تاریخ: ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۱۷
بازدید: ۹۸
کد خبر: ۳۰۴۷۵۵
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

پیش‌بینی ایجاد ۶۳هزار شغل با هوش مصنوعی/ ضرورت ورود آموزش‌های مهارتی کنار تولید

‌می‌متالز - رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای با اعلام آمادگی این سازمان جهت تربیت نیروی ماهر متناسب با نیاز بازار کار گفت: در ۴ سال آینده ۸۳میلیون شغل در جهان حذف و ۶۳میلیون شغل با تأثیرپذیری از تورم، کندی رشد و هوش مصنوعی ایجاد می‌شود.

به گزارش می‌متالز، غلامحسین حسینی‌نیا، رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با حضور در هفتمین همایش ملی کار بر ضرورت تبدیل «نهضت مهارت‌آموزی در گام دوم انقلاب» به یک جریان ملی و نهادینه کردن فرهنگ مهارت‌آموزی تأکید کرد.

وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب در سخنان اخیر بر فراهم آوردن وسائل و زمینه ارتقاء مهارت جامعه کارگری، گفت: سخنان رهبر معظم انقلاب حجت را بر ما در تحقق «نهضت ملی مهارت‌آموزی در گام دوم انقلاب» با عزم ملی تمام کرده است.

وی با توجه به آمار مجمع جهانی اقتصاد در سال ۲۰۳۳ تصریح کرد: تا سال ۲۰۲۸ یعنی در ۴ سال آینده ۸۳ میلیون شغل در جهان حذف و ۶۳ میلیون شغل با تأثیر از تورم، کندی رشد و هوش مصنوعی ایجاد می‌شود و چنانچه برنامه‌ریزی در جهت آموزش‌های متناسب با مشاغل آینده و آینده مشاغل نداشته باشیم درصد بالایی از بیکاری سهم‌مان می‌شود.

معاون وزیر کار با بیان اینکه "آموزش‌های مهارتی در کشور عزیزمان در نقطه عطف و زمان به‌یادماندنی در کشور قرار دارد و نیازمند تغییر جهت به‌سمت رشدنمایی می‌باشد:، افزود: برنامه‌ریزی، توسعه و ابتکارات حوزه مهارت‌آموزی در دنیا تا سال ۲۰۲۸ دارای شتاب معناداری است.

وی تصدی‌گری و تنظیم‌گری، کیفیت‌محوری، پیامدسنجی، حمایت هدفمند، مشارکت بخش خصوصی در اجرای آموزش، توسعه بنگاه‌های موجود در بخش خصوصی آموزش مبتنی بر نیاز متغیر نیروی کار، و... رویکرد جدید سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور برشمرد.

حسینی‌نیا حرکت به‌سمت تقاضامحوری، کیفیت‌محوری، پیامدسنجی، ارتقاء مهارت شاغلین، بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت مربیان و ارتقاء کارایی و اثربخشی، افزایش توان انتخاب سازمان در بهره‌گیری از ظرفیت مربیان و... را از مهمترین پروژه‌های در دست اقدام این سازمان عنوان کرد.

وی با اشاره به برگزاری ۳۲۳ رویداد‌های رقابتی مهارت‌محور در سال گذشته، اعلام کرد: نخستین دوره مسابقات مهارت‌های زندانیان کشور، حضور در سومین دوره مسابقات آسیایی مهارت ۲۰۲۲، حضور در سومین دوره مسابقات اوراسیای های‌ـ‌تک، حضور تیم ملی مهارت ایران در چهل و ششمین دوره مسابقات جهانی مهارت ۲۰۲۲، نخستین دوره مسابقات مهارت‌های کارگران ایران، نخستین دوره مسابقات ملی مهارت نوجوانان، فاز یکم بیستمین دوره مسابقات ملی مهارت، مسابقات آزاد مهارت و... از جمله رویداد‌های رقابتی مهارت‌محور برگزارشده در سال گذشته بوده است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای آمادگی این سازمان جهت تربیت نیروی ماهر متناسب با نیاز بازار کار اعلام داشت و گفت: اسناد بالادستی در خصوص توسعه آموزش‌های مهارتی در کشور وجود دارد، در اصل کمبود قانون وجود ندارد ولیکن ضروری است که استلزامات قوانین مهارتی اجرا شود.

وی با تأکید بر ضرورت ورود آموزش‌های مهارتی کنار تولید گفت: بایستی بنگاه‌های اقتصادی، شرکای اجتماعی، دستگاه‌های دولتی و... کنار سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، مسئولیت اجتماعی خود را در توسعه آموزش‌های مهارتی به انجام رسانند.

حسینی‌نیا جایگاه مهارت‌آموزی در ایجاد و پایداری اشتغال را بسیار مهم خواند و اضافه کرد: شاغلین آینده و افراد جویای اشتغال مخاطبین گروه‌های ۱۹ گانه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای می‌باشند که ۷۲ درصد ارائه آموزش‌های مهارتی به آنان با تکیه بر ظرفیت‌های شرکای اجتماعی و ۲۸ درصد آن با اعتبارات دولتی انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده