به گزارش میمتالز، مهرداد بذرپاش با بیان اینکه سیاست تولید مسکن در بافتهای فرسوده از سیاستهای قطعی دولت است، گفت: یکی از اهداف مهمی که ما نیز در وزارت راه و شهرسازی دنبال میکنیم سیاست تولید مسکن در بافت فرسوده است. با این کار در کنار تولید مسکن برای مردم، امنیت افرادی که در بافتهای فرسوده و سازههای نامناسب ساکن هستند تامین خواهد شد.
وزیر راه وشهرسازی با اشاره به اینکه در شهرهای سراسر کشور حدود ۹درصد بافتهای ناکارآمد وجود دارد که حدود ۳۰درصد جمعیت کشور در آنها ساکن هستند، افزود: در پایان سال گذشته یک بسته ۱۹بندی به سراسر کشور ابلاغ شد که رشد و شکوفایی برای صدور پروانه در بافت فرسوده را به همراه داشت و همین امر باعث شد که در فروردین و اردیبهشت امسال شاهد رشد ۳۰۰ درصدی صدور پروانه نسبت به زمان مشابه در سال گذشته در بافت فرسوده شهر تهران باشیم و در برخی دیگر از شهرها نیز رشد ۱۰۰ تا ۱۵۰ درصدی در آمار صدور پروانه محقق شد. وی گفت: یکی از مشکلات احیای بافتهای فرسوده این است که ساکنان خانههای فرسوده در مدت زمان یک تا دو سال که واحدهای آنها ساخته میشود باید در جایی ساکن شوند که همین مساله نیاز به حمایت دولت دارد. در این رابطه با همکاری صندوق کارآفرینی امید، ودیعه اسکان موقت در تهران و کلانشهرها حدود ۱۰۰درصد افزایش پیدا کرد که به زودی ابلاغ میشود. بذرپاش با بیان اینکه هدف گذاری سال ۱۴۰۲ تولید ۲۰۰هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده سراسر کشور است، درباره افزایش وام نوسازی گفت: در نهضت ملی وام ۵۵۰ میلیون تومان تصویب و ابلاغ شد. هدف گذاری بعدی ما کاهش نرخ سود و پلکانی کردن آن است که اکنون از سوی بانک مرکزی پذیرفته شده؛ اما هنوز ناکافی است و باید نرخ را کم کنیم. در حوزه بافت فرسوده همین مبلغ در نظر گرفته شده، اما سعی داریم از منابع موجود، سرمایه صندوق ملی مسکن را افزایش دهیم تا آن پشتوانهای شود که بتوانیم یارانه سود بافتهای فرسوده را تامین کنیم. این کاری است که در حوزه روستایی نیز انجام داده ایم.
وزیر راه و شهرسازی همچنین در گفت وگویی که با «ایسنا» انجام داده است، به مساله اعتبار اسناد رایج در بازار املاک پرداخته و گفت: دیدگاه کلی دولت، معتبر دانستن اسناد رسمی و نامعتبر شدن اسناد غیررسمی املاک است که این طرح برای جلوگیری از سوداگری در بازار مسکن لازم است و هم اکنون در هماهنگی با مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را پیگیری میکنیم. بذرپاش در این رابطه اظهار کرد: هیچ معاملاتی نباید مصون از دریافت کد رهگیری باشد. ما به عنوان دولت زمانی میتوانیم نظام معاملات مسکن و اجاره را رصد کنیم که همه با کد رهگیری اقدام کنند. وی در پاسخ به سوال «ایسنا» مبنی بر اینکه با توجه به اعتبار اسناد غیررسمی در محاکم حقوقی چگونه میتوان کد رهگیری را الزامی کرد؟ گفت: این موضوع باید حل شود؛ زیرا یکی از روشهای اساسی و مبنایی برای حل بسیاری از مشکلات سوداگری در بازار مسکن و اجاره رسمیت یافتن اسناد رسمی و غیرقانونی شدن اسناد عادی است. اگر این مساله حل شود بخش زیادی از مشکلات کاسته خواهد شد. وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر موضوع بیاعتبار شدن اسناد غیررسمی را در دستور کار داریم که در مجمع تشخیص مصلحت نظام آن را پیگیری میکنیم. بذرپاش ادامه داد: عدمارائه کد رهگیری توسط مشاوران املاک تخلف صنفی محسوب میشود و حتما سازمان تعزیرات برای این موارد جریمه سنگین وضع میکند؛ چرا که اثرات عدمرعایت مقررات توسط مشاوران املاک مستقیما به مردم بر میگردد. وی با بیان اینکه در حوزه نظارت بر مقررات بخش مسکن ضعفهای قانونی جدی داریم گفت: با این حال ما منتظر نمانده ایم تا موانع قوانین و مقررات برطرف شود و همین الان با همکاری سازمان امور مالیاتی، نیروهای انتظامی و امنیتی و سازمان تعزیرات فعالیتهای خوبی را در برخورد با دفاتر املاک متخلف آغاز کرده ایم.
منبع: دنیای اقتصاد