تاریخ: ۱۰ تير ۱۴۰۴ ، ساعت ۲۲:۴۳
بازدید: ۲۹
کد خبر: ۳۷۸۶۶۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
فرماندار گناباد اعلام کرد:

جایگاه هشتم گناباد با ۴۶ معدن در خراسان رضوی

جایگاه هشتم گناباد با ۴۶ معدن در خراسان رضوی
‌می‌متالز - فرماندار گناباد گفت: شهرستان گناباد با دارا بودن ۴۶ معدن دارای پروانه بهره‌برداری جایگاه هشتم خراسان رضوی را دارد.

به گزارش می‌متالز، «محمد زارعی» در حاشیه بازدید از سه معدن کائولن در شهرستان اظهار کرد: در مجموع این سه معدن ۳۵۰ هزار تن در سال تولید دارند که عمده محصول به استان‌های اصفهان، یزد و فارس ارسال می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه در اشتغال‌زایی اقدامات خوبی توسط معادن صورت گرفته است؛ اگر وضعیت معادن بهتر شود علاوه بر افزایش اشتغال‌زایی ارزش افزوده‌ای که در آینده برای شهرستان دارد قابل توجه خواهد بود.

فرماندار گناباد با اشاره به ذخایر غنی کانی‌های غیرفلزی مانند کائولن، بنتونیت و سیلیس گفت: گناباد دارای ذخایر ارزشمند کانی‌های غیرفلزی و سنگ‌های تزئینی است که می‌تواند به عنوان یک منبع مهم برای توسعه صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

زارعی در ادامه به ضرورت تسریع در بهره‌برداری از راه‌آهن اشاره کرد و افزود: این پروژه می‌تواند به رفع مشکلات حمل‌ونقل معادن گناباد کمک کند و ما به طور جدی پیگیر این موضوع هستیم.

وی از ذخیره قطعی ۲ میلیون تن کائولن در معدن کائولن باغ سیاه خبر داد و آن را یکی از منابع مهم صنعت سرامیک در منطقه دانست و گفت: این معدن سالانه ۲۰۰ هزار تن ماده معدنی استخراج می‌کند.

فرماندار گناباد بیان کرد: شرکت سیلیکات شرق که با ۳۰ نفر پرسنل فعالیت می‌کند، پروانه بهره‌برداری خود را اخیراً تمدید کرده و متوسط قیمت فروش محصول در سال گذشته ۶۵۰ هزار تومان به ازای هر تن بوده است.

زارعی با بیان اینکه کائولن استخراجی به دلیل کیفیت مرغوب و ویژگی‌های چسبندگی‌اش، در صنایع سرامیک و کاشی کاربرد دارد، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل، کمبود گازوییل و چالش‌های بروکراسی اداری را از مهم‌ترین مشکلاتی دانست که بر روند امور اجرایی تأثیر گذاشته است.

فرماندار گناباد بر لزوم ساماندهی ناوگان حمل‌ونقل معدنی تأکید کرد و خواستار همکاری بیشتر بین دستگاه‌های اجرایی و معدن‌داران شد.

وی همچنین در خصوص معدن کائولن خاک نسوز رخ سفید، اظهار کرد: این معدن با ذخیره قطعی ۱.۵ میلیون تن و برداشت سالانه ۱۴۰ هزار تن، یکی از پایگاه‌های مهم تأمین مواد اولیه صنایع کاشی، سرامیک و نسوز در استان خراسان رضوی به شمار می‌رود.

زارعی به کمبود نیروی متخصص محلی و نبود آموزشگاه‌های ویژه جهت اخذ گواهینامه‌های معدنی در منطقه اشاره کرد و گفت: این مشکلات شرکت‌ها را مجبور به استخدام نیروی غیربومی کرده است.

وی در ادامه در خصوص شرکت معدنی یاسمین گناباد، بهره‌بردار معدن خاک صنعتی یاس، افزود: این مجموعه با دارا بودن ذخیره قطعی یک میلیون تنی کائولن، سالانه ۱۵۰ هزار تن از این ماده معدنی را استخراج و به بازار عرضه می‌کند.

فرماندار گناباد به مشکلاتی نظیر افزایش بی‌رویه کرایه حمل‌ونقل و کمبود گازوئیل در ۶ ماه گذشته که باعث کاهش راندمان استخراج شده، اشاره کرد و قول مساعد برای پیگیری این مشکلات داد.

وی در ادامه از تنوع چشمگیر مواد معدنی در این منطقه خبر داد که شامل خاک صنعتی، کائولن باکیفیت، بنتونیت مرغوب، سیلیس درجه یک، سنگ‌های ساختمانی با تنوع رنگی، فلورین با خلوص بالا و سایر کانی‌های ارزشمند می‌شود.

زارعی ذخیره قطعی این معادن را بالغ‌ بر ۴۳ میلیون تن اعلام کرد و افزود: شهرستان گناباد به لحاظ معادن پتانسیل‌های بسیاری دارد؛ ضمن اینکه در حال حاضر از این تعداد ۲۸ معدن فعال هستند و سالانه حدود ۶۰۰ هزار تن مواد معدنی استخراج می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فعالیت معادن ۳۰۰ شغل مستقیم و ۶۵۰ فرصت شغلی غیرمستقیم را در پی داشته است، تصریح کرد: معادن موجب رونق ۸۰ درصد ناوگان حمل و نقل منطقه شده است.

فرماندار گناباد بر ضرورت راه‌اندازی واحد‌های فراوری در شهرستان تأکید کرد و از افزایش ظرفیت فراوری مواد معدنی در منطقه خبر داد و گفت: ۵۰ درصد مواد استخراجی در ۷۵ واحد صنعتی محلی فراوری می‌شود؛ با راه‌اندازی پروژه‌های مهم در منطقه شاهد رشد چشمگیر واحد‌های صنعتی خواهیم بود.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)

عناوین برگزیده