تاریخ: ۲۱ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۱۴
بازدید: ۱۳۵
کد خبر: ۳۱۰۰۹۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی

گسترش سرمایه گذاری جهانی در مواد معدنی حیاتی

گسترش سرمایه گذاری جهانی در مواد معدنی حیاتی
‌می‌متالز - آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارش جدید خود اعلام کرد: سرمایه‌گذاری جهانی در مواد معدنی حیاتی پس از جهش ۲۰ درصدی در سال ۲۰۲۱، در سال گذشته ۳۰ درصد افزایش یافت.

به گزارش می‌متالز، به گفته این آژانس، اندازه بازار مواد معدنی حیاتی برای خودرو‌های برقی، بادی، خورشیدی و سایر فناوری‌های پاک در سال ۲۰۲۲ به ۳۲۰ میلیارد دلار رسید و قرار است به سرعت بیشتر شود. آژانس بین‌المللی انرژی گفت، با اعلام بسیاری از پروژه‌های جدید، عرضه به اندازه تقاضای مورد انتظار در سال ۲۰۳۰ رسیده است. با این حال، نگرانی‌ها در مورد تسلط چین در مواد خام و فرآوری شده و ظرفیت تولید باتری می‌تواند همچنان چالشی برای تنوع بخشیدن به زنجیره تامین فناوری‌های انرژی پاک باشد.

سال گذشته، سرمایه‌گذاری در توسعه مواد معدنی حیاتی ۳۰ درصد افزایش یافت، زیرا سطوح سرمایه‌گذاری ۲۰ شرکت معدنی بزرگ هزینه‌های سرمایه‌ای برای مواد معدنی حیاتی را افزایش دادند. این آژانس خاطرنشان کرد که شرکت‌های مستقر در چین تقریباً در سال ۲۰۲۲ سرمایه گذاری‌های خود را دو برابر کردند.

آژانس بین‌المللی انرژی گفت، سرمایه‌گذاری در توسعه لیتیوم در سال ۲۰۲۲، ۵۰ درصد افزایش یافت و پس از آن مس و نیکل قرار گرفتند. سرمایه گذاری‌های اکتشاف ۲۰ درصد افزایش یافت که به دلیل رشد بی سابقه در اکتشاف لیتیوم، به ویژه در لیتیوم سخت راک در کانادا و استرالیا بود.

علیرغم افزایش سرمایه‌گذاری‌ها، نگرانی‌ها در مورد سطوح پایین تنوع عرضه وجود دارد و تنها چند کشور بر برخی از صنایع کلیدی فلزات تسلط دارند. آژانس بین‌المللی انرژی گفت: پایداری عرضه یکی دیگر از نگرانی‌های اصلی در استخراج مواد معدنی است، انتشار گاز‌های گلخانه‌ای همچنان بالاست در حالی که برداشت آب از سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ تقریباً دو برابر شده است.

منبع: ایفنا

عناوین برگزیده