تاریخ: ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۸:۱۷
بازدید: ۱۱۷
کد خبر: ۳۰۵۲۹۷
سرویس خبر : اجتماعی

تجمع بازنشستگان صندوق مس؛ روی صندوق ما دست گذاشته‌اند و وعده توخالی می‌دهند

تجمع بازنشستگان صندوق مس؛ روی صندوق ما دست گذاشته‌اند و وعده توخالی می‌دهند
‌می‌متالز - بعد از اینکه دولت بدون توجه به نتیجه شکایت بازنشستگان در دیوان عدالت اداری، مجددا در صدد تصویب مصوبه واگذاری صندوق بازنشستگی مس به وزارت کار برآمده، بازنشستگان شرکت ملی مس دو روز متوالی در مقابل ساختمان ریاست جمهوری و شرکت ملی مس تجمع کردند.

به گزارش می‌متالز، بازنشستگان شرکت ملی مس روز گذشته مقابل نهاد ریاست جمهوری و امروز مقابل شرکت ملی مس ایران در اعتراض به تصمیم دولت برای الحاق موسسه صندوق بازنشستگی مس به مجموعه‌های دولتی تجمع کردند. آن‌ها معتقدند این صندوق کاملا خصوصی است و دولت حق ندارد استقلال آن را بگیرد و به زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منتقل کند.

این بازنشستگان در سال گذشته هم تجمعاتی داشتند، اما در روز‌های اخیر با انتشار خبری مبنی براین که دولت در صدد تصویب مصوبه شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی مبنی بر واگذاری صندوق بازنشستگی مس برآمده، بازنشتگان مجددا خواستار توقف روند تصویب آن مصوبه در هیات دولت تا تعیین تکلیف شکایت مطروحه در دیوان عدالت اداری شدند.

یکی از بازنشستگان این صندوق که مشخص است اطلاعات زیادی دارد و سایر افراد از او می‌خواهند که صحبت کند، می‌گوید: ۵ اسفند سال ۱۴۰۰ شورای عالی رفاه و تامین اجتماعی مصوبه‌ای در مورد تغییر اساسنامه صندوق بازنشستگی شرکت مس تصویب کرد که از نظر ما کاملاً غیرقانونی و غیرشرعی است. صندوق بازنشستگی مس یک صندوق خصوصی است، عمومی و دولتی نیست و از سال ۸۷ هم ورودی جدید نداشته است. در اصل این صندوق از سهم کارگران و کارفرما تشکیل شده و تاکنون از بودجه دولت هیچ استفاده‌ای نکرده است. اما حالا دولت می‌خواهد این صندوق را با صندوق‌های زیرمجموعه خود ترکیب کند. این در حالی است که سالانه بخشی از بودجه عمومی دولت صرف پرداخت حقوق همان بازنشستگان دولتی می‌شود و زمان زیادی از سال هم همین بازنشستگان برای مطالبه حقوق‌شان کف خیابان هستند.

بر اساس گفته‌های این فرد، صندوق در حال حاضر حدود ۷۰۰۰ نفر عضو دارد که با خانواده هایشان حدود ۳۰ هزار نفر هستند. این افراد نگران هستند که اگر صندوق دولتی شود مجبور باشند مانند سایر بازنشستگان برای به دست آوردن حقوق خود به کف خیابان بیایند: «دولت می‌خواهد این صندوق را زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ببرد؛ یعنی کنار صندوق‌هایی که همین الان هم دچار مشکل هستند. چه دلیلی دارد دولتی که می‌خواهد خودش را کوچک کند و تصدی را بخش خصوصی بدهد، حجم بازنشستگان زیر مجموعه خود را ۳۰ هزار نفر زیاد کند و برای ما هم مشکل ایجاد کند؟ ما واقعا نمیدانیم دلیل این تصمیم چیست. ما نگرانیم که با اجرای این تصمیم دیگر نتوانند حقوق‌مان را پرداخت کنند».

