به گزارش میمتالز، «بختیار خلیقی» مدیرکل صمت استان کردستان، در جلسه شورای توسعه و برنامهریزی استان، ضمن بیان مطلب فوق، مهمترین تولیدات صنعتی این استان را شمش طلا، پلی اتیلن و لاستیک خودرو عنوان کرد و گفت: انواع محصولات لبنی، لولههای پلی اتیلن و پولیکا، محصولات غذایی و خوراک دام و انواع لوازم خانگی از جمله محصولات دارای ظرفیت صادرات در استان است.
وی محورهای توسعه بخش صنعت کردستان را شامل تقویت و حمایت از صنایع کوچک، توسعه صنایع صادرات محور و جذب سرمایهگذاری خارجی عنوان کرد و افزود: مهمترین معادن استان هم طلا، سنگ آهن و سنگ مرمر و باریت است.
مدیرکل صمت استان کردستان سهمیه اشتغال امسال این اداره کل را ۶ هزار و ۸۳ نفر دانست و اظهار کرد: از جمله برنامههای این اداره کل برای رشد تولید در بخش صنعت شامل پیگیری و حمایت از طرحهای صنعتی پیشران، تعریف طرحهای صنعتی اشتغالزا و اولویتدار و فعالسازی واحدهای صنعتی راکد و غیر فعال است.
وی به مشکلات و چالشهای بخش صنعت در استان اشاره کرد و ادامه داد: عدم تامین منابع مالی ارزی و ریالی مورد نیاز تکمیل و اجرای طرحهای صنعتی به خصوص طرحهای مهم و پیشران، اتمام زمین در تعدادی از شهرکهای صنعتی استان و عدم امکان پاسخگویی به درخواست متقاضیان زمین، ضعف زیر ساختها از مشکلات این بخش است.
خلیقی یادآور شد: عدم ثبات اعتبارات تخصصی در تامین منابع مال مشاغل خانگی، عدم تناسب اعتبارات تخصصی با نیاز واقعی بخش صنعت و عدم همکاری مورد انتظار بانکهای عامل در تامین تسهیلات مورد نیاز اجرای طرحهای مهم و پیشران از مشکلات طرحهای بخش صنعت در استان کردستان است که انتظار میرود تمهیدات لازم در این خصوص صورت بگیرد.
وی از برنامهریزی برای تقویت و حمایت از صنایع کوچک، تکمیل راهاندازی و اجرای طرحهای نیمه تمام، صدور جوازهای تاسیس و توسعه صنعتی بهعنوان محورها و اهداف برنامهریزی شده در راستای رشد تولید بخش صنعت در استان نام برد و بیان کرد: جلوگیری از خام فروشی، احیاء و فعالسازی معادن غیرفعال، افزایش بهرهوری در معادن استان و ... از اهداف و برنامههای اداره کل صمت در بخش معادن در استان است.
مدیرکل صمت استان کردستان همچنین تاکید کرد: یک هزار و ۲۷ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۶۶ واحد فعال و ۱۶۲ واحد هم غیر فعال هستند.
وی ساماندهی بازارچههای غیر رسمی، ایجاد توسعه مشاغل، صدور پروانه کسب و کار را از دیگر برنامههای اداره کل صمت در سال جاری بیان کرد و یادآور شد: در راستای رشد تولید از طریق فناوری صدور پروانه تحقق و توسعه برگزاری دورههای آموزشی تخصصی و ... در دستور کار قرار گرفته است.
خلیقی با بیان اینکه سالانه ۱۸۰ هزار مترمربع فرش در کردستان بافته میشود که نشانگر ظرفیت بالای این استان در زمینه فرشبافی است، اظهار کرد: ۱۸۰ کارگاه تولید فرش دستباف در این استان فعال است که ۹۵ درصد بافندگان آن را بانوان تشکیل میدهند و ۱۲ هزار نفر از مجموع بافندگان استان زیرپوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
وی بهرهمندی ۱۰ هزار نفر از قالیبافان استان از بیمه تامین اجتماعی را نیازمند تامین اعتبار دانست و افزود: در حال حاضر ۱۲ هزار نفر در استان از مزایای بیمه تامین اجتماعی قالیبافان بهرهمند هستند که ۸ هزار نفر از این تعداد را قالیبافان تشکیل میدهند.
