به گزارش میمتالز، مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی شامگاه گذشته (چهارشنبه ۳ خرداد) در نشست بررسی راهبردهای توسعه همکاریهای بین المللی در صنعت پتروشیمی که با حضور سفرا و سرکنسولهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای مختلف برگزار شد، اظهارکرد: باید با متنوع کردن محصولات و مشتریان صنعت پتروشیمی با همکاری و تعامل دستگاه دیپلماسی کشورمان، در بازارهای جدیدی فعال شویم.
وی با مثبت ارزیابی کردن آینده و چشم انداز صنعت پتروشیمی ایران، خاطر نشان کرد: با همکاری دستگاه دیپلماسی کشورمان، پیاده سازی سیاستهای تامین منابع مالی خارجی، تامین کالاها و تجهیزات مورد نیاز صنعت پتروشیمی بسیار سریعتر محقق میشود و در این راستا شرکت ملی صنایع پتروشیمی آماده هرگونه همکاری و تعامل دو سویه با وزارت امور خارجه و هلدینگها و شرکتهای پتروشیمی است.
وی با بیان این که از اهداف و راهبردهای اصلی صنعت پتروشیمی ایران تسخیر بازار و مقاصد جدید صادراتی در آفریقا، اروپای شرقی و کشورهای CIS است، گفت: اکنون صنعت پتروشیمی ایران با بیش از ۹۲ میلیون تن ظرفیت تولید در مسیر رشد و توسعه قرار دارد که در حدود ۷۰ درصد از محصولات تولیدی صادر میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: ۵۵۰ گرید انواع محصولات پتروشیمی در مجتمعهای پتروشیمی تولید میشود و سال گذشته ۱۶ میلیارد دلار صادرات انواع محصولات پتروشیمیایی انجام شد که ۱۴ میلیارد آن در سامانه نیما عرضه شد که نقش تعیین کنندهای در تنظیم بازار ارز داشت.
وی افزود: حدود ۹۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی کشورمان انجام شده است و بیش از ۱۰۰ طرح توسعهای نیز در نقاط مختلف کشور وجود دارد.
شاهمیرزایی ادامه داد: راهبرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی است و ۲۱ طرح مهم به هلدینگهای پتروشیمی برای تحقق زنجیره ارزش معرفی شده است.
وی تصریح کرد: ۲۱ طرح مورد اشاره، طرحهای ملی خودکفایی زنجیره ارزش هستند که ارزش سرمایه گذاری مجموع آن حدود ۹ میلیارد دلار برآورد میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: صنعت پتروشیمی ایران به سرعت در حال بومی سازی نیازهای خود است و اکنون در زمینه دانش فنی، کاتالیست ها، کالاها و تجهیزات بسیاری از نیازهای صنعت ازطریق بومی سازی تامین میشود و پیش بینی میکنیم تا ۵ سال آینده در تامین نیازهای کالاهای راهبردی صنعت پتروشیمی خودکفا خواهیم شد.
وی بیان کرد: تا پایان فعالیت دولت سیزدهم تمام ۹۹ کاتالیستهای مورد استفاده در صنعت بومی سازی خواهد شد.
مرتضی شاهمیرزایی در ادامه این نشست، خطاب به سفرای کشورمان گفت: باید از تمام ظرفیتهای موجود در وزارت امورخارجه و سفارتخانههای کشورمان برای فعالتر شدن دیپلماسی انرژی و توسعه صادرات محصولات پتروشیمی ایران استفاده کرد.
وی تصریح کرد: با آماده بودن بستههای سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی ایران، از دستگاه دیپلماسی کشورمان میخواهیم که روند ورود سرمایه گذاران علاقمند به صنعت پتروشیمی ایران را تسهیل و تسریع کنند.
وی هابهای عسلویه و ماهشهر را دو قطب اصلی صنعت پتروشیمی ایران معرفی کرد و گفت: افزون بر این ۲ هاب، مناطق انرژی بر پارسیان، دیر و سواحل مکران از دیگر مناطقی هستند که طرحهای توسعهای صنعت میتوانند میزبان سرمایه گذاران خارجی باشند، درحالیکه زیر ساختهای منطقه جاسک نیز برای توسعه پتروپالایشگاهها آماده ورود سرمایه گذاران است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: باید به سمت توسعه و تکاپو در صنعت پتروشیمی حرکت کنیم و در این میان سفیران ایران در سایر کشورها میتوانند برای توسعه این صنعت پایدار و ماندگار نقش آفرین و تعیین کننده باشند تا روابط با کشورهای مختلف در این صنعت پویا در ابعاد مختلف گسترش یابد.
گفتنی است؛ نشست بررسی راهبردهای توسعه و ارتقای تعاملات بین المللی صنعت پتروشیمی با هدف توسعه دپیلماسی انرژی در راستای توسعه بازار صادراتی پتروشیمی، معرفی ظرفیت ها، امکانات و توانمندیهای صنعت پتروشیمی کشورمان و نیز بررسی راهکارهای تسهیل صادرات این صنعت با حضور سفرای ایران در کشورهای برزیل، هند، تانزانیا، بورکینافاسو، صربستان و نیز سرکنسولهای کشورمان در گوانگژو چین و اکتائو قزاقستان برگزار شد.