او همچنین درباره دلیل تجمع دیروز و امروز بازنشستگان صندوق مس می‌گوید: ما در این رابطه به دیوان عدالت اداری شکایت کردیم که دستور توقف موقت اجرای مصوبه صادر شد. اما شنیده‌ها حاکی از این است که قرار شده فردا در هیات مدیریت عمومی دولت و منابع انسانی مصوب و به هیات وزیران فرستاده شود. ما نمی‌توانیم نسبت به این وضعیت بی تفاوت باشیم، چرا که سرنوشت خودمان و خانواده‌های ما به این صندوق وابسته است. تا این لحظه هیچ کس پاسخ اعتراضات ما را نداده است.

یکی از زنان بازنشسته صندوق مس که به عنوان مهندس برق در شرکت فعال بوده نیز توضیحاتی درباره اعتراضات صنفی این گروه می‌دهد: ما در سنین جوانی وارد کارخانه مس شدیم؛ جایی که آب و هوای خوبی هم نداشت و ۲۵سال در دود و گاز ذوب و آب و هوای آلوده با دوری از خانواده کار کردیم، به این امید که وقتی به سن بازنشستگی برسیم می‌توانیم از این قلک بهره‌مند شویم. اما حالا افرادی که در تهران زندگی کردند، حتی جاده سرچشمه را بلد نیستند و شرایط زندگی ما را تجربه نکرده‌اند، روی این صندوق دست گذاشته‌اند و وعده‌های توخالی می‌دهند. صندوق تامین اجتماعی چند برابر صندوق مس بود که حالا به اینجا رسیده است. فکر می‌کنید در صورت ارای تصمیم، سرنوشتی بهتر از آن در انتظار صندوق مس باشد؟

او همچنین می‌گوید: دولت یک ریال به این صندوق کمک نکرده، بلکه از حقوق ماهانه کارکنان مبلغی کم شده و حالا مبلغی است که می‌شود به آن امیدوار بود. چند سال پیش برای چند ماه، چون سهام شرکت فملی رشد نمی‌کرد، وضعیت صندوق خوب نبود. در اصل بازنشستگان صندوق سبدی از سهام‌های مختلف دارند. اما آن زمان وضعیت طوری بود که نمی‌توانستند حقوق بازنشستگان را بدهند، اما بر اساس یکی از بند‌های قرارداد، شرکت حقوق را پرداخت می‌کرد. اما اگر صندوق دولتی شود دیگر چنین جایگزینی وجود ندارد.

چند بازنشسته هم به این موضوعات اشاره می‌کنند که دولت نباید نسبت به یک نهاد خصوصی متولی گری کند و با توجه به این که شرکت مس در گذشته کاملا خصوصی شده، دولتی شدن دوباره صندوق بازنشستگی آن منطقی نیست. یکی از بازنشستگان می‌گوید: دولت دارد مردم را دور می‌زند تا دوباره به مجموعه‌ای که قبلا به آن‌ها واگذار کرده، حاکم شود. در حال حاضر خود صندوق بازنشستگی، سهم بلوکی سنگینی از شرکت مس دارد و با این روش می‌خواهد خودش را دوباره به دارایی‌های شرکت مس قالب کند. مشخص است دولت برای پرداخت حقوق بازنشستگان مشکل دارد و با این روش می‌خواهد شرکت مس را دوباره به نفع خود ضبط کند و مدیریت آن را به دست بگیرد که غیرقانونی و غیرشرعی است.

یکی از بازنشستگان هم که مسن‌تر از بقیه به نظر می‌آید به گفتن این جمله اکتفا می‌کند: اینکه دولت بدهی و مشکل دارد دلیل نمی‌شود که به دارایی ما دست بزند. ما ۳۰ سال زحمت کشیدیم تا این پول را جمع کردیم.

منبع: خبر آنلاین

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده