تاریخ: ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۲:۴۹
بازدید: ۱۶۰
کد خبر: ۳۰۶۲۵۲
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

چرا باید از صادرات مواد معدنی و خام جلوگیری شود؟

چرا باید از صادرات مواد معدنی و خام جلوگیری شود؟
‌می‌متالز - مدیر کارخانه پرشین فولاد اظهار کرد: ما باید از صادرات مواد معدنی و خام و همچنین صادرات در زنجیره تولید صرف نظر کنیم صادرات مواد خام و معدنی هیچگاه نتوانسته است در دستیابی کشور‌ها به توسعه نقشی داشته باشد صادرات مواد خام و معدنی وابستگی روزمره گی بین هزینه‌ها و درآمد‌ها ایجاد می‌کند.

به گزارش می‌متالز، مهندس نصرالهی مدیر کارخانه پرشین فولاد (قزوین) گفت: تعیین تعرفه ۸درصد گمرکی در ابتدای سال، محدودیت تامین انرژی برق و مواد اولیه همچنین رکود ساخت و ساز از جمله مشکلات پیش روی صنعت است.

عضو ارشد اتحادیه فولادسازان کشور در تبیین چالش‌های مقابل صنایع تولید میلگرد می‌گوید اتفاقات بین المللی و داخلی نظیر ورود فولاد دامپینگی روسیه به کشور، قطعی برق صنایع در تابستان، مالیات، افزایش هزینه‌های انسانی، بی ثباتی و تحریم، کاهش تقاضای ناشی از رکود بخش مسکن …و موانع متعدد پیش روی تولید باعث شده فولادسازان امید موثر به ارتقا و تحول در صنعت نداشته باشند.

وی افزود: بدون تردید امروزه فولاد، صنعتی پیشرو در صنایع مختلف می‌باشد. صنعتی را نمی‌توانید بیابید که با فولاد ارتباط نداشته باشد بخش صنعت، کشاورزی، ساختمان، اتومبیل سازی سد سازی، صنایع نظامی و…. همه ضربان شان با فولاد می‌تپد.

مدیر کارخانه پرشین فولاد (قزوین) گفت: فولاد قدرتمند‌ترین صنعت پایه و یدک کش صنایع دیگر است و به همین خاطر در حال حاضر رقابتی بالا در به روز کردن تکنولوژی و رقابتی کردن این صنعت در دنیا وجود دارد. امروزه شاخص‌های توسعه هر کشور را با شاخص‌های رشد صنعت فولاد اندازه گیری نموده و می‌سنجند فولاد در جای جای صنایع ظریف و الکترونیک صنایع هایتک و صنایع مادر و پایه حضوری چشمگیر و بی بدیل دارد تکنولوژی در صنعت فولاد نقش مهم و کلیدی دارد تکنولوژی باعث افزایش رقابتی شدن این صنعت است کشور ما با توجه به معادن و کارخانه‌های ذوب و فرآوری در دنیا رده‌هایی بین ۱۵ و ۱۰ به طور متغیر داشته است.

نصرالهی تصریح کرد: در چشم انداز توسعه ۱۴۰۴ قرار شد که ایران تولیدی بیش از ۵۵ میلیون تن در سال داشته باشد که روند رو به جلو و چشم انداز حکایت از این دارد که این میزان تولید به خاطر مشکلات و مسائلی که وجود دارد قابل دسترسی نیست. در حال حاضر میزان تولید فولاد بین ۲۷ تا ۲۸ میلیون تن است تکنولوژی و سرمایه عوامل و کلیدواژه‌های موثر در هدف گذاری میزان تولید فولاد است تحریم‌هایی که در حال حاضر کشور با آن دست به گریبان است و از سویی عدم مدیریت و مهار این تحریم‌ها چشم انداز‌های آتیه صنعت فولاد را در کورس رقابت در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

این کارشناس مسایل اقتصادی افزود: عوامل موثر در تولید فولاد همانطور که عنوان شد عوامل خارجی تحت عنوان تحریم و ارتباطات بین المللی و عوامل داخلی مانند انرژی و نیروی فنی و دانش فنی نقش مهمی در تولید و صادرات فولاد دارد روابط خارجی و دیپلماسی خارجی باید شرایطی را فراهم کند که علاوه بر ورود تکنولوژی و سرمایه شرایط صادرات فولاد ایران به بازار‌های جهانی را پیدا کند سرمایه و تکنولوژی نقش بسیار بالایی در ایجاد ارزش افزوده در صنعت فولاد دارد کیفیت فولاد تولیدی در ایران در حال حاضر با برخی کشور‌های مثل ژاپن و آلمان و یا حتی کشور‌هایی مثل ترکیه و کره فاصله چشم گیری دارد.

وی افزود: ما باید از صادرات مواد معدنی و خام و همچنین صادرات در زنجیره تولید صرف نظر کنیم صادرات مواد خام و معدنی هیچگاه نتوانسته است در دستیابی کشور‌ها به توسعه نقشی داشته باشد صادرات مواد خام و معدنی وابستگی روزمره گی بین هزینه‌ها و درآمد‌ها ایجاد می‌کند، چون ارزش افزوده در این روند تجاری ساده وجود ندارد که بخواهد یک فرایندی از ارزش افزوده به شما نشان دهد ورود کشور به انجمن ۱۰ کشورصادرکننده فولاد سبب می‌شود که ما از پیشرفت تکنولوژی و صنعت روز فولاد عقب نمانیم.

منبع: دنیای معدن

عناوین برگزیده