تاریخ: ۰۷ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۴۴
بازدید: ۱۲۱
کد خبر: ۳۰۴۴۳۶
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان:

اکتشاف، پیشران زنجیره آهن و فولاد در افق ۱۴۱۰

اکتشاف، پیشران زنجیره آهن و فولاد در افق ۱۴۱۰
‌می‌متالز - مهندس وحید سیدعلی مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان تامین مواد اولیه را مهم‌ترین چالش امروز صنایع فولادسازی کشور دانست و بر ضرورت فرآوری سنگ آهن‌های هماتیت تاکید و تصریح کرد که تکنولوژی آن در داخل کشور موجود است. وی با بیان اینکه شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در زمینه اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهره‌برداری و بازرگانی در حوزه صنعت و معدن کشور به عنوان بازوی کمکی گروه فولاد خوزستان به فعالیت می‌پردازد، از برنامه این شرکت برای توسعه معادن کوچک مقیاس خبر داد.

به گزارش می‌متالز، مهندس وحید سیدعلی مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان تامین مواد اولیه را مهم‌ترین چالش امروز صنایع فولادسازی کشور دانست و بر ضرورت فرآوری سنگ آهن‌های هماتیت تاکید و تصریح کرد که تکنولوژی آن در داخل کشور موجود است. وی با بیان اینکه شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در زمینه اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهره‌برداری و بازرگانی در حوزه صنعت و معدن کشور به عنوان بازوی کمکی گروه فولاد خوزستان به فعالیت می‌پردازد، از برنامه این شرکت برای توسعه معادن کوچک مقیاس خبر داد…

تدوین برنامه برای توسعه معادن کوچک مقیاس

مهندس وحید سیدعلی در خصوص اهداف و فعالیت‌های شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان گفت: با توجه به نیاز شرکت فولاد خوزستان همچون سایر شرکت‍های فولادی به تأمین به‌موقع مواد اولیه و نیز عدم توازن عرضه و تقاضای سنگ آهن در کشور و از سوی دیگر در نظر گرفتن این موضوع که در حوزه اکتشاف می‌توان در پی اقدامات بهینه و به‌صرفه‌تری بود، تأسیس شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان به‌منظور رفع چالش تأمین پایدار مواد اولیه، با رویکرد اکتشاف، استخراج، بهره‌برداری و بازرگانی پس از بررسی و آسیب‌شناسی‌های این حوزه، در دستور کار قرار گرفت. در ادامه پس از مطالعات اولیه و امکان‌سنجی وضعیت معادن موجود در سطح کشور، تأسیس شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در تاریخ هشتم دی‌ماه سال ۱۴۰۰ عملیاتی شد.

شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان ارائه‌دهندۀ کلیه خدمات در زمینه اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهره‌برداری و بازرگانی در حوزه صنعت و معدن کشور با اولویت تأمین نیاز‌های گروه فولاد خوزستان است. خوشبختانه با بررسی و شناسایی معادن دارای پتانسیل در سطح کشور توسط این شرکت اقدامات مؤثری در این راستا انجام پذیرفته و با چندین معدن مذاکراتی شده و برنامه‌هایی تعریف شده است که به طور مثال یکی از مهم‌ترین اقدامات این شرکت، توسعۀ معادن کوچک‌مقیاس است که امیدوار هستیم در میان‌مدت شاهد نتایج مطلوب این برنامه‌ها باشیم.

استراتژی‌های تامین سنگ آهن مورد نیاز فولادسازان

مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان اصلی‌ترین و اساسی‌ترین چالش صنعت فولاد کشور را تأمین مواد اولیه دانست و اظهار داشت: این چالش می‌تواند تحقق اهداف پیش‌بینی‌شده برای صنعت فولاد را با ریسک‌های جدّی مواجه سازد و به همین دلیل لازم است رویکرد‌های مناسب‌تری در خصوص سرمایه‌گذاری در حوزه اکتشاف و استخراج سنگ‌آهن کشور و برقراری توازن بیشتر در این زنجیره اتخاذ شود. صنعت فولاد در زمرۀ صنایع استراتژیک و نقش‌آفرین در اقتصاد کشور قرار دارد و به دلیل نوع خاص فعّالیت‌های آن، تأمین پایدار مواد اولیه از اهمیتی دوچندان برخوردار است، زیرا هرگونه اختلال در تأمین مواد اولیه آن، زیان‌های مالی و آسیب‌های متعددی را برای واحد‌های فولادسازی در پی دارد. بر همین اساس یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروز صنایع فولادسازی کشور، تأمین سنگ آهن است و با توجه به شرایط کنونی به نظر می‌رسد که در آیندۀ نزدیک تمام کارخانه‌های فعال در زنجیرۀ فولادسازی با مشکل تامین سنگ آهن روبرو شوند.

سید علی در خصوص راهکار‌ها و استراتژی‌های موثر در رفع چالش تامین سنگ آهن هم به چیلان گفت: معادن سنگ آهن مگنتیت ایران در حال اتمام است و پتانسیل‌های معدنی موجود در این بخش نیز در اعماقی قرار دارند که عملیات استخراج نیازمند سرمایه‌گذاری کلان در این زمینه است و با توجه به جریان نقدینگی حاکم بر کشور، کاملاً ریسک‌پذیر محسوب می‌شوند. برای مثال در صنعت سرب و روی کشور، ذخایر اکسیدی معدن انگوران رو به پایان است و بر همین اساس ضرورت دارد دانش فرآوری و تشویه خاک سولفوره در دستور کار فعالان این صنعت قرار بگیرد.

