به گزارش میمتالز، سجاد غرقی با بیان اینکه روند اکتشاف معادن به دلایلی همچون قیمت گذاری دستوری و عوارض صادراتی، کند و منجر به ناپایداری سود شده و از این رو در چرخههای رونق و رکود سرمایه گذاری پایینی را شاهد هستیم، ابراز کرد: با تنظیم مناسب میتوان سرمایه مولد را انباشت را داشته باشیم به این صورت که اکوسیستم معدن کشور دارای فضای رقابتی مبتنی بر عرضه و تقاضا و افزایش سرمایه گذاری میشود.
وی با بیان اینکه اکتشافات پایهای در تمام کشورها بر عهده دولتها است و تجمیع اطلاعات در اختیار فعالان این حوزه قرار گرفته تا بتوانند سرمایه گذاری را در این بخش انجام دهند، ابراز کرد: به منظور جذب سرمایه و توسعه اکتشافی باید عوارض صادراتی و قیمت گذاری دستوری از میان برود.
غرقی گفت: عملیات اکتشاف هزینه بر و پر ریسک است و با دستور نمیتوان به اهداف خود دست یابیم. این گونه میشود سرمایه گذاران جدید را برای سرمایه گذاری و اکتشافات ترغیب کرد تا در بخش معدن کار کنند.
وی با بیان اینکه بودجه بخش زمین شناسی یا هر نهاد دیگر دولتی که در زمینه اکتشاف فعالیت میکند باید افزایش یابد گفت: بودجه سازمان زمین شناسی کشور بین پنج تا شش میلیون دلار تعیین شده که بسیار رقم ناچیزی است.
عضو هیات نمایندگان اتاق تهران ادامه داد: بودجه کشوری مانند مکزیک در این زمینه ۱۷۶ میلیون دلار و استرالیا ۸۰۰ میلیون دلار است.
منبع: تحلیل بازار