تاریخ: ۱۷ اسفند ۱۳۹۷ ، ساعت ۱۱:۵۰
بازدید: ۲۱۵
کد خبر: ۳۰۳۸۶
سرویس خبر : آهن و فولاد
محمدجعفر پارسی، معاون بهره‌برداری شرکت فولاد هرمزگان

تامین‌کنندگان داخلی، شریک راهبردی فولادسازان

می متالز - موضوع بومی‌سازی در صنعت فولاد از آن جهت اهمیت دارد که برخی اقلام مصرفی زنجیره فولاد کشور از خارج تامین می‌شود و ما در این صنعت هنوز وابستگی‌هایی به تامین‌کنندگان خارجی داریم. تامین خارجی علاوه بر اینکه به واحدهای تولیدی هزینه گزافی را تحمیل می‌کند و باعث خروج ارز از کشور می‌شود، از ارتباط دوسویه تولیدکنندگان تجهیزات و ماشین‌آلات داخلی با صنعت فولاد جلوگیری می‌کند و مانع از تعامل صنایع داخلی با یکدیگر می‌شود.
تامین‌کنندگان داخلی، شریک راهبردی فولادسازان

به گزارش می متالز، در شرکت فولاد هرمزگان از سال‌ها قبل بومی‌سازی و توجه به تامین‌کنندگان داخلی همواره مطرح بوده و در حال حاضر نیز این مهم در این شرکت با قدرت در حال پیگیری است؛ به‌گونه‌ای که فولاد هرمزگان تامین‌کنندگان داخلی را شرکای راهبردی خود می‌داند.

به‌طور کلی تعمیر و تامین تجهیزات و قطعات در شرکت‌های بزرگ از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ چراکه در واحدهای تولیدی به‌ویژه در مجتمع‌هایی که خط تولید پیوسته دارند، آماده به‌کاری تجهیزات یکی از ارکان اصلی در راستای دستیابی به تولید پایدار به‌شمار می‌رود. از این‌رو، به‌منظور آماده به‌کاری تجهیزات باید نگهداری و تعمیرات و به‌تبع آن تامین قطعات به‌درستی انجام شود تا فرآیند تولید متوقف نشود. در صنعت فولاد نیز به‌دلیل پیوستگی خطوط و تولید 24 ساعته، از قطعات و تجهیزاتی استفاده می‌شود که قابلیت بالایی داشته باشند و معیوب نباشند. در خانواده شرکت‌های معدنی و صنایع مرتبط، به‌ویژه کارخانه‌های فولادسازی به‌علت ماهیت پیوسته تولید و سر و کار داشتن با مذاب فلزات، تعمیرات بهنگام و تامین قطعات یدکی علاوه بر بررسی میزان تولید، بر ایمنی پرسنل و تجهیزات نیز تاثیرگذار است و به همین دلیل تامین تجهیزات و قطعات جایگاه مهمی دارد. در مجتمع فولاد هرمزگان نیز این موضوع با حساسیت بالایی پیگیری می‌شود.

به‌دلیل شرایط اقتصادی و نیز اهمیت صنایع فولادی، بومی‌سازی تجهیزات و قطعات در کشور ما اهمیت بسیاری پیدا کرده است و شرکت‌های بزرگ صنایع معدنی و فلزی به‌ویژه در زمینه فولاد، اخیرا به‌طور هماهنگ به این سمت حرکت کرده‌اند. بومی‌سازی علاوه بر ارتقای سطح توانمندی اجرایی شرکت‌های سازنده، به پایین آمدن وابستگی به ارز خارجی و به‌تبع آن تاثیرپذیری کمتر از نوسانات نرخ ارز برای تامین به‌موقع و پایدار قطعات کمک می‌کند. از این‌رو، در شرایطی که مسیر تامین خارجی قطعات و تجهیزات نامطمئن یا دشوار شده، می‌توان با خاطری آسوده به پشتوانه سازندگان داخلی به تولید با کیفیت ادامه داد.

پایه اصلی موفقیت در این مسیر اعتقاد به موضوع بومی‌سازی است، به این معنی که در کارخانه‌های تولیدی اعتقاد به بومی‌سازی و استفاده از توان داخلی وجود داشته باشد. در صورت تحقق این امر، مسائل مرتبط با آن از جمله ارتقای دانش فنی و توان اجرایی سازندگان با حمایت مناسب قابل دستیابی خواهد بود.

 

بومی‌سازی در فولاد هرمزگان

شرکت فولاد هرمزگان با اعتقاد کامل به امر بومی‌سازی، علاوه بر پیش‌بینی ساز و کار سیستمی برای این موضوع، با حمایت از سازندگان داخلی توانسته برای بومی‌سازی برخی اقلام پرمصرف و کلیدی فرآیند تولید، شرکای داخلی قابل اعتمادی پیدا کند. استفاده از لفظ شریک نه به‌طور اتفاقی، بلکه به‌دلیل اعتقاد این شرکت به اینکه تامین‌کننده در امر تولید کیفی و پایدار شریک واقعی شرکت محسوب می‌شود، تعمدا و دانسته به‌کار می‌رود.

عناوین برگزیده