تاریخ: ۲۱ تير ۱۴۰۲ ، ساعت ۲۲:۲۷
بازدید: ۱۳۲
کد خبر: ۳۱۰۱۳۴
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
دبیر انجمن زغال سنگ مطرح کرد؛

افزایش قیمت ۴۰ درصدی زغال سنگ، تولید را ۳۰ درصد افزایش خواهد داد/ کنترل مصنوعی قیمت، عامل عدم توسعه زغال‌ سنگ

افزایش قیمت ۴۰ درصدی زغال سنگ، تولید را ۳۰ درصد افزایش خواهد داد/ کنترل مصنوعی قیمت، عامل عدم توسعه زغال‌ سنگ
‌می‌متالز - سعید صمدی، دبیر انجمن زغال سنگ گفت: امروز بالای ۵۰ درصد زغال مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می‌شود که مهمترین دلیل آن نیز پایین نگه داشتن مصنوعی قیمت است. سال گذشته تعهد دادیم اگر نرخ زغالسنگ ۴۰ درصد افزایش پیدا کند؛ با توجه به منابع و ذخایر موجود در کشور تولید را ۳۰ درصد افزایش خواهیم داد.

به گزارش می‌متالز، سعید صمدی، دبیر انجمن زغال سنگ اظهار داشت: در کشور حدود ۳.۵ تا ۴ میلیون تن مصرف زغال سنگ کک شو برای تولید فولاد داریم. در حال حاضر تولید داخل یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تن است و مابقی آن از محل واردات تأمین می‌شود.

وی افزود: بر این اساس سال گذشته در حدود ۸۰۰ میلیون دلار زغال سنگ متالورژی وارد کشور شد. این در حالی است که ذخایر زمین‌شناسی ما در کشور بالغ‌بر ۱۲ میلیارد تن محاسبه شده است.

دبیر انجمن زغال سنگ تصریح کرد: مصرف زغال حرارتی در کشور میزان قابل‌توجهی نیست و بخش اعظم تولید این ماده صرف صادرات می‌شود. همچنین با توجه به توسعه تولید زغال سنگ حرارتی در کشور اگر ضوابط گمرک، وزارتخانه و... محدودیت‌زا نباشند می‌توان به منبع صادراتی خوبی دست یافت.

سعید صمدی عنوان کرد: در ۸ سال جنگ حتی یک کیلوگرم زغال وارد کشور نشد، اما امروز بالای ۵۰ درصد زغال موردنیاز کشور از محل واردات تأمین می‌شود که مهم‌ترین دلیل آن نیز پایین نگه‌داشتن مصنوعی قیمت است. سال گذشته تعهد دادیم اگر نرخ زغال سنگ ۴۰ درصد افزایش پیدا کند، با توجه به منابع و ذخایر موجود در کشور تولید را ۳۰ درصد افزایش خواهیم داد.

وی تکمیل کرد: هرچند موضوع کیفیت حدود ۲۵ تا ۳۵ درصد بر کاهش قیمت این ماده سیاه در داخل تأثیر می‌گذارد، اما بر اساس گزارش گمرک سال گذشته قیمت زغال وارداتی ۱۶ میلیون تومان به ازای هر تن بود، این در حالی است که زغال سنگ داخلی کمتر از ۴ میلیون تومان به ازای هر تن معامله می‌شد؛ همین امر سبب غیراقتصادی شدن لشکری از معادن زغال سنگ شد. تولید مجموعه حوزه کرمان زمانی ۷۵۰ هزار تن تولید بود، اما سال گذشته این میزان به ۳۰۰ هزار تن رسید. تولید حدود ۲ میلیون تن زغال سنگ متوقف شده است.

دبیر انجمن زغال سنگ در پایان عنوان کرد: کشور ما یک کشور غنی معدنی در غرب آسیا است. بر اساس آمار سازمان تجارت جهانی در حوزه منابع معدنی دنیا در سال ۲۰۱۲ برای تأمین منابع معدنی تا سال ۲۰۵۰، ایران به‌عنوان یک کشور معدنی با منابع دست‌نخورده معرفی شد. این به آن معناست که به‌رغم دارا بودن پتانسیل‌های خوب درزمینهٔ منابع معدنی، جایگاه درستی در سطح ملی و جهانی نداریم.

منبع: پایگاه خبری تحلیلی ایراسین

عناوین برگزیده