تاریخ: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۰۰:۰۸
بازدید: ۲۷۳
کد خبر: ۳۰۳۲۵
سرویس خبر : انرژی

بنزین؛ از تولید به مصرف

می متالز - بنزین، نفت‌گاز و سی‌ان‌جی، سوخت‌های ارزشمندی هستند که مصرف آنها همگام با مقدار تولید در کشور افزایش می‌یابد؛ توجه به مصرف صحیح و بهینه گامی مهم برای حفظ منابع ملی و استقلال کشور است.
بنزین؛ از تولید به مصرف

به گزارش می متالز، میانگین مصرف روزانه بنزین در اسفندماه امسال به 88 میلیون لیتر و میانگین مصرف روزانه نفت‌گاز به 85 میلیون لیتر رسید که پیش‌بینی می‌شود این رقم در روزهای پایانی اسفندماه و ابتدای سال آینده به نحو چشمگیری افزایش یابد. با این حال، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران به عنوان یکی از سازمان‌های خدمت‌رسان، آمادگی مناطق سی‌وهفت‌گانه خود در تاسیسات، انبارهای جایگاه‌ها و ناوگان نفتکش را برای سوخت‌رسانی مطلوب در تعطیلات نوروز 98 اعلام کرده است. 

 

حفظ استقلال کشور همراه با خودکفایی در تولید بنزین

حسن روحانی، رئیس جمهوری در آیین گشایش رسمی فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس، اقدام صنعت نفت مبنی بر افزایش 2 برابری تولید بنزین در پنج سال گذشته را از افتخارات دولت دانست که نشان‌دهنده توانمندی دولت تدبیر و امید در شرایط تحریم و اعمال فشارهاست.

از نگاه رئیس جمهوری، وزارت نفت در چند سال گذشته با افزایش کیفیت تولید بنزین و گازوئیل، گام مهمی برای حفاظت محیط زیست برداشته است و امروز به جایگاهی رسیده‌ایم که بیش از ۱۲۰ میلیون لیتر در روز بنزین و گازوئیل با استاندارد یورو ۴ و یورو ۵ تحویل مردم داده می‌شود.

پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس نه تنها نقش موثری در ایجاد استقلال کشور در زمینه تولید بنزین دارد، بلکه ارزش افزوده سالانه ۸۰۰ میلیون دلاری را نیز برای اقتصاد ایران به همراه داشته است و امنیت انرژی کشور را تضمین می‌کند.

 

وجود ذخایر کافی فرآورده‌های نفتی در کشور

امسال با افزایش میزان تولید سوخت در پالایشگاه‌های کشور، ظرفیت مناسبی برای ذخیره‌سازی فرآورده در کشور ایجاد شد، به این ترتیب که با افزایش تولید بنزین از محل راه‌اندازی فاز سوم پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج‌فارس، ایران حجم مناسبی از میزان ذخیره‌ بنزین را تجربه کرد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه پارسال حدود ۴۰۰ میلیون لیتر افزایش داشت؛ این موضوع تنها به بنزین ختم نمی‌شد و در بخش نفت‌گاز نیز تولید پالایشگاهی بیشتر از مقدار مصرف داخلی بود و بخشی از آن به صادرات اختصاص یافت، به گونه‌ای که از ابتدای سال ۹۷ به‌طور میانگین روزانه ۹۸ میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر نفت‌گاز در کشور تولید شد که با توجه به مصرف روزانه ۸۱ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتری نفت‌گاز در سال ۹۷، حدود ۱۶ میلیون لیتر فرآورده مازاد تولید شده که بخشی از آن در نیروگاه‌ها و بخشی هم در انبار مخازن راهبردی ذخیره‌سازی شده است.

به گفته علیرضا صادق‌آبادی، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، در سال ٩٧ میانگین مصرف روزانه بنزین ٨٧ میلیون لیتر و میانگین تولید در بهمن ماه سال ٩٧ روزانه ١٠٣ میلیون لیتر بوده است‌ که این ارقام نشان‌دهنده فاصله مطلوب تولید و مصرف است و به پایداری تولید و ذخیره‌سازی بنزین در کشور انجامیده است.

 

سی‌ان‌جی؛ سوخت پاک و ارزان

با توجه به ظرفیت خوب سی‌ان‌جی، سوق دادن مصرف‌کننده‌ها به استفاده از این سوخت پاک و ارزان راهکار موثری به نظر می‌رسد. پارسال باوجود افزایش ۹ درصدی مصرف بنزین کشور، شاهد تنها افزایش ۲ درصدی در مصرف گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) بودیم که نشان می‌دهد در این بخش باید سیاست‌های تشویقی به کار گرفته شود.

با احتساب 3 هزار و 700 جایگاه عرضه سوخت و 2 هزار و 264 جایگاه سی‌ان‌جی، در مجموع 5 هزار و 507 مرکز عرضه سوخت در کشور فعال است که نظارت بر نحوه سوخت‌رسانی در این جایگاه‌ها در ایام خاص سال از جمله تعطیلات عید نوروز به صورت ویژه از سوی مدیریت عملیات شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران انجام می‌شود.

در همین حال، موسسه NGV Global در تازه‌ترین گزارش خود، آماری از تعداد خودروهای گازسوز و جایگاه‌های عرضه سوخت در جهان تا پایان نوامبر 2018 میلادی منتشر کرده است.

بر اساس این گزارش، تا تاریخ یادشده، 31 هزار و 246 جایگاه عرضه سوخت در قاره‌های مختلف جهان فعال بوده‌اند و 26 میلیون و 455 هزار و 793 خودروی گازسوز از خدمات عرضه سوخت گاز آنها بهره‌مند شده‌اند. این آمار شامل همه وسایل نقلیه زمینی اعم از تولید کارخانه‌ای گازسوز یا تبدیل کارگاهی با سوخت‌های ال‌ان‌جی، سی‌ان‌جی و آران‌جی (بیومتان RNG) در سراسر جهان است.

عناوین برگزیده
علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد
توضیحات مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره حواشی مجمع بیمه ملت:

علت بروز چالش در مجمع بیمه ملت وکالت‌های اخذشده از بازنشستگان توسط صندوق بازنشستگی بوده است/ دعوت‌کننده مجمع باید درباره پذیرش حق رأی سهام وکالتی اتخاذ تصمیم کند/ سازمان بورس بر حفظ حقوق سهامداران و رعایت نظم در برگزاری مجامع تأکید دارد