به گزارش می متالز، در آن بخش از واحدهایی که در بالادست زنجیره قرار دارند و کورههای ذوب دارند، بهای قراضه آهن تعیینکننده میشود که در این حوزه با یک بازار بیسامان روبهرو هستیم و از سوی دیگر در بازار قراضه با کمبودهایی روبهرو هستیم که سبب افزایش نرخ آن شده است.
موضوع دیگر، رکود در حوزه ساختوساز است که سبب بیتحریکی در بازار فولاد میشود و تمام این عوامل سبب شناوری نرخ فولاد و در نهایت مشکل گردش سرمایه و نقدینگی در واحدهای فولادی شده است. این کمبودهای نقدینگی باعث شدهاند صنعت فولاد کشور حالت بیمارگونه داشته باشد. از سوی دیگر، واحدهای تولیدی هستند که طرف حساب آنها شرکتهای دولتی هستند و مطالبات آنها همواره به صورت معوقه باقی میماند؛ موضوعی که سبب میشود واحد فولادی نتواند مواد اولیه مورد نیاز خود را تهیه کند و این مشکلات مانند یک زنجیره به سایر زنجیرهها سرایت میکند.
بیتحرکی بازار، سبب کندی گردش نقدینگی واحدهای تولیدی میشود، بنابراین برای افزایش تحرک بازار باید منتظر تحرک در بخش مسکن و پروژههای دولتی ماند. در این زمینه نیز تسهیلات مسکن میتواند تاثیرگذار باشد که این امر میتواند انبوهسازان را به تحرک وا دارد و رونق را به بازار برگرداند.
بنابراین اگر گردش نقدینگی واحدهای فولادی تقویت نشود، بسیاری از واحدهای تولیدی فولاد را از چرخه تولید خارج خواهد کرد.
فرهاد منفرد / کارشناس فولاد