مدیرکل صمت استان کردستان با بیان اینکه در حال حاضر ۵ واحد رنگرزی هم در استان کردستان فعالیت میکنند، ادامه داد: کردستان دارای ۲ برند جهانی به نام فرش پولادین بیجار و فرش یک پود سنندج است.
وی یادآور شد: ثبت ملی دو برند سنندج و بیجار، مرغوب بودن پشم تولیدی در استان برای بافت فرش، استفاده از رنگزاهای طبیعی، دریافت دو جایزه کلینیک برند کیفیت سوئیس توسط فرشباف استان، نمایش فرش دستباف تولید استان کردستان در فهرست فرشهای برتر نمایشگاه بینالمللی فرش تهران در سالهای متوالی، برگزاری ۱۷ نمایشگاه فرش دستباف و تابلو فرش استان کردستان، منحصر بهفرد بودن نوع بافت تک پود سنه و منحصر بهفرد بودن نوع بافت قالی آهنین بیجار، از توانمندیهای تولیدی و صادراتی فرش دستباف کردستان است.
خلیقی به مشکلات تولید و صادرات فرش دستباف در استان اشاره کرد و یادآور شد: عدم حمایت کافی از بافندگان فرش دستباف در قالب بیمه تامین اجتماعی، عدم آشنایی کافی و شناسایی سلایق و نیازهای بازار توسط تولید کنندگان فرش دستباف، کمبود واحدهای تامین مواد اولیه مرغوب قالیبافی و رنگریزی گیاهی، نبود حمایت اصولی از تعاونیهای فرش روستایی و شهری و قالیبافان خانگی و عدم تبلیغات در بازار جهانی و نبود فرهنگسازی بهمنظور ارتقای تولید و صادرات از چالشهای این حوزه است.
وی به راهکارهای توسعه صادرات فرش دستباف در استان هم اشاره و بیان کرد: جلب مشارکت سرمایهگذار در راستای مطالعه سلیقه مشتریان و طرح فرش منطبق با سلایق مشتریان و ایجاد تجهیزو توسعه زیرساختهای پشتیبان صادرات فرش دستباف پایانههای صادراتی فرش دستباف و دعوت از تجار مطرح و موفق فرش دستبافت برای معرفی ظرفیتهای موجود در هنر و صنعت فرش دستباف ضروری است.
مدیرکل صمت استان کردستان اضافه کرد: حمایت مالی اجاره غرفه در نمایشگاههای خارجی فرش دستباف در راستای حضور تولید کنندگان استانی، انجام تبلیغات از طریق رسانهها و مجلات و نشریات مد و دکوراسیون داخلی معتبر، اجرای طرحهای تحقیاتی و مطالعاتی در حیطه بازاریابی جهانی و صادراتی فرش استان و اعزام هیاتهای بازاریابی خارج از کشور و برگزاری دورههای آموزشی آشنایی تولید کنندگان فرش دستباف با مهارتهای بازاریابی آشنایی با بازارهای هدف و آشنایی با اصول تولید، و قوانین صادرات در مسیر تحقق اهداف توسعه صادرات فرش استان ضروری است.
وی از انجام ۸۵۸ مورد بازرسی از واحدهای صنفی در استان خبر داد و گفت: ۹۵ مورد تخلف در بازرسیهای صورت گرفته در سطح بازار کشف شده که در همین راستا ۳۹۲ پرونده با ارزش ۳ میلیارد و ۲۵۹ میلیون ریال تشکیل شده است.
خلیقی افزود: در مدت یاد شده، ۹۹ مورد گزارش مردمی ثبت شده که تخلفات احراز شده موجب تشکیل ۱۰ پرونده برای متخلفین شده است.
وی ادامه داد: نظارت و بازرسی بر واحدهای صنفی میتواند گرانفروشی را کنترل و رفاه شهروندان در امر بازار را فراهم کند.
مدیر کل صمت استان کردستان گفت: شهروندان میتوانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف واحدهای صنفی، اعم از کمفروشی، گرانفروشی، عدم درج قیمت و ...، واحدهای متخلف صنفی با شمارههای تلفن ۱۲۴ تماس گرفته و یا با مراجعه به ادارات تابعه در شهرستانها و در مرکز استان به اداره کل صنعت، معدن و تجارت معرفی کرده و موارد تخلف را گزارش کنند.
منبع: شاتانیوز