به گزارش میمتالز، مجید رجبی در مراسم رونمایی رسمی از کاتالیست پالایشی ساخت ایران در پالایشگاه امام خمینی شازند اظهار داشت: تولید بومی کاتالیست صنعت پالایش باعث امنیت تولید بنزین خواهد شد، زیرا دغدغهای برای تامین کاتالیست وجود نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه این کاتالیست توسط یک شرکت دانش بنیان ایرانی و با حمایت پالایشگاه امام خمینی شازند ساخته شده است، افزود: این اقدام به ۱۰ سال پیش باز میگردد.
وی ادامه داد: تمام بخشهای پالایشگاه در به ثمر رسیدن این کاتالیست ایرانی نقش داشتند.
مدیر عامل پالایشگاه شازند در پاسخ درباره کیفیت بنزین با توجه به رشد تقاضا گفت: تولید بنزین پالایشگاه امام خمینی شازند ۱۶ میلیون لیتر با استاندارد یورو ۴ است، و این کاتالیست باعث امنیت تولید بنزین خواهد شد، زیرا دغدغهای برای تامین کاتالیست وجود نخواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه به دلیل افزایش مصرف بنزین در کشور، کیفیت تولید پایین نمیآید، افزود: بنزین تحت نظارت تولید میشود و تا تاییدیه استاندارد نباشد به شرکت پخش منتقل نخواهد شد و کیفیت هیچ وقت فدای کمیت نخواهد شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند ادامه داد: تولید بنزین یورو ۵ هم در دستور کار است.
وی تاکید کرد: علاوه بر تولید ۱۶ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو ۴ در این پالایشگاه، همچنین روزانه ۱۲ میلیون لیتر گازوییل یورو ۴، حدود ۳ میلیون لیتر نفت سفید و بر اساس نیاز سوخت جت نیز تولید میشود.
به گفته رجبی، تولید گازمایع این پالایشگاه حدود ۱۸۰۰تن است.
رجبی با اشاره به اینکه پالایشگاه در ارتباط با مسوولیتهای اجتماعی قدمهای خوبی برداشته است، گفت: این مسوولیتها در زمینه جهاد کشاورزی، راههای روستایی، آب اشامیدنی شهر شازند و روستاهای اطراف انجام شده است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ برنامه داریم مسوولیتهای اجتماعی ادامه پیدا خواهد کرد، افزود:. مجموعههایی مانند بهزیستی و کمیته امدادکه نیاز به کمک دارند نیز در اجرای مسوولیتهای اجتماعی قرار گرفته اند.
به گفته مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند، ۱۱۰ میلیارد تومان سقف مسوولیتهای اجتماعی این پالایشگاه در سال ۱۴۰۱ بوده است.
وی تاکید کرد: این پالایشگاه تولیدات استراتژیک دارد و این رسالت اصلی است و مایل نیستیم وارد ورزش حرفهای شویم.
رجبی گفت: صنعت نفت تخصصی است و این کاتالیست که بارگذاری کردیم تستهای پایلوت و میدانی انجام شده است و با اطمینان در داخل واحد قرار داده شده است.
وی به تولید مازوت در این پالایشگاه اشاره کرد و افزود: تولید مازوت پالایشگاه شازند به صفر میرسد و این محصول به کک سوزنی تبدیل خواهد شد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند با اشاره به اینکه کاتالیست دیگری نیز در کشور بومی سازی شده است، ادامه داد: این کاتالیست در واحد RCD مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی با تاکید بر اینکه کیفیت محصولات پالایشگاه یورو ۴ است، گفت: فراوردههایی مانند بنزین، گازوییل، نفت سفید، گاز مایع و ... در اختیار دولت است و فرآوردههای ویژه نیز یا در بورس عرضه شده و یا صادر میشود.
وی افزود: شازند تنها پالایشگاهی است که سوخت کشتیرانی را تولید میکند.
رجبی با تاکید بر اینکه ما با شرکتهای دانش بنیان در ارتباطیم، گفت: بیش از ۱۳ هزار قطعه پالایشگاهی، برقی، ماشینری و … توسط شرکتهای دانش بنیان بومی سازی شده و تولید شدند و این در حالی است که قبلا این تجهیزات را وارد میکردیم.
وی با بیان اینکه با شرکتهای دانش بنیان ارتباط تنگاتنگی داریم، خاطرنشان کرد: با توجه به تحریمها پالایشگاه به شرکتهای دانش بنیان روی آورد و یکی از پیچیدهترین این تجهیزات نیز کاتالیست است که در واحدهای مختلف پالایشی استفاده میشود.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت شازند ساخت کاتالیست RFCC را به لحاظ پیچیدگی کارکرد یک معجزه دانست و گفت: واحد RFCC پالایشگاه ۸ میلیون لیتر در روز بنزین تولید میکند که در تهران و البرز به مصرف میرسد که بحث آلایندگی در این استانها بسیار اهمیت دارد، ما با این شرایط ریسک استفاده از کاتالیست داخلی را قبول کردیم چراکه اگر جواب نمیداد تولید بنزین متوقف و مشکلاتی ایجاد میکرد.