به گزارش میمتالز، «شیرعلی کبیر» وزیر صنعت و فناوریهای نوین تاجیکستان از برنامههای این کشور برای تبدیل شدن به یکی از تامین کنندگان پیشرو فلزات استراتژیک در بازار جهانی، خبر داد.
وی این مطلب را در جریان نمایشگاه بینالمللی صنعتی «اینپروم ۲۰۲۳» اعلام کرد و گفت: بر اساس پیشبینیهای کارشناسان، تا سال ۲۰۳۰ نیاز به فلز کمیاب مانند ژرماینیوم ۸۶ برابر افزایش خواهد یافت.
تاجیکستان دارای ذخایر قابل توجهی فلزات مختلف و از جمله ژرمانیوم و لیتیوم بوده که در حال حاضر به صورت فعال در حال توسعه ذخایر لیتیوم است.
پیشبینی میشود که رشد تولید صنعتی در سال جاری مبنای توسعه بخش اقتصاد مرتبط با تامین مواد استراتژیک و فلزات لازم برای «گذار سبز» باشد.
به عنوان مثال، ژرمانیوم که یک نیمههادی و دارای خواص فلزی و غیرفلزی است، در ساخت قطعات الکترونیکی از جمله ترانزیستورها و دیودها استفاده میشود.
سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی صنعتی «اینپروم ۲۰۲۳» ۱۰ ژوئیه در شهر «یکاترینبورگ» روسیه آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه در مساحت ۵ هکتار بیش از ۶۰۰ شرکت صنعتی از کشورهای تاجیکستان، روسیه، بلاروس، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و همچنین چین محصولات خود را به نمایش گذاشتند.
بخش صنعتی تاجیکستان در نمایشگاه مذکور با نام «تاجیکستان کشور فلزات و مواد پیشرو» و در مساحت ۲۴۰ متر مربع ایجاد شده و در آن محصولات داخلی صادراتمحور این کشور به نمایشگاه گذاشته شدند.
در چارچوب این نمایشگاه هیات تاجیکستان به منظور بررسی امکان همکاری و گسترش روابط تجاری، با تعدادی از هیئتهای کشورهای شرکتکننده دیدارهای دوجانبه برگزار کرد.
منبع: خبرگزاری فارس