در صنعت فولاد نیز باید نیم‌نگاهی به معادن سنگ آهن هماتیت داشته باشیم چراکه تکنولوژی آن در داخل کشور موجود است و به‌کارگیری این تکنولوژی نیازمند سرمایه‌گذاری و البته پذیرش ریسک حاصل از آن است و شرکت‌های بزرگ فولادی باید به سمت استفاده از ذخایر هماتیتی حرکت کنند. همچنین باید اکتشاف تا اعماق بیشتر در دستور کار واحد‌های عظیم معدنی قرار بگیرد تا بتوانیم به ذخایر بیشتر سنگ آهن جهت استفاده در صنعت فولاد دست پیدا کنیم.

اکتشاف، استخراج و فرآوری اولویت اصلی زنجیره فولاد باشد

مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان اضافه کرد: در حال حاضر فرصت‌های مناسبی برای مواجهه با چالش تأمین مواد اولیه در صنایع معدنی کشور وجود دارد. باید توجه داشت که توسعه فناوری‌ها در حوزه معدن و صنایع معدنی در دنیای امروز با بهبود روش‌ها و زیرساخت‌ها، می‌تواند به بهبود مشکلات زنجیره تولید در کشور کمک کند. ضمناً ایران از ذخایر و منابع ارزشمند و قابل‌توجه سنگ آهن برخوردار است که برای به‌کارگیری و مصرف اقتصادی آن در زنجیره ارزش فولاد باید توان فنی و تکنولوژیک خود را در حوزه‌های اکتشاف و استخراج و بهره‌برداری از این ذخایر و فرآوری آن‌ها به کار برد. در واقع تمرکز بر اکتشاف و سرمایه‌گذاری مضاعف در این بخش می‌تواند پیشران صنعت برای دستیابی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ باشد.

شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان نیز در همین راستا و با مأموریت ارائه خدمات اکتشاف، استخراج، فرآوری، بهره‌برداری و بازرگانی در حوزه صنعت و معدن کشور با اولویت تأمین نیاز‌های گروه فولاد خوزستان تأسیس شده و از زمان تأسیس تاکنون توانسته است بازوی کمکی گروه فولاد خوزستان باشد و تا حدودی دغدغۀ تأمین کنسانتره سنگ آهن این شرکت را برطرف کند.

چشم انداز آتی شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان

سید علی با بیان اینکه شرکت توسعۀ معادن فولاد خوزستان یکی از بازو‌های اجراییِ اصلی شرکت فولاد خوزستان برای عبور از رکود فعلی در صنعت فولاد است، به چیلان گفت: صنعت فولاد در زمرۀ صنایع استراتژیک و نقش‌آفرین در اقتصاد کشور قرار دارد. این صنعت شاهرگ حیاتی اقتصاد، صنعت، عامل توسعه اشتغال و فرصتی برای توسعه و رشد اقتصادی ایران است. شرکت فولاد خوزستان هم به عنوان یکی از بزرگترین واحد‌های فعال در عرصۀ صنعت فولاد کشور، با تمرکز بر تداوم تولید و حفظ و ارتقاء سهم از بازار در سال‌های اخیر و با برنامه‌ریزی مناسب و همکاری با تأمین‌کنندگان مواد اولیه، مانع از آن شده است که چالش مواد اولیه صنعت فولاد خدشه‌ای به روند رو به رشد تولیدات این شرکت وارد آورد. همچنین این شرکت با اتخاذ سیاست‌هایی در زمینۀ بومی‌سازی و توانمندسازی داخلی، واردات قطعات یدکی مورد نیاز خود را به حداقل رسانده است.

مدیرعامل شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در خصوص چشم انداز آتی این شرکت خاطرنشان کرد: در افق زمانی میان‌مدت، شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان شرکتی پیشرو با بالاترین توانایی در ارائۀ خدمات با کیفیت صنعتی و معدنی مصرفی خواهد بود. این شرکت با اهداف کلان و برنامه‌هایی همچون بازاریابی و فروش محصولات معدنی در کشور و راه‌اندازی معادن کوچک (ذخایر پنهان) و خرید سهام و مشارکت در پروژه‌های بزرگ معدنی می‌تواند کمک شایانی به صنعت فولاد کشور و منطقه کند. همچنین توسعه معادن کوچک‌مقیاس نیز در برنامه‌های شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان قرار دارد.

در زمینه اکتشافات نیز این شرکت قصد دارد در پهنه‌های بزرگ معدنی در قالب کنسرسیوم‌های فولادی حضور داشته باشد تا با توجه به ظرفیت واحد، سنگ آهن مورد نیاز را تأمین کند. در واقع تأمین مواد اولیه صنعت و توسعه زیرساخت‌ها به‌منظور بهره‌برداری مناسب از ظرفیت‌های کشور، جزو اهداف بلندمدت این شرکت است. در حوزه حمل‌ونقل مواد معدنی و تأمین پایدار مواد اولیه فولاد خوزستان و سایر واحد‌های فولادسازی در سطح کشور نیز با توجه به ظرفیت‌های هلدینگ فولاد خوزستان، برنامه‌ریزی‌هایی برای همکاری با شرکت چندوجهی فولاد لجستیک در دستور کار قرار دارد. در این زمینه می‌توان به همکاری در زمینه خرید ماشین‌آلات مورد نیاز، حمل مواد اولیه از معادن و سایر اقداماتی اشاره کرد که در نهایت می‌توانند هم افزایی و سودآوری شرکت را به حد مطلوب برسانند.

منبع: چیلان

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت