به گزارش میمتالز، محمدشریف گلچین در خصوص مهمترین اقدامات در حوزه مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: بیشترین تمرکز و هدف ما در موضوع قاچاق کالا و ارز، اقدامات فرهنگی، اقناع سازی و پیشگیرانه است و برای نیل به این مهم نیازمند مشارکت آگاهانه آحاد مختلف جامعه هستیم چراکه زمانی تغییر در رفتار و باور اتفاق میافتد که پیامدهای سوء و جبران ناپذیر قاچاق به درستی تشریح و تببین شود.
وی با انتقاد از تبلیغات نامناسب در شبکههای اجتماعی، بیان کرد: فضای مجازی بستری برای تشویق کالاهای خارجی شده در صورتی که کالای مشابه در کشور و استان در حال تولید بوده که حتی در برخی کیفیت و قیمت آن نیز پایینتر است.
دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز خراسان جنوبی تصریح کرد: در فضای مجازی تبلیغات زیادی حتی در حوزه سلامت محور انجام میشود که آسیب زاست و برای مدیریت آن باید برنامه ریزی و اقدام جدی صورت گیرد.
گلچین با بیان اینکه خرید هر کالای قاچاق در مباحث اقتصادی تأثیر گذار است، یادآور شد: در این حوزه نیازمند فرهنگ سازی هستیم چرا که کالاهای داخلی کیفیت دارند، اما چون ذائقه مصرف کننده به سمت کالای خارجی رفته کار رسانهای بیشتری را میطلبد.
وی بیان کرد: طی سنوات اخیر اقدامات خوبی در فعال کردن ابزارهای کنترلی انجام شده و سامانههای هوشمند در حوزه کشفیات سوخت و همچنین نظارت بر چرخه عرضه و مصرف انواع کالاها فعال هستند و در همین راستا نیز در جایگاههای عرضه فرآورده نفتی استان دوربین نظارتی نصب شده و از این طریق نسبت به کنترل خودروها و جایگاهها اقدام میشود.
دبیر کمیسیون مبارزه باقاچاق کالای خراسان جنوبی ادامه داد: در رویکردهای پیشگیرانه و مشارکتی، نظارتها هوشمند شده و اینگونه نیست که دستگاه کاشف، تنها در ورودی استان، کار خود را انجام دهد و به موازات این امر برای شفافیت گردش کالا و دادههای اطلاعاتی سامانه جامع تجارت، سامانه نظارتی پنجره واحد، سامانه انبارها را فعال کردهایم.
گلچین با بیان اینکه کالاها از مبدأ تولید تا مصرف با شناسه رصد میشود، افزود: در این راستا مطالبه میکنیم تا کالا در اختیار مصرف کننده قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه مهمترین اقدامات پیشگیرانه در بحث قاچاق سوخت و کالا، هوشمند سازی نظارتها برای شفافیت گردش آن است، اظهار کرد: با وجود سامانههای هوشمند میتوانیم از زمان دریافت کالا در مبدأ تا تحویل در مقصد، کنترل و پایش را انجام دهیم.
گلچین با بیان اینکه سامانه جامع تجارت مربوط به حوزه پیشگیری از قاچاق کالا و ارز بوده و در راستای شناسایی شبکه رسمی از غیررسمی و برای صحت و اصالت سنجی کالاها راهاندازی شده است، افزود: بنا بر نظر بسیاری از کارشناسان، پیشگیری و مبارزه با قاچاق کالا گامی مؤثر در حمایت از تولید و تولیدکنندگان بوده و حضور میدانی دستگاههای نظارتی و انتظامی در کنار نظارت هوشمند بر رویه توزیع کالاها در کشور بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه فرآوردههای نفتی، دام، لوازم خانگی، مواد خوراکی، لوازم بهداشتی آرایشی و البسه به ترتیب بیشترین فراوانی قاچاق در استان را دارند، تصریح کرد: خراسان جنوبی به دلیل داشتن مرز مشترک با افغانستان و وضعیت استانهای همجوار محل گذر کالاهای قاچاق بوده، اما مصرف کننده آن نیست.
گلچین بیان کرد: ۳۳ دستگاه در استان در بحث نظارت بر قاچاق کالا دخیل بوده و از کارگروههای شش گانه، چهار کارگروه بیشترین تمرکز را بر روی اقدامات پیشگیرانه دارند که مهمترین بُعد آن هوشمندسازی نظارتهاست.
وی ادامه داد: برنامه ریزی و زیرساختها باید به گونهای باشد که برای شفافیت گردش کالا و به دست آوردن اطلاعات صحیح از آنها دادههایی از مبدأ تا مقصد در دسترس دستگاههای نظارتی قرار گیرد که این اقدام هم اکنون به وسیله سامانههای مختلفی در حال اجرا است.
گلچین تصریح کرد: به وسیله این سامانهها و یا نصب GPS بر روی تراکتورها و دیگر ادوات و ماشینهای سنگین، نحوه فروش کالا و مصرف سوخت را از مبدأ تا مقصد پیگیری میکنیم و سعی کرده تا کالاهای مورد نیاز مردم خارج از چارچوب قاچاق و متناسب با نیاز آنان عرضه شود.
وی با بیان اینکه در تلاشیم سوخت مورد نیاز صنایع و کشاورزان و دیگر افراد در چارچوب درست به دست مصرف کننده واقعی برسد، یادآور شد: خراسان جنوبی غالباً استان گذر بوده و نه مصرف کننده کالای قاچاق، و مردم فهمیم استان با درک درست از پیامدهای رویه قاچاق کالا در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، خوشبختانه اقبال چندانی برای مصرف این کالاها ندارند.