به گزارش میمتالز، افزایش نرخ بهره، تورم بالا و آشفتگیهای اخیر در بخش بانکی ایالات متحده، امیدها را برای بهبود عرضه شرکتها در وال استریت کمرنگ کرده است. بازارهای سرمایه اروپا و بریتانیا نیز کم رونق بودند در حالیکه بازارهای آسیا بهویژه چین با پایان دادن به محدودیتهای سفت و سخت کرونایی و تسهیل فرایند پذیرش شرکتها در بورسهای شانگهای و شنژن، رو به گسترش شدند.
در ایالات متحده، شروع قوی سال برای S&P ۵۰۰ امیدها را برای رونق بازار IPO بالا برد، تا اینکه سقوط بانک سیلیکونولی در ماه مارس نگرانیها را برای بد شدن وضعیت اقتصادی بیشتر کرد. آمارها نشان میدهد تعداد و ارزش IPOهای ایالات متحده در چهار ماه منتهی به انتهای ماه آوریل (با ۵۶ عرضه اولیه به مبلغ ۳.۸ میلیارد دلار) در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به ترتیب حدود ۴۰ و ۷۰ درصد کاهش یافته است (مبلغ IPOها در دوره مشابه برای بازار نزولی سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۲.۳ میلیارد دلار و در بازار صعودی سال ۲۰۲۱ نزدیک به ۱۳۰ میلیارد دلار بوده است).
بر خلاف آمریکا، به نظر میرسد در چین بازار عرضه اولیه سهام در وضعیت بهتری قرار دارد. به گفته فایننشیال تایمز، حمایت سیاستی گسترده از عرضه اولیه شرکتها در بخشهای استراتژیک و اصلاحات اخیر برای تسریع در پذیرش و درج شرکتها کمک کرده تا شرکتهای چینی بتوانند بیش از ۱۹.۵ میلیارد دلار از این راه تأمین مالی شوند. گرچه این عدد حدود ۴ میلیارد دلار نسبت به دوره مشابه سال قبل کاهش داشته است، اما حدود ۵۳ درصد از کل رقم جهانی در سال ۲۰۲۳ را تشکیل میدهد که باعث شده بازار سرمایه چین در صدر عرضههای عمومی اولیه دنیا قرار بگیرد.
همچنین آمارها نشان میدهد که در اروپا شرکتها ۱.۸ میلیارد پوند از طریق IPO تأمین مالی شدند که ۴۰ درصد نسبت به چهار ماه اول سال ۲۰۲۲ کاهش داشته است. اوضاع بریتانیا حتی بدتر از این هم شده و تنها شش شرکت در سال ۲۰۲۳ توانستند ۹۰ میلیون پوند در فرایند عرضه اولیه منابع مالی جمع آوری کنند. به همین دلیل، در به روزرسانی معاملات سه ماهه اول، گروه بورس لندن [۱]برای اولین بار تصمیم گرفت آخرین ارقام مربوط به ناشران جدید و کل منابع جمع آوری شده از طریق بازارهای اولیه سهام را منتشر نکند.
[۱]شرکت خدمات مالی بریتانیایی که در زمینه مدیریت و اجرای بازارهای بورس اوراق بهادار فعالیت مینماید.