است.

رضا نصیری افزود: با وجود ظرفیت‌های بسیار شهرستان در زمینه‌های معدنی و کشاورزی، بخش زیادی از تولیدات شهرستان به صورت خام به سایر نقاط کشور ارسال و بعد از بسته بندی به نام آن مناطق در بازار مصرف عرضه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه افزایش سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف و از جمله ایجاد واحد‌های فرإوری و بسته بندی در گناباد مورد توجه قرار دارد، تصریح کرد: در نشستی با مسوولان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در زمینه بهره وری از ظرفیت معادن منطقه در این شهرستان و جلوگیری از خام فروشی معادن بحث و تبادل نظر شد که آنان برای سرمایه گذاری در این حوزه اعلام آمادگی کردند.

۱۷۲ واحد صنعتی در زیربخش‌های صنایع کانی فلزی و غیرفلزی، صنایع غذایی، شیمیایی و سلولزی در بخش صنعت گناباد فعالیت دارند که برای راه‌اندازی آن‌ها هزار و ۲۷۳ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده و برای سه هزار و ۲۸۴ نفر به طور مستقیم و ۲ برابر این تعداد به طور غیر مستقیم اشتغال ایجاد کرده‌اند.

سه شهرک و ناحیه صنعتی نیز با ۴۴۷ هکتار زمین و ۵۴ واحد فعال و ۱۱ سردخانه و انبار و سیلو در این شهرستان فعال است.

مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.

منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) خراسان رضوی

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده